Вторая лига
Вторая лига

Вторая лига - результаты и расписание матчей, турнирная таблица, новости.

Кадрові питання. Друга ліга, група А


UA-Футбол зібрав головні трансферні новини в Другій лізі

Кадрові питання. Друга ліга, група А


Для когось січень став місяцем перегляду потенційних новачків, для інших й досі продовжено час відпусток. Зібравши до купи усі новини з таборів команд, UA-Футбол підбиває підсумки першого місяця року для колективів другої вітчизняної ліги. Першими на черзі - команди група "А".

Чернігівська "Десна", яка наразі є одним із головних претендентів на поповнення Першої ліги за підсумками сезону, у січні приймала участь у меморіалі Макарова. За команду Олександра Рябоконя зіграли одразу троє потенційних новобранців - екс-форвард київської "Оболоні" Олександр Піщур, колишній капітан черкаського "Славутича" Євген Гуд (20 матчів, 4 голи за черкащан у поточному чемпіонаті), а також хмельницький "динамівець" Олексій Тимченко (3 голи у 18 зустрічах у сезоні-12/13). За підсумками меморіалу тренерський штаб і має зробити висновок, чи відповідають виконавці рівню команди.

Олександр Піщур може перебратись до Чернігова / фото - ФК "Оболонь"

Із втрат – орендовані оборонець Олександр Стеценко (13/0) та форвард Євгеній Чепурненко (20/4), питання по яким наразі ще відкрите (наставник «деснянців» Олександр Рябоконь був би не проти залишити їх у команді) плюс Олег Орєхов (4 зустрічі за два сезони у Чернігові) та Роман Луценко (17/1), яких не було помічено у складі чернігівців в Конча-Заспі.

Черкаський "Славутич" лише на минулій неділі знайшов собі головного тренера: ним став добре відомий Сергій Пучков. На даний момент відомо, що до своїх клубів повернулися Фабунмі ("Арсенал" К, 20 ігор 2 голи за черкащан) та Вайда ("Нафтовик-Укрнафта", 18/4), які знаходилися у клубі на правах оренди, а про Гуда ми з вами вже згадували. Статус вільного агента отримав Анатолій Рябко, ще з трьома гравцями контракти було розірвано: мова про Дмитра Кобікова (11/0), Сергія Брижа (14/0) та Богдана Кравченка. Останній – 18-річний захисник, який ще не встиг дебютувати хоча б на рівні ПФЛ.

Євген Гуд може залишити "Славутич" / фото - ФК "Славутич"

Потихеньку починають розбігатись "Єдність" і "Оболонь-2". Але якщо перші офіційно стали аматорами, то з киянами трохи важче: гравці ще перебувають на контракті у клубі, а тому не можуть просто так скласти валізи та покинути клуб. Поки що за офіційною інформацією відомо, що «пивоварів» покинули півзахисники Давіт Іашвілі (16/2), що перебрався до структури київського "Динамо", а Кирило Сергійович Ковалець (0/0) відправився до їх головного конкурента – "Шахтар-3". А от плищан залишили дещо більше виконавців: голкіпер Євгеній Голубчанський (усього п’ять ігор провів у нинішньому сезоні) вже знаходиться у розташуванні білоцерківського "Арсеналу", голкіпер Олег Шевченко (5 ігор) у Чернігові, Сергій Соботюк (16/2) знаходиться у розташуванні "Миколаєва", Василь Білий (3 голи за 15 поєдинків) у тернопільській "Ниві". З ним клуб має наміри найближчим часом підписати контракт.

До речі, щодо придбань "Ниви", то варто також відзначити найстаршого центрбека стрийської "Скали" Михайла Бесараба (21/4, з ним поки що угоду не підписано) плюс два вихованці тернопільського футболу: Ігор Садковський й Адам Семків (обидва, між іншим, випускники спортшколи "Тернополя"). А от залишили розташування колективу Олександр Антонюк (15/2), який має певні проблеми зі здоров’ям, і Тарас Кабанов (5 голів у 16 матчах). Останній взагалі вирішив припинити кар’єру футболіста.

Кадрові питання. Друга ліга, група А - изображение 1

Тарас Кабанов завершив кар'єру

Серед новачків на зборах ФК "Тернопіль" суцільні власні вихованці. Усі чотири новачки є випускниками юнацького складу. Далі буде! А залишили колектив за сімейними обставинами наразі хав Михайло Трофімчук (1 гол у 19 матчах) та нападник Віталій Богданов (20 ігор, 6 голів). Голкіпер Роман Данкович (приймав участь в усіх зустрічах "Тернополя") знаходиться на перегляді у іншій команді.

Не найкращі часи для хмельницького "Динамо" також вилилися у втрати декількох виконавців. Так, 24-річний голкіпер "біло-блакитних" Іван Фельде (9 зустрічей) вже повернувся до Білої Церкви, а Дмитро Остапенко (18 поєдинків у сезоні) наразі знаходиться на перегляді у київському "Динамо", до "Дніпра" перебралися два Валерія: Юрчук (жодного гола за 12 матчів) і Руденко (16/2). Окрім того розташування колективу покинули Сергій Андрєєв (16/0, до "Кримтеплиці") та Ігор Гончар (19/0, до "Шахтаря-3").

Херсонський "Кристал" поки що ще не розпочав підготовку до другого кола, наразі команда заявлена на чемпіонат міста з футзалу, де за "кавунових" виступають Барладим, Цибульський та навіть сам президент колективу Олексій Кручер. На даний момент залишив команду лише оборонець Олександр Олійник (12 ігор), який продовжить свою кар’єру в донецькому "Олімпіку".

Справжня конспірація наразі у стані одеського "СКА". Дізнатися хоч якусь інформацію про колектив не вдалось, оскільки головний тренер Ігор Негара так і не вийшов на зв'язок. Зате вдалось поспілкуватися з вже колишнім спортивним директором колективу Сергієм Марусіним: "Зараз я вже не працюю у СКА. 28 грудня я написав листа про звільнення, тому навіть не знаю що коїться наразі у команді. Не буду говорити за усіх, але особисто я не отримував зарплати з вересня. Виходить, що у липні ми заявилися, а у серпні вже закінчилися кошти?".

Досить цікавий підхід до справи спостерігається в южненьському "Реал Фармі". Як розповів UA-Футбол президент клубу Микола Лиховидов, наприкінці листопада усі гравці отримали статус вільних агентів. Наразі колектив (у загальній кількості 30-35 футболістів) вже вийшов з відпустки і навіть встиг провести двотижневий збір на піску. Усі гравці, які нині знаходяться у таборі "фармацевтів", були розподілені на "Реал Фарм-1" й "Реал Фарм-2" та виступають на зимову першість Одеси. А вже у березні южненці сформують один боєздатний склад, що і продовжить боротьбу у другій лізі.

На останок, стрийська "Скала" поки не розкриває усі карти. Відомо лишень, що основний форвард Віталій Дністрян (21/3) перебуває на оглядинах у "Кримтеплиці", а воротар команди Василь Шпук (21 гра) у "Сумах", хоча за неофіційною інформацією він вже повернувся до Стрия.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Higuain (Chernigov)
...плюс Олег Орєхов (4 зустрічі за два сезони у Чернігові) это явно потеря))), исправьте Чепурненко на Черненко.
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 7
Higuain (Chernigov)
...плюс Олег Орєхов (4 зустрічі за два сезони у Чернігові) это явно потеря))), исправьте Чепурненко на Черненко.
Ответить
0
0
Websined (Чернигов)
АВТОРУ двойка за статью,если не уверен в фаимилии НЕ ПИШЫ ,у Десны ушол не Чепурненко,а Черненко полузащитник Арсенала,и вообще в отчетах по второй лиге часто фаимилии каверкаете позор...
Ответить
2
1
kotigorok (Чернігів)
Піщур би явно посилив Десну. Тим більше місцевий вихованець.
Ответить
1
0
жека-киев (биг виладж)
Ото вже прохфесіонали одні на зиму контракти розрівають (а зимою ж людині гроші не потрібні) інші взагалі не платять))) За то лише на зарплату Даріо Срни можна було б з 20ть команд з нашими хлопцями, з бюджетом в 2000000 грн утримувати. Але відпочинок громадян і здоровья нації, ніщо в порівнянні з забаганками олігарха.
Ответить
2
1
андрей1981 (Черкаси)
Хіба Вайда за "Славутич" грав на правах оренди?
Ответить
0
0
Ahtyrka (Ахтырка)
Шпук вернулся - это точно!
Ответить
0
0
Smooth da Hustler (Львів)
На жаль цієї ліги, завдяки усатому дядьку і його друзям може не стати.
Ответить
3
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус