Лига Европы
Лига Европы

Лига Европы - результаты и расписание матчей, турнирная таблица, новости.

Ліга Європи. 1/16 фіналу. "Ліон" - "Тоттенхем" 1:1. Нічия з англійським акцентом

Ліга Європи. 1/16 фіналу. "Ліон" - "Тоттенхем" 1:1. Нічия з англійським акцентом


Франція. Ліон. Стадіон "Жерлан"
Головний арбітр: Вольфганг Штарк (Ергольдінг, Германія)
"Ліон" - "Тоттенхем" 1:1
Голи: Максім Гоналон 17 - Мусса Дембеле 90
"Ліон": Ремі Веркутр, Деян Ловрен, Геїда Фофана, Клеман Греньє, Лісандро Лопес (Рашід Геззаль 73), Александр Лаказетт (Стід Мальбранк 65), Антоні Ревейєр, Мілан Бишевац, Бафетімбі Гоміс (Джіммі Бріан 82), Максім Гоналон, Самуель Юмтіті
"Тоттенхем": Бред Фрідель, Ян Вертонген, Аарон Леннон (Клінт Демпсі 66), Скотт Паркер (Джейк Лівермур 85), Еммануель Адебайор, Гарет Бейл, Вільям Галлас, Льюїс Холтбі (Гілфі Сігурдссон 74), Мусса Дембеле, Кайл Уокер, Бенуа Ассу-Екотто
Попередження: Максім Гоналон 63, Самуель Юмтіті 75 - Кайл Уокер 24, Вільям Галлас 65

Минулого тижня "Ліон" зазнав поразки на стадіоні "Уайт Харт Лейн", але гол-красень Самуеля Юмтіті залишав "ткачам" хороші шанси на загальний успіх в протистоянні. Французи до матчу-відповіді 1/16-ої Ліги Європи підійшли в гарному настрої: після двох поразок поспіль у Лізі 1 підопічні Ремі Гарда святкували перемогу в принциповому поєдинку з "Бордо": футболісти "Ліона" "відгрузили" своїм опонентам 4-ри сухі м’ячі і не тільки вберегли себе від наступу конкурентів, а й змогли наблизитись до лідера. А от у Лізі Європи стратегія куди більш простіша: перед господарями "Стад Жерлану" сьогодні стояло одне завдання – нівелювати відставання в рахунку від "Тоттенхема" і, відповідно, пройти до наступної стадії турніру.

"Тоттенхем" в АПЛ веде відчайдушну боротьбу за зону Ліги Чемпіонів, але Андре Віллаш-Боаш пріоритетів для своєї команди не визначав. Португальський фахівець зневажливим ставленням до Ліги Європи не відзначався ніколи, що зайвий раз підтвердилось в поєдинку тижневої давності. В матчі на "Стад Жерлан" обидві команди показали гідний футбол, але переможець мав бути тільки один…

Склалось враження, що "Тоттенхем" приїхав до Франції грати по рахунку. Англійці зі старту прибрали м’яча до своїх ніг, але в атаки вибігати "шпори" не квапились. В господарів також не виходило ніякого конструктиву і матч так і проходив у повільному, неквапливому темпі. Так було до 17-ої хвилини, поки все не перевернулось з ніг на голову. Лісандро Лопес на лівому фланзі у боротьбі з Уокером заробив штрафний удар для своєї команди, Греньє зробив навісну передачу в район воротарської зони, де Гоналон виявився вправнішим за всіх і переправив м’яча в сітку воріт Фріделя.

Ліга Європи. 1/16 фіналу. "Ліон" - "Тоттенхем" 1:1. Нічия з англійським акцентом - изображение 1

Тоді футболісти "Ліона" ще не знали, що в кінці поєдинку доведеться сумувати / фото - УЄФА

Після цього гості були змушені змінювати манеру гри, перелаштовуватись, але до кінця першого тайму цього зробити не вдалось. Єдиний момент біля воріт Веркутра, що запам’ятався за першу половину гри, відбувся на 45-й хвилині. Холтбі отримав м’яча на лінії штрафного майданчика, звільнився від опіки захисників і низом пробив по воротах "Ліона", але м’яч влучив у стійку.

"Тоттенхем" став більше йти вперед, що давало можливість підопічним Ремі Гарда ловити своїх опонентів на контратаках. "Ткачі", до слова, в схожій манері провели останній матч в Лізі 1 і добились прийнятного результату. Лаказетт і Лісандро Лопес після таких контратак могли в сьогоднішньому матчі ще до перерви подвоїти перевагу своєї команди, але з ударом першого впорався Фрідель, а другому не вистачило точності.

Другий тайм виявився набагато цікавішим. Нагадав про себе Гарет Бейл. Спочатку валієць пробивав по воротам Веркутра після передачі Адебайора, але для успіху не вистачило лічених сантиметрів. А потім 11-ий номер класно виконував стандартне положення, після чого надійно зіграв голкіпер "Ліона". Але найнебезпечніший момент "Тоттенхем" створив, в дечому, спонтанно. Адебайор з лівого флангу незряче переправляв м’яча в штрафний майданчик "ткачів" і шкіряний по недосяжній для Веркутра траєкторії опустився на перекладину воріт господарів. "Ліон" відповів небезпечним випадом Клемана Греньє, але поступово ініціатива у матчі повністю перейшла до "шпор".

Англійцям бракувало гостроти… Гості в заключні хвилини намагались атакувати широко, переводячи акценти наступальних дій з одного флангу на інший. Однак не було головного – ударів по воротах Веркутра. Господарі всім складом опустились на власну половину поля і не давали "шпорам" жодного шансу. Тільки Демпсі на ближній стійці спробував замкнути простріл Адебайора, але Клінт в рамку не влучив.

Здавалось, що потрібного результату "Ліон" вже не впустить. Час швидко спливав і кожна секунда наближала "ткачів" до 1/8-ої фіналу Ліги Європи. Але "шпори" виявились не такими простими: на 90-ій хвилині Мусса Дембеле взяв гру на себе, звільнився від опіки Греньє і ударом в кут воріт змусив притихнути трибуни стадіону "Жерлан".

"Тоттенхем" на останніх хвилинах матчу вирвав путівку в 1/8-му фіналу Ліги Європи. "Шпори" зі старту грали, тримаючи в голові рахунок, але коли довелось перлаштовуватись - в англійців були проблеми. Тільки індивідуальна майстерність підопічних Віллаш-Боаша, а також їх незламний характер допомогли їм святкувати загальний успіх у цьому протистоянні. А "ткачам" доведеться шкодувати за те, що на своєму полі вони грали не з достатньою спортивною агресією біля чужих воріт.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Thinker (Donetsk)
Вот так характер!
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 2
Thinker (Donetsk)
Вот так характер!
Ответить
0
0
Бармалей младший (Ужгород)
Нет слов.
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус