Первая лига
Первая лига

Первая лига - результаты и расписание матчей, турнирная таблица, новости.

Підсумки виступів ФК "Зірка" у першій частині сезону-2012/2013

Підсумки виступів ФК "Зірка" у першій частині сезону-2012/2013


При наявних змінах, які сталися в літнє міжсезоння, кіровоградська команда, по при різні прогнози, досить вдало розпочала сезон, певний час тримаючись в трійці лідерів ліги. Щоправда, середина та кінцівка першої частини сезону для "Зірки" мала не таке радужне забарвлення. В тих матчах були і несподівані домашні поразки від "грози лідерів" МФК "Миколаїв" та донецького "Олімпіка", втрата очок вдома з дебютантом краматорським "Авангардом".

Втрати міжсезоння

Через кілька днів після завершення чемпіонату України серед команд першої ліги сезону 2011\2012 років на тренерському містку "Зірки" сталися кардинальні зміни. У зв’язку з переходом на роботу до полтавської "Ворскли" Вадима Євтушенка, Олександра Гуменюка та Станіслава Бабенка команда залишилися лише з тренером воротарів Артемом Коледою. До честі керівництва ФК "Зірка" миттєво, всього через один день після уходу вищезазначених тренерів, була знайдена їм заміна. Кіровоградську "Зірку" очолив екс-наставник маріупольського "Іллічівця" Ілля Близнюк. До тренерського штабу увійшли Максим Тищенко та Самір Гасанов. Та тренерськими змінами футбольний клуб з Кіровограду не обмежився.

За підсумками вдалого виступу команди в другому колі минулого сезону Олександр Скляр та Олександр Кочура приглянулися команді Прем’єр-Ліги України запорізькому "Металургу", який до нинішнього сезону готували екс-тренери "Зірки" Віктор Догадайло та Анатолій Бузнік. Але як і тренери, так і Кочура з Скляром у Запоріжжі не залишилися. Олександр Скляр перебрався до Полтави і певний час грав за дубль "Ворскли", а вже потім виходив і в стартовому складі основної команди. Олександр Кочура ж, як і захисник Тарас Дурай та голкіпер Андрій Товт поповнили склад київської "Оболоні". Також відчутними втратами стали Олександр Батальський (поповнив склад харківського "Гелоіса", але основним гравцем не став і після закінчення першої частини сезону залишив харківську команду), Андрій Смалько (він разом з Романов Войнаровським в першій частині сезону захищав кольори "Титану"). Також кіровоградську команду залишили футболісти, які на той момент не основними гравцями "Зірки". Це Денис Стоян (перейшов до ФК "Полтава"), Максим Сирота ("Нафтовик-Укрнафта", з яким нещодавно попрощався), Дмитро Гололобов (провів кілька матчів за ялтинську "Жемчужину"). Термін оренди Антона Долгого завершився і він повернувся до донецького "Металурга", після чого був відданий в оренду у "Геліос".

Поповнення

В літнє міжсезоння ФК "Зірка" підписав контракти з шістьма новобранцями й взяв в оренду Єгора Іванова та Владислава Насібуліна.

Було підписано контракти з екс-голкіпером "Чорноморця" Євгеном Ширяєвим Павлом Новицьким, останнім клубом якого була "Полтава". З Полтави перебралися також Вячеслав Горбаненко і Ігор Швець. Поповнив склад кіровоградців досвідчений Володимир Олефір, який має досвід виступів за ряд команд еліти українського футболу. З вінницької "Ниви" перейшов Максим Хаблов.

Після старту кіровоградської команди в нинішньому чемпіонаті її склад поповнили ще вихованець київського "Динамо" Дмитро Нємчанінов, Вадим Родіна ("Динамо-2") та Вадим Шаврін, який останнім часом не мав ігрової практики, а останнім клубом був донецький "Олімпік".

Як себе проявили новобранці в "Зірці" у першій частині сезону? По-різному… На початку сезону тренери довіряли місце в основному складі молодому голкіперу Роману Травкіну, то на далі основним став Євген Ширяєв, який не в одному матчі рятував своїх партнерів, зігравши чимало хороших матчів. Але от виїзний матч із ПФК "Олександрія" він запам’ятає на довго, адже після зіткнення із нападником суперника Вячеславом Шевченком отримав червону картку. А після матчу дисциплінарний комітет дискваліфікував його аж на 5 матчів, тобто до завершення першої частини сезону. Його місце зайняв Антон Ситников, який після не вдалого працевлаштування в Запоріжжі повернувся до "Зірки". Павло Новицький, Максим Хаблов та Ігор Швець не зуміли заграти в ФК "Зірка", провівши досить мало ігрового часу в офіційних матчах команди, а останній ще в серпні залишив кіровоградців. Володимир Олефір на початку сезону виходив в основному складі, але з часом це місце втратив і осінню рідко навіть виходив на заміну. З приходом Вадима Родіни тренери намагалися вирішити проблему опорного півзахисника. В подальшому він грав і на позиції центрального захисника, але на обох позиціях Вадим не закріпив місце в "основі". Єгор Іванов, граючи на позиції вістря атаки кіровоградської команди, взяв участь в 15 з 22 матчів (забив три м’ячі). На три більше матчі зіграв Вячеслав Горбаненко. Дмитро Нємчанінов закріпив за собою місце лівого захисника. Підсилив кіровоградську команду і Владислав Насібулін, який в кількох матчах виходив із капітанською пов’язкою. Останнім новобранцем "Зірки" в першій частині сезону став Вадим Шаврін, який, будучи за амплуа нападником, грав на не звичній для себе позиції опорного півзахисника, і зі своїм завданням справлявся на відмінно, не раз будучи кращим гравцем у складі "Зірки" та вигравши великий процент єдиноборств в центрі поля, особливо на "другому поверсі".

Впевнений старт

Схоже ніхто не очікував такого впевнено старту кіровоградської команди. Якщо перемогу над дебютантами тоді розцінювали як належне, хоча згодом їм надавали більшої важливості, адже краматорці про себе гучно заявили, як наслідок 5-е місце після першої частини сезону. ПФК "Суми" теж не погано грали і їх розгромити з рахунком 4:0 теж не кожен зможе. Тож стартові перемоги "Зірки" варто розцінювати як перемоги над серйозними суперниками. Поразка в Чернівцях у зв’язку з пропущеним "неймовірним" м’ячем від Резвана Аблітарова на 96-ій хвилині матчу не зупинила впевнену ходу команди Іллі Близнюка. Вже у наступному матчі кіровоградці повернули "борг футбольні фортуні" вирвавши перемогу на останній хвилині у домашньому протистоянні з лідером алчевською "Сталлю".

Чотириматчева переможна серія

9-12 тури чемпіонату для кіровоградських вболівальників подарували чотирьох матчеву переможну серії їх улюбленої команди. "Зірка" спочатку завдяки дублю Ярослава Галенка та голам вихованців місцевого футболу Андрія Порошина і Дмитра Осадчого розгромила ФК "Одеса". Потім були три мінімальні перемоги: здобута вольова перемога на останніх хвилинах над "Динамо-2", перемога в меншості завдяки реалізованому пенальті над охтирчанами та здобути три очки в Білій Церкві (відзначився дублем Іван Рудницький). Ця переможна серія повернула команду в трійку лідерів чемпіонату.

Дві перемоги в дев’яти матчах

Друга половина першої частини сезону видалася не такою успішною як перша. Кіровоградська команда вдома зазнала двох поразок, поступившись "Олімпіку" та МФК "Миколаїв" (перемогу миколаївцям, до речі, приніс потужний удар здалека на останніх хвилинах матчу екс-гравця "Зірки" Олега Давидова). Хоча команда може занести собі в актив нічиї з головними претендентами на підвищення у класі ФК "Севастополь" та ПФК "Олександрія". Кінцівка 2012 року завершилася матчами, в яких були зафіксовані перемоги господарів з однаковим рахунком 3:1; вдома була переможена "Буковина" і поразка в Алчевську. "Зірка" у зв’язку із рядом невдалих матчів з трійки кращих перемістилася на шосту сходинку в турнірній таблиці першої ліги.

Статистика команди "Зірка".

Аналізуючи загальнокомандні статистичні показники відзначимо наступне:

- кіровоградська "Зірка" в чемпіонаті України серед команд першої ліги провела 21 матч, а також одну зустріч в Кубку України – разом 22 матчі. В чемпіонаті у 21 матчі було здобуто 9 перемог, шість нічиїх та зазнала шість поразок;

- переможна серія в чотири матчі є найбільшою серед інших команд ліги;

- безвиграшна серія становить 5 матчів – 8-12 тури;

- найбільша перемога "Зірки" була зафіксована другому турі у домашньому протистоянні з ПФК "Суми" - 4:0;

- найбільшої поразки "Зірка" зазнала в 21 турі в алчевську – 1:3;

- забито 29 м’ячів в 22 матчах (в середньому 1,318 м’ячів за матч);

- найбільше футболісти "Зірки" забили м’ячів у часовому інтервалі 46 – 60 хвилини – 7 м’ячів, що становить 24,13 % від загальної кількості забитих м’ячів;

- гравці "Зірки" пробивали у ворота суперників два пенальті і обидва реалізували;

- у ворота "Зірки" пробивали два пенальті і одне з них не реалізували (гравець "Геліоса" Сергій Герасимець" влучив у перекладину воріт "Зірки");

- футболісти "Зірки" "напрацювали" на 5 червоних та 41 жовту картки (найбільше "заробив" Андрій Бурдіян – 6), з яких в Кубку України – 1 червона та 4 жовтні;

- відвідуваність домашніх матчів в середньому становить 2189 глядачів, що є шостим показником у першій лізі;

Статистика. Індивідуальні показники гравців "Зірки".

У всіх матчах першої частини сезону 2012\2013 років участь брав лише Тарас Пінчук. Його партнер по захисту Роман Бочкур не грав в кубковому протистоянні із тернопільською "Нивою". Ще два гравці "Зірки" переступили межу в 1 500 хвилин: це Дмитро Нємчанінов та Ярослав Галенко. До речі, саме Ярослав став найкращим бомбардиром кіровоградської команди, забивши вісім м’ячів. Кращим асистентом команди став Іван Рудницький, на рахунку якого 5 результативних передач. Загалом в першій частині сезону "Зірка" задіяла 26 футболістів.

Індивідуальні показники гравців "Зірки".

Гравець

Зіграні

хвилини

Зіграні

матчі

Забиті

м’ячі

Жовті (червоні)

картки

Пінчук Тарас

1977

22

-

2

Бочкур Роман

1890

21

1

2

Нємчанінов Дмитро

1829

20

1

1 (1)

Галенко Ярослав

1729

19

8

3

Насібулін Владислав

1407

17

2

3 (1)

Степанов Андрій

1476

18

1

-

Рудницький Іван

1394

20

3

4

Бурдіян Андрій

1386

18

-

6

Ширяєв Євген

1290

14

-

- (1)

Горбаненко Вячеслав

1173

18

1

2

Войтенко Іван

1065

18

-

4

Осадчий Дмитро

850

14

2

2

Родіна Вадим

838

13

-

-

Іванов Єгор

756

15

3

4

Бушман Юрій

493

10

1

1 (1)

Порошин Андрій

473

17

1

1

Ситников Антон

450

5

-

-

Шаврін Вадим

403

7

3

1

Олефір Володимир

392

8

-

2 (1)

Травкін Роман

283

4

-

-

Самойленко Вячеслав

251

7

2

-

Хаблов Максим

173

5

-

2

Шибко Андрій

147

3

-

-

Новицький Павло

57

3

-

-

Швець Ігор

25

2

-

1

Фатєєв Дмитро

3

1

-

-

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
alkor (Кировоград)
[quote datetime="24.12.2012 19:31" author="sorgoman (Александрия)"] зирка-команда второй лиги. [/quote] Но играет в первой. Как и Александрия.
Ответить
2
0
Вернуться к новостям
Комментарии 5
alkor (Кировоград)
[quote datetime="24.12.2012 19:31" author="sorgoman (Александрия)"] зирка-команда второй лиги. [/quote] Но играет в первой. Как и Александрия.
Ответить
2
0
sorgoman (Александрия)
зирка-команда второй лиги.
Ответить
0
3
S.G (Кировоград)
sorgoman (Александрия) не бзди ртом. пусть александрия и играет во второй лиге.
Ответить
3
0
Paolo Rossi-82 (Кировоград)
P.S.Одна отрада,правда,была - Степанов,да и то,он появился еще при Евтушенко:((
Ответить
0
0
Paolo Rossi-82 (Кировоград)
По сравнению с предидущими годами турнирное положение Зиркм явно улучшилось,и это - факт.Наверное,болельщику это не должно не нравиться,НО! Для меня показатель "успешности" команды(говорю о Зирке) - это количество народу на трибунах.В Кировограде футбол любят и понимают,даже в самые непростые времена для команды истинные болельщики искренне поддерживали клуб,и это тоже факт. В отчетном промежутке чемпионата несмотря на высокие места команды народу стало ходить все меньше и меньше.Причины - отсутствие ярких исполнителей (по Кочуре,Дураю,Скляру,Батальскому не икается?),практически не играют местные воспитанники (смотреть на шахтовского Насибулина да на непонятных заробитчан - извините!),и,самое главное - отсутствие самой игры! И это,увы,тоже факт. Поэтому назвать успешным эту чать чемпионата для Зирки язык не поворачивается. Надеюсь на хорошую подготовку и правильную ротацию в межсезонье.
Ответить
2
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус