ЄВРО-2024
ЄВРО-2024

ЄВРО-2024 - результати і розклад матчів, турнірна таблиця, новини.

Відбір до Євро-2016. Сербія – Данія 1:3. Сербська порожнеча


Адвокат програє у Белграді

Відбір до Євро-2016. Сербія – Данія 1:3. Сербська порожнеча


Відбір до Євро-2016. Сербія – Данія 1:3. Сербська порожнеча - изображение 1Сербія. Белград. Стадіон: "Партизан"
Головний арбітр: Джюнейт Чакир (Стамбул, Туреччина)
Сербія - Данія 1:3 ВІДЕО
Голи: Зоран Тошіч 4 - Ніклас Бендтнер 60, Сімон Кьяер 62, Ніклас Бендтнер 85

Сербія: Владімір Стойковіч, Душко Тошіч, Мілан Бішевац, Браніслав Івановіч, Зоран Тошіч, Неманья Гудель (Александр Мітровіч 66), Душан Тадіч (Лазар Марковіч 71), Стефан Мітровіч, Неманья Матіч, Данко Лазовіч, Філіп Джурічіч (Здравко Кузмановіч 46)

Данія: Каспер Шмейхель, Петер Анкерсен (Ларс Якобсен 70), Сімон Кьяер, Ніколай Бойлесен, Уільям Квіст, Мікаель Крон-Делі, Крістіан Еріксен, Ніклас Бендтнер (Сімон Поульсен 87), Андреас Бьєлланд, Томас Каленберг (Расмус Вюртц 88), Лассе Вібе

Попередження: Мікаель Крон-Делі 79, Ларс Якобсен 87

Дік Адвокат став першим іноземним тренером збірної Сербії за останні майже сім років. І другим іноземцем на чолі збірної команди Сербії взагалі. Хід із запрошенням досвідченого нідерландця став ніби криком душі керівників Федерації Футболу Сербії. Володіючи класним підбором виконавців, серби ніяк не могли (і не можуть) перетворити свій потенціал на реальну силу. Саме Адвокат, за задумкою роботодавців, повинен дати новий поштовх сербському футболу.

Впевненості, з якою нідерландець тримається в будь-якій критичній ситуації, можуть позаздрити чимало колег Адвоката. От і перед поєдинком проти збірної Данії наставник говорив про те, що його команді по зубам найближчий суперник. Більше того, Адвокат запевнив, що бачить в Сербії достатньо потенціалу для виходу в фінальну частину Євро-2016 і знає, як той потенціал використати.

А ситуація то для балканців перед цим матчем була непростою. З психологічної точки зору на сербів тиснув вердикт УЄФА по справі матчу Сербія – Албанія: позбавлення трьох залікових балів кого хочеш зажене в психологічну яму. Плюс до всього, балканці залишились на два домашні поєдинки (один з яких проходив саме сьогодні) без підтримки своїх вболівальників.

Але, справді, Дік Адвокат збирався за свої слова відповісти справою. Його підопічні вже на 4-й хвилині вийшли вперед, швидким голом згладивши кути тих проблем, які турбували їх ще до початку матчу. Звичайний пас з флангу спричинив каламбур в захисті збірної Данії і Зоран Тошіч, перебуваючи приблизно метрах в 11-ти від воріт Шмейхеля, спокійно вразив ціль.

Щоправда, далі серби припускалися стратегічних помилок, які, в підсумку, призвели до фатальних для балкалців наслідків. Гості відразу почали працювали над відповіддю. Данці більше били по воротах, краще комбінували, але мали вкрай мало небезпечних моментів. До перерви забивати міг хіба що Лассе Вібе, але з його хитрим ударом (після класної комбінації) впорався Стойковіч.

У сербів були свої напівмоменти, але характер гри мусив насторожити господарів. Втім, таке враження, що Дік Адвокат відразу зі старту другого тайму став грати на утримання рахунку. Серби зовсім закинули конструктивну гру, зосередившись на захисті, а попереду покладаючи надії на індивідуальні пориви своїх атакувальних футболістів. Данцям то остаточно розв’язало руки і технарі Еріксен, Вібе, Крон-Делі та інші легко порались із тією обороною. На 49-й хвилині тільки щастя врятувало збірну Сербії після удару Еріксена з середньої дистанції (м'яч в стійку влучив), але й такий дзвіночок не сколихнув підопічних Адвоката.

Продовжували серби грати не як господарі, за що поплатились двома пропущеними голами на 60-й та 62-й хвилинах. Спочатку стрімку контратаку ударом завершив Еріксен, а Стойковіч м'яча відбив прямо на ногу Бендтнеру. Ніклас спокійно скористався своїм шансом. А потім серби забули на дальній стійці під час розіграшу штрафного Кьяера і захисник ударом головою вивів Данію вперед.

Серби трохи взяли себе в руки, організувавши момент імені Матіча – Лазовіча. Перший пройшов і прострілив, а другий потужно пробив… в поперечину. Але данці миттєво відповіли своїм пострілом в каркас (Анкерсен пробивав), після чого гра знову повернулась в своє русло. Русло, по якому впевненіше пливли саме гості. Крон-Делі і Вібе могли остаточно вбити інтригу, але рятував Стойковіч. У сербів можна згадати удар Кузмановіча. Ну але все остаточно закінчилось на 85-й хвилині, коли Крон-Делі легко закинув м'яча в штрафний майданчик, а Бендтнер, прийнявши шкіряного на груди, майстерно обробив кулю і послав у ворота.

Цю гру програв Дік Адвокат. Не вигадав він нічого оригінального з тактичної точки зору, та ще й психологічно серби були не готовими до такої боротьби. Тепер уже, напевно, вболівальникам команди можна панікувати.

Оцініть цей матеріал:
Коментарі
Увійдіть, щоб залишати коментарі. Увійти

Новини Футболу

Найкращі букмекери

Букмекер
Бонус