Аматорський футбол
Аматорський футбол

Аматорський футбол - результати і розклад матчів, турнірна таблиця, новини.

Аматорські імена. АФ П'ятихатська

Аматорські імена. АФ П'ятихатська


UA-футбол продовжує знайомити читачів з кращими любительськими командами України в своїй постійній рубриці «Аматорські імена». На черзі – Кіровоградська область, а саме ФК «АФ П`ятихатcька», що представляє село Володимирівку Петровського району.

Аматорські імена. АФ П'ятихатська - изображение 1

ФК «АФ П`ятихатcька» стрімко увірвався до числа провідних любительських команд України. Команда, яку було створено навесні 2013 року, за короткий проміжок часу, змусила всіх старожилів аматорського рахуватися з собою. Футболісти з Кіровоградщини в дебютному для себе сезоні у чемпіонаті України серед аматорів зуміли дійти фіналу, де у рівній боротьбі поступилися досвідченому «Руху» (Винники). Яскраво виступала команда і у Кубку України, перемігши у турнірній дистанції, одне за одним, досвідчені колективи «АФ П`ятихатcька». А у фінальному протистоянні, яке складалося з двох матчів, здолала СКК «Демня» з Львівщини. Футбольна філософія клубу – перемагати у всіх турнірах, у яких команда бере участь. Про сьогоднішні успіхи колективу та про завтрашні перспективи розмовляємо з президентом ФК «АФ П`ятихатcька» Олександром Поворознюком.

- Олександре Григоровичу, давайте пригадаємо шлях ФК «АФ П`ятихатcька» до срібних медалей чемпіонату України серед аматорів.

- На першому етапі потрапили до групи, в якій нашими суперниками були «ВПК – Агро» (Дніпропетровська область), «ЕТМ» (Харків) та «УСК – Рубін»(Донецьк). Команди досвідчені, з хорошими виконавцями, які пограли у вищій та першій лізі українського чемпіонату. З «Рубіном» зіграли лише ми, це була стартова гра на виїзді, яка закінчилася бойовою нічиєю 3:3. Через війну на сході донеччани знялися з чемпіонату. Напруженими виявилися і матчі з харків’янами: вдома – перемогли, на виїзді – поступилися. Що стосується дніпропетровців, то з команди зняли очки за те, що у її складі, під іншими прізвищами, виступали футболісти одного з клубів Прем’єр-ліги. У групі ми фінішували першими, друге місце посів «ЕТМ».

- Ще серйозніші суперники випали вам у фінальній частині аматорського чемпіонату …

- Так. Це і чемпіон України серед аматорів двох останніх років оржівський «ОДЕК», це і «Зоря» (Білозір`я) Володимира Лашкула, це і наш принциповий суперник в кіровоградських обласних баталіях «Буревісник» (Знам`янський район). Команди – рівня другої ліги, з серйозними фінансами та класними футболістами. Лише з черкащанами ми зіграли внічию, двох інших суперників перемогли й посіли перше місце. Відзначу, що фінальна стадія відбувалася на новому стадіоні у cмт Петрово, який відкрили цього року.

Аматорські імена. АФ П'ятихатська - изображение 2

- У фіналі аматорської ліги на вас чекав також один із лідерів вітчизняного любительського футболу «Рух» (Винники). Як збиралися його перемагати?

- Ви самі розумієте, що у таких матчах багато м’ячів не забивається, важливо, хто відзначиться першим. На початку гри ми забили швидкий гол, але суддя зафіксував, як на мене, сумнівний офсайд. Після цього пропустили, й на полі почалася в’язка боротьба, останні 20 хвилин «насіли» на ворота суперника, не реалізували чотири вигідні моменти. По грі ми ні в чому не поступалися «Руху». Але це футбол, сьогодні – програєш, завтра – виграєш. Не у моїх правилах скиглити, звинувачуючи когось у власних поразках. Суддя теж людина і може помилятись, треба йти далі. Водночас хотілося, щоб і деякі суперники вели себе коректно у своїх висловлюваннях щодо нас. Бо мене дуже здивувало, коли на офіційному сайті «ОДЕКА» з’явилося повідомлення, що ми, буцімто, нечесно, у них виграли…

- «АФ П`ятихатcька» вдало виступила і на другому фронті – Кубку України серед аматорів?

- Знову ж таки у чвертьфіналі зустрілися з «Зорею»(Білозір`я). Після невдачі у чемпіонаті України черкащани прагнули будь-що реабілітуватися в Кубку, але за результатом двох матчів ми були сильнішими. У півфіналі пройшли горностаївський «Мир», який ще навесні грав у другій лізі, а у вирішальному протистоянні здолали СКК «Демню», й заслужено здобули Кубок України серед аматорів. Вважаю, що в обох матчах ми були сильнішими за галичан.

Аматорські імена. АФ П'ятихатська - изображение 3

- Паралельно команда змагалася і в чемпіонаті Кіровоградщини. Після минулорічного «срібла» цьогоріч АФ «П`ятихатська» здобула чемпіонське звання достроково за тур до закінчення чемпіонату.

- У чемпіонат ми заявили відразу дві команди, це було зроблено для того, щоб усі наші футболісти мали постійну ігрову практику, АФ «П`ятихатська-2» грала поза конкурсом. Перед командою стояло єдине завдання – стати чемпіонами області. І хлопці виконали його – достроково виграли золоті медалі, не зазнавши жодної поразки. Впродовж турнірного шляху команда показували яскравий, комбінаційний футбол, який подобається глядачам, гадаю, що ні у кого не виникало сумнівів, що АФ «П`ятихатська» завоює «золото» . Втім обласний чемпіонат, в сьогоднішньому форматі, мене не влаштовує, бо з 10 команд, які заявлені, лише «Буревісник» може суперничати з нами, решта клубів відверто низького рівня. Та що казати, навіть той же «Буревісник» відмовився виходити на поле з нашою другою командою, завчасно знаючи підсумок цієї гри. На мою думку, то нехай грає всього чотири команди, але високого рівня, тоді глядачі побачать більше інтригуючих поєдинків, а майстерність футболістів вдосконалюватиметься.

- А ще цього року АФ «П`ятихатська» дебютувала на міжнародній арені, представляючи Україну у Кубку Регіонів УЄФА. Втім, команда виступала невдало, чому, на вашу думку, так сталося?

- До Молдови поїхали лише троє футболістів із нинішнього складу «П`ятихатської», інших збирали по всій Україні, бо згідно регламенту, в турнірі не могли брати участь гравці, які раніше виступали за професійні клуби. Звичайно, що команда не була зіграна, а після двох поразок від іспанців та ірландців, ще й з тренером розпрощалися, який порушив спортивний режим. В останньому турі перемогли молдавську команду та у підсумку посіли третє місце.

Аматорські імена. АФ П'ятихатська - изображение 4

- Влітку команду підсилили колишні футболісти «УкрАгроКому», який, як відомо, припинив своє існування. Задоволені їхніми діями?

- Так. Олександр Батраченко, Данило Мамонов та Дмитро Фальковський стали справжніми лідерами «П`ятихатської», їм за 30, але вони дадуть фору молодшим партнерам. Взагалі у кадровому питанні я досить принциповий – ніякі попередні заслуги футболістів мені нецікаві, на поле виходять лише ті, хто сильніший на даний момент. Наприклад, приїхав Євген Пічкур побігав трішки, але в команді не затримався. Його рівень не відповідає сьогоднішнім вимогам нашої команди. Водночас придбали в «ОДЕКА» трьох молодих гравців Олександра Ніколайчука, Богдана Скоцького та Миколу Коляду, які відразу стали ключовими виконавцями АФ «П`ятихатська».

- Напевно підсилив АФ «П`ятихатська» і авторитетний вітчизняний фахівець Михайло Дунець, який у цьому році обійняв посаду спортивного директора?

- У 2009 році я був президентом чернігівської «Десни», а Михайло Михайлович – головним тренером. Від тої співпраці у мене залишилися найприємніші спогади, тому коли він перебував у творчій відпустці з задоволенням запросив його до нашої дружньої футбольної сім`ї. До слова, з наступного сезону Михайло Дунець стане головним тренером ФК «АФ П`ятихатcька», а нинішній наставник Руслан Переверзій буде його помічником.

- Чи будуть у міжсезонні зміни у команді?

- Так, команда потребує підсилення. Перевагу віддаватимемо молодим футболістам, у яких горять очі, і є бажання вдосконалюватися. Тільки таких гравців ми хочемо бачити в своєму колективі. Так звані «зірки», які не викладаються на полі, а грають лише заради грошей, мені не потрібні.

- Яку увагу у районі приділяєте розвитку дитячо-юнацького футболу?

- Головна мета - створення дитячого футбольного центру в Петровському районі. Будемо шукати і ростити юних талановитих футболістів, надавати їм можливість тренуватися в комфортних умовах. Тільки так ми зможемо підготувати гідну зміну для ФК «АФ П'ятихатська». Якщо підемо цим шляхом, то нашими вихованцями зацікавляться відомі футбольні клуби. Зазначу, що в кожному з дванадцяти населених пунктів, де працює агрофірма, створені дитячі команди. Вважаю, що краще нехай хлопці грають у футбол, ніж вживають алкоголь і захоплюються азартними іграми. Дорослі часто забувають, що дитячий футбол - це, в першу чергу, розвага, а вже потім результат. Саме така філософія буде закладена в основу створення дитячо-юнацької футбольної школи в Петрово.

Аматорські імена. АФ П'ятихатська - изображение 5

- Сьогодні ФК «АФ П`ятихатcька» є провідною аматорською командою країни, а що буде завтра?

- На наступний сезон всі мої думки пов’язані з другою лігою, адже ще спочатку створення ФК «АФ П`ятихатcька», навесні 2013 року, я поставив таку мету. За цей час ми лише прогресували: побудували у Петровому красень- стадіон «Інгулець», звели у Володимирівці сучасний тренувальний комплекс, де футболістам створені всі необхідні умови. За півтора роки команда здобула достатню кількість титулів у любительських змаганнях Тренерський штаб награвав оптимальний склад, шукав кращі ігрові моделі. Нещодавно до нас приїздили представники атестаційної комісії ПФЛ, які залишилися задоволеними від побаченого. Інфраструктура «П`ятихатcької» відповідає найвищим стандартам. Подібний нашому стадіон та тренувальна база є, можливо у п’яти-шести, команд першої ліги. До підкорення нових вершин ФК «АФ П`ятихатcька» готова. Ми виросли та вже можемо гідно представляти свій край на професійному рівні.

Оцініть цей матеріал:
Коментарі
Увійдіть, щоб залишати коментарі. Увійти
Pomidoroff (Черкассы)
на фото стадіон з гербом Вінниці. Що це?
Відповісти
1
0
Повернутись до новин
Коментарі 2
Pomidoroff (Черкассы)
на фото стадіон з гербом Вінниці. Що це?
Відповісти
1
0
Demian (Коломия)
Фінал чемпіонату України серед аматорів.
Відповісти
0
0

Новини Футболу

Найкращі букмекери

Букмекер
Бонус