Первая лига
Первая лига

Первая лига - результаты и расписание матчей, турнирная таблица, новости.

Підсумки виступів ПФК "Олександрія" у першій частині сезону-2012/2013

Підсумки виступів ПФК "Олександрія" у першій частині сезону-2012/2013


"Загибель" і "воскресіння" Фенікса "Олександрії"

Ще в березні 2012 року ПФК "Олександрія" небезпідставно плекав надію на збереження своєї прописки в Прем`єр-лізі. Цьому, як вважалося, були гарні передумови: клуб, після того, як його очолив легендарний свого часу футболіст Леонід Буряк, доукомплектувався, дещо змінив манеру гри в бік комбінаційного футболу і… продовжив втрачати очки. Як тепер стало очевидним, втрата переможних трьох очок у матчі у Львові проти "Карпат", які очолив колишній наставник жовто-чорних Володимир Шаран, практично, викреслила "Олександрію" зі списку претендентів на виші. Утім, навіть після того як Буряк зник із Олександрії після домашньої поразки, шанси в ПФКА на позитив ще були. Перемога у наступному турі над "Кривбасом" означала, з огляду на теперішню ситуацію, набагато більше ніж три очки: саме в Кривому Розі дебютувала на посаді виконувача обов`язків людина, якій в майбутньому судилося вивести "Олександрію" з очікуваної після вильоту з вищого дивізіону кризи. І прізвище цієї людини – Андрій Купцов, колишній старпом Володимира Шарана.

Утім, як і передбачали вірні критичній традиції щодо команд із дрібнішим бюджетом, всеукраїнські ЗМІ, на радість ворогів і на горе прихильників "Олександрія" залишила Прем`єр-лігу і всередині літа вже мала розпочати свої виступи в 22-й першості України в першій лізі. За кілька тижнів літнього міжсезоння команду залишила ціла низка гравців, які або бажали зберегти власну прописку у вишці або вже не бажали виступати за ПФК. До втрат жовто-чорних, що розпочалися ще взимку з переходу Павла Ксьонза в "Карпати" та проджу зіркового Давида Таргамадзе (чимало-хто досі вважає: дограй Давид сезон в ПФКА, і команда зберегла б попередню прописку) "Шахтару", додалися воістину не поповнювані втрати у захисті голкіпера Юрія Паньківа та Андрія Гітченка (які, проте, не загубилися згодом у київському "Арсеналі"), досвідчених Тараса Кабанова, Желько Любеновіча, Кирила Сидоренка, Олексія Довгого, Мухамада Арурі, Тауфіка Салхі та ще цілої групи гравців, які могли б особливо стати в пригоді команді в першій лізі.

Яким чином мав "воскреснути" Фенікс "Олександрії", ніхто, схоже, крім президента клубу Миколи Лавренка, не знав. Я не впевнений, що до кінця не знав і він. Але президент ризикнув, залишивши на тренерському містку команду коучів на чолі з Андрієм Купцовим.

До честі футболістів, відданих жовто-чорним кольорам, чимало з основи свій клуб не залишили. Ігор Чередніченко, Андрій Запорожан, Сергій Старенький, Василь Грицук, В`ячеслав Шевченко, Дмитро Назаренко та Андрій Сахневич залишилися в обоймі. І , підсилена новобранцями, "Олександрія", під симфонію медійних голосів, що пророкували їй спад у грі, розпочала участь у 22-й першості України.

Те, що високий рівень практично на 60% заново переформатованої за два тижні команди нікуди не подівся і ніяк не знизився, засвідчили вже перші матчі. "Олександрія" впевнено перемогла "Динамо-2" (Київ), потім здобула три очки в матчі з традиційно незручним суперником "Нафтовик-Укрнафта", а тоді вдома не віддала очок білоцерківському "Арсеналу". Таким чином, попри негаційні прогнози, команда одразу опинилася вгорі турнірної таблиці. Однак спад у грі, логічний за всіляких крупних перестановок складу, таки настав: у четвертому турі несподівано для всіх "Олександрія" програла відверто слабкому цього сезону МФК"Миколаїв", а потім, взявши чергові три очки у "Кримтеплиці", з якою також у жовто-чорних вкрай складна статистика очних зустрічей, "Олександрія" була буквально розтрощена з непристойним для себе рахунком 0:3 у Севастополі.

І все, на цьому поразки ПФК "Олександрія" в рамках 22-ї першості 2012 року скінчилися: більше команда під орудою Андрія Купцова цього року не програвала. Звісно, у багатьох могли б виникнути запитання про зовсім не обов`язкові для "Олександрії" 8 нічиїх (набери жовто-чорні хоча б у ¼ цих нічийних матчів три очки, і зараз би клуб посідав би першу сходинку); однак факт залишається фактом: воскресіння олександрійського Фенікса, який, тричі за рік змінивши тренера і дві третини складу, здавалося, і мав шкандибати на обидві ноги, таки відбулося. Хто ж виявився ковалем олександрійського щастя цього разу?

Медалі - героям!

Попри те, що не всі в клубі були задоволені всіма результатами по ходу цієї першості, треба сказати, що головним автором нинішньої бронзової позиції ПФК "Олександрія" разом із винятковою відданістю команді Президента Миколи Лавренка варто вважати тренерський штаб команди. Андрій Купцов та його помічники Віталій Первак, Андрій Ковтун, Вадим Чернишенко та Володимир Власенко – ось кому ще місцеві вболівальники мають завдячувати позитивним результатам.

Та якщо і Перваку, і Чернишенку кілька років тому самим доводилося виходити на поле в формі олександрійців, то капітан команди Ігор Чередніченко, Андрій Запорожан, Андрій Сахневич, В`ячеслав Шевченко (який нарешті демонструє свої високі забивні якості) та Василь Грицук захищають кольори свого клубу впродовж цього сезону. Ця четвірка старожилів сьогоднішньої команди – основа, довкола якої будувалася гра в оновленій команді.

Ще один творець загального успішного виступу команди – голкіпер Руслан Зарубін. За менш ніж сезон йому уже вдалося вписати своє ймення поруч із такими славними прізвищами як Тарас Чопик та Юрій Паньків в плеяду достойних олександрійських голкіперів, яких знає вся Україна.

Захисники Сергій Басов та Станіслав Микицей, півоборонці Володимир Бондаренко, Віталій Гавриш, Антон Кіча, Євген Банада та нападник Ілля Михальов – всі ці новачки ПФК, але ніяк не українського футболу, змогли підсилити гру "Олександрії", виходячи на поле чи не в кожному матчі. Особлива знахідка клубу – вихованець місцевого футболу Артем Полярус з "Аметист-2001", який, попри молодий вік, викладався в кожній грі, та ще й провів загалом три голи у ворота суперників.

Третім творцем удачі і перемог "Олександрії" був гравець під номером 12. І навіть попри те, що хтось може зауважити, що в першій лізі на футбол в Олександрії ходили менше вболівальників, аніж у вишці, зате ті, хто підтримував команду, робили це і у спеку і в холод у буквальному сенсі слова. Команда це відчувала і реагувала на віддану підтримку своєю грою і результатом. І місцевий патріотизм вчергове тут зробив свою справу: клуб переміг суперників і обставини і знову опинився вгорі футбольного табелю про першолігові ранги.

Перспективи на рік 2013

Перспективи виходу ПФК "Олександрія" наступного сезону до Прем’єр-ліги, які ще в липні, перед початком цієї першості, розглядалися експертами як примарні, зараз можна вважати для ПФКА чудовими. Маючи 41 очко в активі, всього дві поразки в пасиві (в Україні в чемпіонатах тільки донецький "Шахтар" поступався цього сезону своїм візаві на гру менше), відірвавшись від ФК "Нафтовик-Укрнафта" на 6 очок і перебуваючи за два пункти від алчевської "Сталі" і теоретично, і практично ПФК "Олександрія" боротиметься за четверте в історії Олександрії підвищення в класі до рівня елітної ліги.

За зимове міжсезоння клуб не тільки не ослабнув, а й підсилився: власником ПФК "Олександрія" став депутат Українського Парламенту, Почесний Президент ПФКА Сергій Анатолійович Кузьменко. Наскільки відомо з неофіційних джерел, незмінний упродовж двох десятиріч президент команди Микола Миколайович Лавренко при цьому команду не залишає, а працюватиме заради її нових здобутків. Зважаючи на спільність інтересів – ці обидва футбольні мужі є фанатично відданими саме олександрійському футболу – місцева команда і футбол від такого тандему на чолі тільки виграють. Відомо, що поки що ніяких перестановок в складі та в тренерському штабі не відбулося. Клуб спокійно готується до наступної частини першості. А ми очікуємо офіційних комюніке з боку клубного правління у січні.

Статистична частина

ТурнірІВНПМРМ
Загальна статистика22118329-18+11
Перша ліга України21118228-16+12
Кубок України10011-2-1

Клуб ПФК "Олександрія" на липнево-листопадовому відтинку загалом зіграв 22 офіційні матчі. На рахунку клубу 11 перемог, 8 нічиїх та 3 поразки. При цьому олександрійці забили 29 м`ячів та, відповідно, 18 пропустили у власні ворота. Найкращим бомбардиром відтинку літо-осінь сезону 2012\2013 став В`ячеслав Шевченко, який забив 11 мячів у ворота суперників ПФКА. Крім того Артем Полярус відзначився тричі, стільки ж Сергій Старенький та Ігор Чередніченко (2 з пенальті).

ДатаТурнирРаундКомандаСчетКоманда #
14.07.20121-й тур"Александрия"3 : 1"Динамо-2" Обзор 1
21.07.20122-й тур"Нефтяник-Укрнефть" 2 : 3"Александрия"Обзор 4
28.07.20123-й тур"Александрия"0 : 0"Арсенал" Обзор 2
04.08.20124-й турМФК "Николаев" 1 : 0"Александрия"Обзор 6
11.08.20125-й тур"Александрия"1 : 0"Крымтеплица" Обзор 4
17.08.20126-й тур"Севастополь" 3 : 0"Александрия"Обзор 6
22.08.2012КУ2 квал."Шахтер" 2 : 1"Александрия"Обзор
27.08.20127-й тур"Александрия"0 : 0"Гелиос" Обзор 8
01.09.20128-й тур"Александрия"2 : 1"Олимпик" Обзор 3
06.09.20129-й тур"Авангард" 0 : 0"Александрия"Обзор 5
12.09.201210-й тур"Александрия"2 : 0ФК "Сумы" Обзор 4
18.09.201211-й тур"Буковина" 1 : 1"Александрия"Обзор 5
29.09.201212-й тур"Александрия"1 : 0"Сталь" Обзор 4
05.10.201213-й тур"Титан" 0 : 0"Александрия"Обзор 4
10.10.201214-й тур"Александрия"2 : 1ФК "Полтава" ОбзорВидео 4
15.10.201215-й тур"Оболонь" 1 : 3"Александрия"Обзор 3
20.10.201216-й тур"Александрия"1 : 1"Звезда" Обзор 3
26.10.201217-й тур"Одесса" 0 : 1"Александрия"Обзор 3
05.11.201218-й тур"Динамо-2" 1 : 2"Александрия"Обзор 2
10.11.201219-й тур"Александрия"1 : 1"Нефтяник-Укрнефть" Обзор 3
17.11.201220-й тур"Арсенал" 1 : 4"Александрия"Обзор 2
24.11.201221-й тур"Александрия"1 : 1МФК "Николаев" Обзор 3

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
val_man (Alexandria)
розглядалися експертами як примарні, зараз можна вважати для ПФКА чудовими. Дядя, як розшифропуэться ПФКА? ти ж пишеш на укр.мові. Дуже прикро,що ту іформацію, яку можна було прочитати з цікавістю, автор так все спаплюжив, ніби то писав все через ж..пу скригочучи зубами. бездарні порівняння, епітети, слова іншомовного походження, типу: КОМЮНІКЕ! Що це за цирк? ви отримуєте за статтю 50 грн, а знущаєтесь над всим кубом: його кольорами, історією, вболівальниками! Цю ахінею читають футболісти, керівники клубу. та краще я тобі,Квітка, дам 50 грн, але щоб ти більше ніколи не брався за те діло, в якому ти повний 0. можливо після цього мені дадуть бан,, але я не можу дивитись на те,як знущаються з мого клубу. ГАНЬБА!
Ответить
1
0
Вернуться к новостям
Комментарии 6
val_man (Alexandria)
розглядалися експертами як примарні, зараз можна вважати для ПФКА чудовими. Дядя, як розшифропуэться ПФКА? ти ж пишеш на укр.мові. Дуже прикро,що ту іформацію, яку можна було прочитати з цікавістю, автор так все спаплюжив, ніби то писав все через ж..пу скригочучи зубами. бездарні порівняння, епітети, слова іншомовного походження, типу: КОМЮНІКЕ! Що це за цирк? ви отримуєте за статтю 50 грн, а знущаєтесь над всим кубом: його кольорами, історією, вболівальниками! Цю ахінею читають футболісти, керівники клубу. та краще я тобі,Квітка, дам 50 грн, але щоб ти більше ніколи не брався за те діло, в якому ти повний 0. можливо після цього мені дадуть бан,, але я не можу дивитись на те,як знущаються з мого клубу. ГАНЬБА!
Ответить
1
0
sorgoman (Александрия)
разве нелзя по нормальному сделать статистику. но спасибо за статью.ведь никакой инфы о клубе нет.трансферы неизвестны.где сборы -тоже. с кем будут играть и будут ли.сайт пфк -молчит .форум разогнали.
Ответить
0
0
ОПЗ (Александрия)
Эх, Квитка... хотелось высказаться... но смысла нет. ((((( Уж который год стилитистика и провалы не меняются. Могу лишь посочувствовать читателям. За материал жирнючий минус и два балла в зачётку. Перездавать можно не приходить. (((
Ответить
1
0
strakt (Ялта)
Таблица статистическая сделана просто безобразно. Как такое можно выкладывать на обозрение, серьезный ведь сайт, по крайней мере был...
Ответить
3
0
сева севастополь (город-герой)
какая статистика,на коленках в подьезде пишут,на 1 тлигу забили,ни таблицы,ни посещения,ни бомбардиров...
Ответить
2
0
oizf (Усовка)
Уважаемый автор, я предполагаю, что если вы пишите какой-либо материал, то Вы просто обязаны знать его досконально. "До честі футболістів, відданих жовто-чорним кольорам, чимало з основи свій клуб не залишили. Ігор Чередніченко, Андрій Запорожан, Сергій Старенький, Василь Грицук, В`ячеслав Шевченко, Дмитро Назаренко та Андрій Сахневич залишилися в обоймі." Василий Грицук выступал за Александрию до сезона в Премьер-Лиге, а в прошлом сезоне он защищал цвета Нефтяника из Ахтырки. Смею выразить еще одно замечание. "Ще один творець загального успішного виступу команди – голкіпер Руслан Зарубін. За менш ніж сезон йому уже вдалося вписати своє ймення поруч із такими славними прізвищами як Тарас Чопик та Юрій Паньків в плеяду достойних олександрійських голкіперів, яких знає вся Україна." Весьма лестно читать, что голкипер твоего любимого клуба является достойным футболистом, но сомневаюсь в том, что Вы имеете право сравнивать его с поистине легендарными для Александрии вратарями, которые провели гораздо больше времени, и проделали куда большую работу, чтобы завоевать доверие и уважение болельщиков. Спасибо за статью.
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус