Франция
Франция

Франция - результаты и расписание матчей, турнирная таблица, новости.

Ліга 1. 22-й тур. "Ніцца" - "Бордо" 0:1. Вистачить і Севе

Ліга 1. 22-й тур. "Ніцца" - "Бордо" 0:1. Вистачить і Севе


Ніцца. Стадіон "Дю Ре"
Головний арбітр: Лоран Дюамель
"Ніцца" - "Бордо" 0:1
Гол: Анрі Севе 58
"Ніцца": Давід Оспіна, Ренато Сівеллі, Тімоте Колодзейчак, Неманья Пейчінович, Дідьє Дігар (Кевін Анен 13), Фабріс Абріель, Ерік Ботеак, Даріо Цвітаніч (Ксавьє Пентекот 74), Валентін Ейссерік (Неаль Мопе 63), Жеремі Пьє, Ромен Женеву
"Бордо": Седрік Карассо, Карлос Енріке, Людовік Обраньяк (Андре Бійого Поко 78), Людовік Сане, Давід Бельон (Фахід Бен-Халфаллах 77), Ярослав Плашіл, Анрі Севе, Флорьян Маранж, Феррейра Маріано, Грегорі Сертіч, Бенуа Тремулінас
Попередження: Кевін Анен 69 - Флорьян Маранж 62, Карлос Енріке 75, Фахід Бен-Халфаллах 90+2

Ряди французьких команд продовжують рідшати. Сучасна фінансова політика країни спричинила у Франції такий собі переполох і країну покидають актори, співаки і екс-політичні діячі. Зачепила ця політика і футбол. Багато команд уже втратили своїх лідерів; при чому, йдуть з Франції не тільки молоді та талановиті, а й досвідчені, вже сформовані футболісти. Вибір Йоана Гуффрана з спортивної точки зору на даний момент виглядає не дуже логічним, адже перед "Бордо", на відміну від "Ньюкасла", в своєму чемпіонаті не стоїть завдання збереження прописки в "еліті". Хоча, засуджувати гравця теж не варто. Все таки, англійська Прем’єр Ліга – це змагання, в якому виступати куди більш престижніше, ніж у чемпіонаті Франції, навіть, якщо виступати доводиться за англійського аутсайдера. Трансфер Йоана Гуффрана для "Бордо" – це вже історія, а от Франсісу Жийо доводиться тепер долати наслідки цієї історії.

Осічки конкурентів дали "Ніцці" чудову можливість за умови перемоги вийти на четверте місце в турнірній таблиці після цього туру. Трохи зіпсував настрій підопічним Клода Пюеля кубковий поєдинок, адже стільки сил було віддано для здобуття позитивного результату, а в підсумку – провальна серія пенальті… Сьогоднішній матч з "Бордо" слугував для команди ще й можливістю покращити психологічну атмосферу в колективі.

Місце на вістрі атаки Франсіс Жийо довірив сьогодні Давіду Бельону. З глибини йому допомагав Людовік Обраньяк, а на флангах загострювати гру були покликані Анрі Севе та Бенуа Тремулінас. Лінію захисту склали Флорьян Маранж – Людовік Сане – Карлос Енріке – Феррейра Маріано; вище них – Грегорі Сертіч та Ярослав Плашіл. Клод Пюель експериментувати теж не став і місце у воротах довірив Давіду Оспіні; лінія захисту сформувалась із Тімоте Колодзейчака, Неманьї Пейчіновича, Ренато Сівеллі та Ромена Женеву; за центр поля відповідали Фабріс Абріель і Дідьє Дігар, вище них – Ерік Ботеак, Валентін Ейссерік, Жеремі Пьє і на вістрі атаки традиційно Даріо Цвітаніч.

В першому таймі команди нічого достойного не показали. "Бордо" намагався використовувати свої головні козирі – фланги. Тремулінас та Севе старались загострювати гру і кілька разів півзахисникам вдавалось накрутити своїх опонентів на бровці. Старався також Бельон. Форвард, в основному, перебував на голодному пайку, але не можна не відмітити бажання, з яким діяв 11-й номер (не дивно, адже за відсутності Дьябате, який перебуває зараз на КАН, француз отримав чудовий шанс закріпитись в основі жирондінців). Давід в пошуках м’яча опускався глибше і кілька разів нападнику таки вдалось дальніми ударами потурбувати Давіда Оспіну. Та все ж, в першій половині грі гострішими атаки виглядали у виконанні "Ніцци". Седріку Карассо було непросто впоратись з ударами Ботеака та Дігара. В цілому, після першого тайму в серцях вболівальників жевріла надія після перерви побачити більш атакувальний футбол.

Так і сталось… В другій 45-хвилинці глядачі побачили те, за що, власне, і люблять футбол – голи. Точніше - гол, однак радості це місцевим вболівальникам не принесло, адже вражали ворота їх улюбленої команди. Очевидно, Клод Пюель не до кінця вивчив манеру гри "Бордо" і не звернув увагу на те, що жирондінці значно додають після перерви. Не пройшло й 15-и хвилин в другому таймі, а на табло уже висвітлювалось 0:1. Захисники "Ніцци" не змогли зупинити атаку "Бордо" через центральну зону, далі м’яча перевели на правий фланг, де шкіряного зупинив Севе, підлаштував його собі під зручну ногу і без шансів для Оспіни пробив у ближній кут воріт.

Ліга 1. 22-й тур. "Ніцца" - "Бордо" 0:1. Вистачить і Севе - изображение 1

Гол Анрі Севе сьогодні приніс перемогу "Бордо" \ фото - LFP.fr

Варто відзначити, що не пішла гра у лідера "орлів". Даріо Цвітаніч за 75-ь хвилин матчу тільки раз опинився в центрі уваги, коли після його пасу-удару (з кута поля Даріо відправляв м’яча у воротарську зону Седріка Карассо) снаряд опустився на поперечину воріт жирондінців. Був ще в господарів небезпечний штрафний удар у виконанні Ботеака, а також небезпечний постріл головою на останніх секундах матчу, однак Карассо впорався з усім.

"Бордо" зараз робить дуже важливі кроки в Лізі 1. Команда не демонструє якоїсь видатної гри і не здобуває яскравих перемог. Але головне для колективу Жийо, що в матчах з прямим конкурентами жирондінці забирають максимум очок. Недавня звитяга над "Ренном", і от зараз перемога над "Ніццою" на її ж полі. Очевидно, останнього свого слова команда з провінції Бордо ще не сказала.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус