Лига Чемпионов
Лига Чемпионов

Лига Чемпионов - результаты и расписание матчей, турнирная таблица, новости.

Ліга Чемпіонів. "Галатасарай" - "Клуж" 1:1. Всупереч всім обставинам

Ліга Чемпіонів. "Галатасарай" - "Клуж" 1:1. Всупереч всім обставинам


"Галатасарай" - "Клуж" 1:1

Голи: Бурак, 78 - Капетанос, 19

"Галатасарай": Муслера, Ебуе (Сабрі, 67), Нункеу, Кайя, Рієра, Мело, Інан, Хаміт Алтинтоп (Бурак, 38), Амрабат, Елмандер (Чолак,42), Булут.

"Клуж": Фелгуейраш, Сепсі (Рада, 53), Пікколо, Каду, Іво Пінто, Луїс Альберто, Агіррегарай, Годемеш, Камора, Рафаель Бастос (Нікорае), Капетанос (Мурешан, 80).

Попередження: Булут, 15; Амрабат, 25; Мело, 29; Сабрі, 74; - Рафаель Бастос, 37

Вилучення: Агіррегарай, 28

На 35-й хвилині Мело не реалізував пенальті

Важко зрозуміти, що відбувалося в душі глядачів на трибунах "Тюрк Арени", коли "Галатасарай" сьогодні в потузі боровся бодай за якийсь результат. Дві поразки на старті групового етапу й так ледь не перекрили кисень команді, а разом з нею й багаточисельній армії турецьких вболівальників. Третя поразка була б фатальною.

"Клуж", до речі, далеко не подарунок. Добре в цьому переконались спочатку португальці, а тепер і турки. Навіть, без одного з своїх лідерів, - сенегальця Сугу, атаки чемпіона Румунії час від часу несли в собі велику загрозу володінням Муслери.

Ні тиск трибун, ні дійсно осіння погода не змусили стушуватись гостей. Поки, таке враження, "Галатасарай" звикав до власного газону, румуни тричі виходили на ударну позицію. А коли господарі таки прибрали м’яч до власних ніг, перешкодою для них стали не зовсім футбольні фактори. Через деякий час лиш вдалось розгледіти по телекартинці, що деякі ділянки поля "Тюрк Арени" були просто залиті водою. І не сказати, що над Стамбулом вирувала стихія… Так, на перший погляд, лагідний дощик. Але як тільки хтось з футболістів "Галатасарая" вривався у вільну зону або входив в штрафний майданчик – тут же опинявся на п’ятій точці. Виглядало це кумедно, незважаючи на невдоволений гул трибун.

А от гості сміливо могли передати своїм опонентам кілька навиків з координації рухів. Більше того, румуни не тільки міцно тримались на ногах, а й вправно виконували футбольні прийоми. Поки турецький клуб збирався з силами для нової атаки, "Клуж" забив. Зробив це Капетанос, не хитро замкнувши простріл з флангу. Хоча, тут і не треба було хитрувати, треба було просто виграти боротьбу в захисників.

Енергетика і не надто дружелюбний настрій глядачів, таке враження, передались і футболістам обох команд. Та яка тут може бути дружба, якщо матч проходить у Стамбулі, а господарі не перемагають? Тим більше, що поразка в цій грі майже перекреслювала всі шанси чемпіона Туреччини на вихід в плей-офф. Все це додатково психологічно тиснуло на господарів, в яких і так не дуже виходив змістовний футбол. Ну і, звичайно, турки не були б собою, якби не зав'язувались у сутички. Одна з таких добре їм допомогла. Амрабат і Агіррегарай отримали по жовтій картці, і якщо для гравця "Галатасарая" це було рядовим ігровим епізодом, то півзахисник "Клужа" вже через дві хвилини дуже жалкував, що не стримав емоцій. Фол проти Сельчука знову змусив Тольявенто потягнутись до кишені за гірчичником, що обернулось у вилучення для Агіррегарая.

Залишитись на "Тюрк Арені" в меншості, де проти тебе грають не тільки одинадцять гравців команди-суперника, а й трибуни – це як футбольний полон. Але футболісти з Румунії міцно тримались, хоча й повністю віддали ініціативу. А тут ще й пенальті в їх ворота: у верховій боротьбі Сепсі зіграв рукою, на що відразу відреагував італійський рефері. Та день сьогодні був явно не турецький: Мело з точки не зміг переграти Фелгуєраша.

Язик не повернеться звинувачувати Галатасарай в слабохарактерності; було видно старання, але іноді це їм заважало. Обдумані і зважені рішення часто замінювались сумбуром і метушнею. Та й якась доля невезіння теж була присутня. До всіх невдач першого тайму додалась ще й травма Елмандера.

Все ж, навіть, попри злий рок, Терім намагався змінити ситуацію. Взагалі, цікава команда "Галатасарай". Видали такий симпатичний матч проти "МЮ" на "Олд Траффорд". Після англійського вояжу саме турки вважались основними претендентами на другу, прохідну позицію в цій групі. Але далі - невиразний матч з "Брагою" і ось зараз.

"Клуж", незважаючи на видалення, продовжував гнути свою лінію. Поки гра в їх суперників ніяк не клеїлась, наші південні сусіди почувались як риба в воді. Однак наполегливість "Галатасарая" не виявилась марною. Коли вже здавалось, що навала так нічим корисним і не закінчиться, один з навісів дав результат: Бурак скористався грубою помилкою Фелгуейраша і відправив шкіряного в сітку. На більше господарів не вистачило, хоча момент свій на останніх хвилинах вони все ж мали.

Важко оцінювати гру обох команд в цьому матчі. Але легко оцінювати результат, який виявився, все ж, справедливим. На перемогу, як і на поразку, не награли ні одні, ні інші.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус