Франція
Франція

Франція - результати і розклад матчів, турнірна таблиця, новини.

Ліга 1. Анонс 15-го туру


Прямі трансляції матчів на каналах "Спорт 1" (Росія), "Canal +" (Франція), "beIN SPORTS 1"

Ліга 1. Анонс 15-го туру


Прямі трансляції матчів на каналах "Спорт 1" (Росія), "Canal +" (Франція), "beIN SPORTS 1"

Ліга 1. Анонс 15-го туру - изображение 1Ліга 1. Анонс 15-го туру - изображение 2П’ятниця, 28-ме листопада, 21:30
"Марсель" – "Нант"
Стадіон: "Велодром", Марсель

Матчем проти "Нанта" "Марсель" закінчує важкий цикл, який має показати істинне обличчя провансальців. Гра проти ПСЖ показала немічність команди Марсело Бьєлси в порівнянні з чинним чемпіоном, а от поєдинок проти "Бордо" довів, що "Марсель" може розглядатися як реальний претендент на другу сходинку. Провансальцям залишилось пройти перевірку "Нантом", після чого можна буде перевести подих. "Канарки" посідають високу четверту позицію і, незважаючи на пристойне відставання від лідера (сім очок), можуть собою пишатися. За винятком Андре Айю, участь в поєдинку якого під питанням, всі найсильніші члени обох команд в строю. Тож битва обіцяє бути дійсно захоплюючою.

Ліга 1. Анонс 15-го туру - изображение 3Ліга 1. Анонс 15-го туру - изображение 4Субота, 29-те листопада, 18:00
ПСЖ – "Ніцца"
Стадіон: "Парк де Пренс", Париж

Коли "Ніцца" здобувала в сезоні 2012/13 історичне четверте місце, на певному турнірному відрізку громадськість задавалась питанням щодо спроможності "орлів" гідно протистояти парижанам. Вже сам факт такого визнання Клод Пюель і його підопічні сприймали як комплімент. Зараз усе змінилося… Справа не в тому, що "Ніцца" слабкіша від ПСЖ – такою вона була й два роки тому – справа в тому, що від провансальців не чекають нічого особливого навіть найзавзятіші романтики. "Ніцца", підкошена епідемією травм, за теоретичними розкладами виглядає приреченою в цій боротьбі з ПСЖ. Єдиний мінімальний шанс – це така властива для столичних недооцінка, яку Лоран Блан ніяк не може викорінити зі свідомості своїх підопічних. Але парижани вже не раз доводили, що можуть здобувати очки й без належного налаштування на матч – завдяки голому класу.

Ліга 1. Анонс 15-го туру - изображение 5Ліга 1. Анонс 15-го туру - изображение 6Субота, 29-те листопада, 21:00
"Кан" – "Монпельє"
Стадіон: "Мішель Д'Орнано", Кан

Французькі колективи на міжнародній арені називають командами-загадками, але це ж громадськість ще не бачила "Монпельє". "Монпельє" – це загадка серед загадок. "Паладіни" вже встигли побувати в ролі героїв і вигнанців, встигли відчути смак елітного та убогого життя. Перемога в останньому турі над "Тулузою" підняла лангедокців до десятки і дала можливість для штурму ще вищих позицій. Але чи скористаються "паладіни" зі свого шансу в матчі проти гордого "Кана" не знає мабуть і сам Ролан Курбіс. В його команди майже немає кадрових проблем, але від нестабільності це не лікує.

Ліга 1. Анонс 15-го туру - изображение 7Ліга 1. Анонс 15-го туру - изображение 8Субота, 29-те листопада, 21:00
"Ланс" – "Метц"
Стадіон: "ла Лікорн", Амьєн

"Ланс" може заздрити "Метцу"… "Темно-бордові", звісно, перебувають вже не в зоні єврокубків, але й місце в середині турнірної таблиці – великий успіх для новачка Ліги 1. Антуану Комбуаре ніяк не вдається вивести команду на протоптаний шлях: "Лансу" вдається час від часу вистрілити, але стабільного, планомірного руху вперед немає. Матч проти "Метца" має для "кроваво-золотих" дуже високу ціну: це зручний плацдарм для набору дорогоцінних очок.

Ліга 1. Анонс 15-го туру - изображение 9Ліга 1. Анонс 15-го туру - изображение 10Субота, 29-те листопада, 21:00
"Реймс" – "Бастія"
Стадіон: "Огюст Делон", Реймс

Після звільнення Клода Макелеле корсиканці провели два успішні матчі проти дуже непростих суперників. "Реймс" за статусом поступається і "Монпельє", і "Ліону", але за реальною теперішньою ігровою потужністю шампанці точно не гірші від лангедокців. Це означає, що "Бастії", з одного боку, потрібно остерігатися суперника, але з іншого – не потрібно завчасно опускати руки. Підкошений травмами "Реймс" не програє у Лізі 1 вже шість матчів поспіль, але кожен поєдинок тієї серії забирав від підопічних Жан-Люка Вассера частку морально-вольових якостей. Не виключено, що шампанці використали уже весь резерв.

Ліга 1. Анонс 15-го туру - изображение 11Ліга 1. Анонс 15-го туру - изображение 12Субота, 29-те листопада, 21:00
"Ренн" – "Монако"
Стадіон: "Де ла Рут ле Лорьян", Ренн

Після кількох не зовсім вдалих поєдинків у Лізі 1, "Монако" видав вражаюче ефективний поєдинок в Лізі чемпіонів, зробивши крок у єврокубкову весну. В останньому турі монегаски будуть виясняти тільки температуру тієї весни. Ну а в національній першості восьма сходинка – це не те, що хоче бачити Леонарду Жардім і не те, що може "Монако". Якось дуже скромно монегаски ведуть себе в турнірі, де виживають нахабні, сміливі і цілеспрямовані. Поєдинок проти "Ренна", котрий набрав чудову форму (не програють бретонці вже сім матчів поспіль), повинен розворушити Бербатова та компанію. Інакше суперник просто переступить через "Монако".

Цікаво, що не зіграє через дискваліфікацію Тьємуа Бакайоко, який до "Монако" перейшов саме з "Ренна" і який став доволі важливим виконавцем для Леонарду Жардіма.

Ліга 1. Анонс 15-го туру - изображение 13Ліга 1. Анонс 15-го туру - изображение 14Субота, 29-те листопада, 21:00
"Тулуза" – "Лорьян"
Стадіон: "Муніципальний", Тулуза

"Тулуза", звісно, до рівня зони вильоту не опускається, але на звання команди-невдахи заслуговує. "Фіолетові" вже давним-давно топчуться на місці і своєю грою тільки розпалюють почуття вболівальників. Команда то провалюється, то феєрично виграє, то взагалі розчиняється у повітрі. Чого чекати від протистояння з агресивним, але не дуже гострим "Лорьяном", сказати важко. Якщо Ален Казанова достукається до своїх підопічних і зачепить їхнє самолюбство, то може вийти щось цікаве.

Ліга 1. Анонс 15-го туру - изображение 15Ліга 1. Анонс 15-го туру - изображение 16Неділя, 30-те листопада, 15:00
"Бордо" – "Лілль"
Стадіон: "Шабан-Дельма", Бордо

"Лілль" 14-й з триочковом відривом від зони вильоту. Хто б міг подумати, що команда Рене Жирара так низько опуститься після класного минулого сезону. І найгірше для вболівальників "догів" те, ще якось не видно світла в кінці тунелю. Емоційний стан колективу поганий, кадрові проблеми не зникають, а тільки додаються, Рене Жирар все більше й більше нервує, випускаючи узди правління колективом зі своїх рук. За матчем проти "Бордо", який "Ліллю" вкрай потрібно виграти, наставник спостерігатиме з трибун, відсиджуючи разом зі своїми підопічними Берья, Коршья та Суаре дискваліфікацію. Як би "Ліллю" в чергове не осоромитись. Суперник серйозний і вмотивований: "Бордо" залишається однією з двох команд, котрі ще не програвали вдома.

Ліга 1. Анонс 15-го туру - изображение 17Ліга 1. Анонс 15-го туру - изображение 18Неділя, 30-те листопада, 18:00
"Евіан" – "Генгам"
Стадіон: "Парк де Спорт", Ансі

Як і годиться, на рівні з розбірками за високі позиції, ведуться битви за право покинути підвалини турнірної таблиці. Передостанній "Генгам" зіграє з третім з кінця "Евіаном". Перевага господарів, звісно, у тонусі. Савойці пропускали останній тур, а "Генгам" проводив важке бретонське дербі, після чого зіграв ще в Лізі Європи проти "Фіорентини". Тут Жуслену Грувеннеку потрібно добре постаратись, щоб привести до ладу як функціональний, так і психологічний стан своїх підопічних.

Ліга 1. Анонс 15-го туру - изображение 19Ліга 1. Анонс 15-го туру - изображение 20Неділя, 30-те листопада, 22:00
"Сент-Етьєн" – "Ліон"
Стадіон: "Жеффруа-Гішар", Сент-Етьєн

В якості десерту глядачам пропонується дербі Рони, на кону в якому – за традицією, яка утвердилась в останні кілька сезонів – не тільки престиж, самолюбство і сумління, а й реальні турнірні перспективи. "Ліон" з "Сент-Етьєном" борються за високі місця, тому ніхто не буде грати з оглядкою. "Ткачі" не так давно перервали вражаючу безпрограшну серію "Марселя", а тепер спробують не опинитись у шкірі свого ворога – "Ліон" не програє вже десять матчів поспіль. Для "Сен-Етьєна" то додатковий стимул і шанс вибачитися за неоднозначну гру, яку команда видавала в останніх поєдинках. До слова, з урахуванням матчів Ліги Європи, "Сент-Етьєн" в свою чергу не програє вже вісім поєдинків поспіль, тож "Ліон" також має шанс вдвічі болісніше насолити принциповому супернику.

Оцініть цей матеріал:
Коментарі
Увійдіть, щоб залишати коментарі. Увійти

Новини Футболу

Найкращі букмекери

Букмекер
Бонус