Кубок України
Кубок України

Кубок України - результати і розклад матчів, турнірна таблиця, новини.

Металіст - Говерла 1:1. Знак питання

Металіст - Говерла 1:1. Знак питання


Кубок України 2014/15. 1/8 фіналу. Матч-відповідь

Харків. ОСК "Металіст"

Головний арбітр: Сергій Лисенчук (Київ)

"Металіст" (Харків) - "Говерла" (Ужгород) 1:1

Голи: Коельо 39 - Бурдужан 80

"Металіст": Дішленкович, Кобін, Коельо (Ребенок 75), Давидов (Гоменюк 65), Кулаков, Торрес, Хавьєр, Болбат (Красноперов 68), Торсіглєрі, Березовчук, Вільягра

"Говерла": Коваль, Степанюк, Каверін (Бурдужан 74), Ягодінскіс, Шацьких (Райчевіч 62), Качараба, Фещук (Панфілов 89), Герасим'юк, М'якушко, Акакпо, Хомин

Попередження: Качараба 83

Якби не Клейтон Хавьєр, становище "Металіста" перед матчем-відповіді було б куди гіршим. Два голи бразильця в Ужгороді допомогли харків’янам здобути нічию 2:2, яка залишала для слобожанам відразу кілька варіантів на домашній матч. Тут вже ситуація така, що можна було грати не тільки з позиції сили, а й від суперника, якому конче необхідно було забивати. Одним словом, якщо не всі, то більшість козирів знаходились на руках саме у Ігоря Рахаєва.

Мусило додати впевненості слобожанам, власне, повернення героя першого матчу. Клейтон Хавьєр підлікувався на батьківщині і повернувся до розташування "Металіста" якраз перед поєдинком проти "Говерли". Бразилець – дуже значима фігура для харківського колективу.

"Металіст" опинився в цікавій ситуації. Доля ніби сама розставила акценти: єврокубки для команди вже майже закінчились (матчі другого кола будуть більше боротьбою за рейтинг і престиж, а не за турнірні перспективи); в чемпіонаті місця серед когорти кращих для "Металіста" немає. От і залишається Кубок України як чи не єдина можливість гучно грюкнути дверима в цьому сезоні. Вихід до чвертьфіналу став для харків’ян програмою мінімум.

"Говерла" опиралась як могла. Ужгородці в Харкові, як і вдома, зіграли гідно, тож можуть спокійно дивитись в очі своїм вболівальникам. Але двоматчеве протистояння не можна виграти за рахунок везіння, або миттєвого пориву. Тут потрібна або позиція сили, або висока організація дій. Ні того, ні іншого у нинішньої команди В’ячеслава Грозного на стабільній основі немає.

Наставник гостей виставив досить цікавий склад. Тудосе не було навіть у заявці, Полянський і Глушицький, вихід яких очікувався з перших хвилин, так і не піднялись з лави для запасних. Лінію захисту, відтак, сформували Андрій Хомин, Серж Акакпо, Віталійс Ягодінскіс та Тарас Качараба. В центрі поля Грозний виставив двох гравців (Степанюка та Герасим'юка) креативного плану, що свідчило про наміри ужгородців грати в низовий комбінаційний футбол. Фланги півзахисту – це швидкість Сергія М’якушка та Віталія Каверіна, ну а напад – досвід двох Максимів: Шацьких і Фещука. Третій Максим – той, що Коваль, - захищав ворота.

Ігор Рахаєв теж основу вибудував не за шаблоном. В принципі, експериментів не було, але варіант з Кобіним на лівому фланзі захисту і Хавьєром в опорній зоні, а не під нападником, читався не в першу чергу. Ну а нападник Сергій Давидов замість Володимира Гоменюка – це хід конем. Лінію під нападником сформували Кулаков, Жажа і Болбат. Торрес допомагав капітану в опорній зоні, Дішленкович захищав ворота, а оборонялись разом з Кобіним Вільягра, Березовчук та Торсіглєрі.

Є спокуса сказати, що "Металіст" планував пройти до наступної стадії турніру виключно на класі. "Говерла" дуже слабко провела перший тайм, і харків’яни повірили, що зможуть витратили рівно стільки зусиль, скільки й буде потрібно. Але такий план ледь не зіграв з господарями злий жарт.

В неспішному темпі команди почали тайм, в такому ж його і закінчили. "Металіст" не наступав на ворота Коваля лавиноподібно, не зносив зі свого шляху всі ужгородські шлагбауми, а просто, методично організовував свої випади, один з яких на 39-й хвилині й приніс результат. Закарпатці намагались витиснути користь зі стандарту – це як анотація всіх дій ужгородців. Перспективний штрафний і кілька кутових – це був весь атакувальний доробок гостей до перерви. Але про "Металіст"… "Металіст" забив після швидкої контратаки: Хавьєр допоміг захисникам відбитись від подачі кутового і пасом на Торреса розпочав контрвипад своєї команди. Чако швидко зорієнтувався і вирізав зручну діагональ у вільну зону на Жажу Коельо. Бразилець прокинув м'яча вперед, на швидкості втік від Герасим'юка, і динамічно, без шансів для Коваля, пробив майже по центру воріт.

Харків’яни на той гол заслужили повністю. На 5-й хвилині господарі могли забивати, коли м'яч після розіграшу кутового дійшов у штрафному майданчику до самотнього Хавьєра. Але бразилець не зорієнтувався і пробив значно вище поперечини. Приблизно через шість хвилин класно з правого флангу вистрілив Кулаков – Ковалю було важко впоратись з цим ударом. Пізніше невикористаним моментом відзначився Жажа, ще пізніше не пройшов дуже цікавий пас на Болбата, після чого Давидов вже пробив "аби було". Ту ж саму хвилю атак своїм дальнім небезпечним ударом на 31-й хвилині продовжив Хавьєр. Як бачимо, "Металіст" мав достатньо можливостей, тому здобута перевага – логічний підсумок першого тайму.

Все, що потрібно було слобожанам – довести розпочате до логічного завершення. Але на всезагальне здивування, господарі вирішили після перерви темпу не підвищувати. Очевидно, харків’яни "приколисались" такою пасивною грою "Говерли". От тільки ужгородці після виходу з роздягальні додали, а Ігор Рахаєв зі своїми підопічними чомусь ніяк не відреагували на прискорення суперника. Те, що в "Говерли" почали виникати атаки не зі стандартів, а з гри, мусило насторожити "Металіст".

Особливо старався Фещук. На 56-й хвилині нападник після зміщення з центру наважився на удар в дальній кут, але трохи схибив. А на 59-й Максим перехитрив увесь захист "Металіста" і тільки класна гра Дішленковича врятувала харків’ян від неприємностей.

"Говерла" додала і додала доволі сильно. Рахаєв замінив Давидова на Гоменюка, Жажу - на Кулакова, Болбата – на Красноперова. То були зміни з метою хоч якось освіжити команду. Але план не спрацював. Гості продовжували наполегливо шукати шляхи до воріт Дішленковича і раз за разом захист "Металіста" губився. На 67-й хвилині миті не вистачило Степанюку, щоб добити м'яча в сітку воріт суперника після того, як Качараба зіграв після подачі кутового. Ну а догрались господарі на 80-му оберті стрілки. Закарпатці в центрі поля, наче на шаховій дошці, розвернули свою комбінацію. Кілька пасів (Акакпо на Герасим'юка, той – далі), і Бурдужан уже опинився на ударній позиції. Румун майстерно обіграв Дішленковича і вразив порожні ворота.

Нажаль для В’ячеслава Грозного, якого цей гол дуже потішив, в "Говерли" залишалось надто мало часу. Та й "Металіст" на останніх хвилинах трохи ожив, організувавши зусиллями Хавьєра непоганий момент. Харків’яни пройшли до чвертьфіналу Кубка України, але залишили питання. Навіть в такому матчі як сьогодні – виграшному з усіх точок зору – команда примудрилась проявити безхарактерність. Очевидно, проблеми "Металіста" зариті десь дуже глибоко і так просто викоренити їх не вдасться.

Оцініть цей матеріал:
Коментарі
Увійдіть, щоб залишати коментарі. Увійти
жажа_the_best (Харьков)
ivst (kharkov)
30.10.2014 14:00
Помню перед его первым уходом из команды в последнем матче с МетаДоном, Жужик сделал пару рывков и на более дальние дистанции. Просто летал. Еще и Мирон это отметил. Так, что могет, когда захочет.)
Відповісти
0
0
Повернутись до новин
Коментарі 19
жажа_the_best (Харьков)
ivst (kharkov)
30.10.2014 14:00
Помню перед его первым уходом из команды в последнем матче с МетаДоном, Жужик сделал пару рывков и на более дальние дистанции. Просто летал. Еще и Мирон это отметил. Так, что могет, когда захочет.)
Відповісти
0
0
satellite (Харьков)
Всё стабильно серо и блекло........как сзади ,так и спереди!!!!!
Відповісти
0
0
Vados74 (Харьков)
К сожалению с такой игрой наша любимая команда к грандам УПЛ относиться уже не может,но мне кажется и с этим составом при правильной организации игры на разные команды мы можем быть головной болью для любых клубов,но к сожалению я вижу инертность и отсутствие мотивации,складывается впечатление что и Коэлье зашевелился не для того что бы помочь команде(ведь может когда хочет)а для того что бы свалить куда нибудь зимой и очень глубоко уважаемый мной Х(Ш)авьер ездил домой не лечить расстройство желудка а пробить обстановку на родине что бы вернуться домой.Это всё ИМХО всё равно буду болеть за команду.Металлист Вперед за Победами!P.S.Рахаев это не тот тренер который вытянет команду из психологического и игрового кризиса.
Відповісти
1
0
Цап-царап (Харків)
Видео голов:

http://youtu.be/NMA_zLkctlY




Відповісти
0
0
ivst (kharkov)
Вчера 4 тысячи зрителей на стадионе (и я в том числе) были свидетелями невиданного доселе зрелища: Жажа пробежал, не останавливаясь, около 30 метров, с приличной скоростью, и в конце забега попал в ворота!
Вообще-то в ворота он попадал и прежде, но чтобы 30 метров промчаться - такого не помню.
Відповісти
3
0
George_D (Харьков)
Если бы сам не видел - ни за что не поверил бы в это. Но я это видел!!! Жажа просто летел... "стремительным домкратом" (с)
Відповісти
1
1
Добрый Папа (Харьков)
все теже на манеже.Рахаева пора досвиданья.
Відповісти
7
3
batkomaxno555 (Никополь)
от металла осталась одна основа...
Відповісти
2
3
z111965 (Kharkiv) (Харків)
4560 на матчі - за десятиліття після повернення до вищої ліги менше (4000) було тільки на матчі Металіста Заварова проти Волині 20-го березня 2005-го за температури сім градусів морозу на старому стадіоні Металіст.
А проти Металіста того дня грали Марко Девіч та Папа Гуйє :)

Того сезону (2004/2005) пограбований у січні 2005-го Металіст став 11-им, а на більшості "прохідних" матчів на трибунах було 15000.
Отака історія.
Відповісти
8
1
shoor (Харьков)
Тут дела не только в команде... и я думаю это стоит признать. А Металу СПАСИБО ЧТО ЖИВОЙ
Відповісти
1
0
z111965 (Kharkiv) (Харків)
Перемоги з великим рахунком не сталося, бо не хотіли.
Тому й народу на трибунах катма, бо не бажають бачити на полі нехотіння й небажання.
Говерла наших днів - НІЩО, а в Металісті - НІХТО.
Впівноги півгри з п'ятдесятипроцентним браком - це виконання "завдання руху вперед" за Рахаєвим?
І це убозтво за десятки тисяч баксів на місяц кожному гравцю?
Ну, тоді чекайте на повторення з Олімпіком.
Відповісти
5
1
L.D.D. (Харьков)
Первый тайм напомнил немного металлист 2007-08х - когда много чего не получалось, но было желание. Ну, а второй тайм вернул в сегодняшнее мрачное для Металлиста настоящее.
Відповісти
3
0
Dzamyga (Харьков)
просто,серо, блекло и уныло...остается только ностальгировать по прошлому и ждать будущего
Відповісти
4
0
Кот-Философ (Черкаси)
а трибуны пустые. удручающее зрелище!!!
Відповісти
3
1
_Михон_ (Купянск)
посвящаю песню Андрея Губина Грозному Вячеславу: "Плач плач плач, что так много неудач...."
Відповісти
5
7
bombard (Харьков)
Уже традиционно валидольная концовка, "традиция" заложена еще при Маркевиче. Прошли дальше и на том спасибо - гарантировали себе два матча для наигрывания состава.
Відповісти
4
3
Red_Cat (Харьков)
честно говоря, игра ужасная.
Відповісти
4
2
жажа_the_best (Харьков)
Нормально!
Відповісти
2
1
skopa (Харьков)
Кроме нормально,могу добавить,что с Рахаевым должны быть в десятке ЧУ, так что не
нормально, а даже отлично...
Відповісти
2
1

Новини Футболу

Найкращі букмекери

Букмекер
Бонус