Перша Ліга
Перша Ліга

Перша Ліга - результати і розклад матчів, турнірна таблиця, новини.

Президент Гелиоса: Ми мали би перебувати як мінімум на другому місці

Президент Гелиоса: Ми мали би перебувати як мінімум на другому місці


Президент харківського "Геліоса" Олександр Гельштейн розповів про претензії клубу до арбітрів, а також цілі команди у поточному сезоні.

- Олександре Матвійовичу, поговорити з вами хотілося про звернення, яке було недавно опубліковане на сайті клубу та стосувалося суддівства домашніх матчів "Геліоса". Минув уже деякий час, скажіть, чи послідувала бодай якась реакція?

- Наразі жодної реакції.

- А чого тоді принаймні сподівалися?

- За великим рахунком, я усвідомлюю, що реакції ніякої й не буде. У першу чергу, хотіли спільноті донести всю суть ситуації. Можливо, на нас і звернуть увагу, й надалі подібне з нашим клубом не відбуватиметься.

- Як "Геліос" діятиме далі? У зверненні говорилося, що команда може вдатися до бойкоту матчів чи навіть знятися зі змагань. Невже готові піти на крайнощі?

- Та ні. Я у футбол вкладаю гроші вже багато років. І через дивні рішення певних людей зав’язувати не збираюся.

- У трьох матчах до арбітрів були претензії різного характеру: від упередженості до помилок через брак досвіду. Можливо, це банальний збіг обставин, що ваша команда потрапила в таку собі немилість із боку арбітрів?

- Якби ж арбітру було 20 років і він уперше обслуговував поєдинок, то це одне. А коли деяким рефері вже під тридцять, і за плечима чималий досвіт роботи у цій справі, то ви мені пробачте… Тому списувати все на помилки можна, але всьому ж є межа. У нашому випадку варіант із молодістю та браком досвіду не пройде. Для мене не зрозуміло, як можна, перебуваючи за три метри від епізоду, не помітити порушення правил?

- Зрештою, й поскаржитися офіційно нікому не можете…

- Не можемо, так само як і не знаємо, як суддівський корпус учинив чи може вчинити стосовно цих суддів. Інформація закрита, тому подібні речі пишемо радше для свого самозаспокоєння.

- У зверненні згадувалося й про так звану змову проти вашого клубу. Скажіть, кому за нинішньої ситуації в країні може заважати "Геліос"?

- Мова йшла не конкретно про клуб. Ми ж відправили вже не один протест. Можливо, комусь і не подобаються такі наші дії, й нас банально захотіли провчити…

- А в останньому матчі з "Гірником-Спортом" (0:0) у вас після гри були претензії до дій арбітра?

- Претензії були та стосувалися неузгоджених дій головного судді з боковим. Також попросили в "Гірника-Спорту" відео з трьох камер, вивчатимемо його, адже маємо питання щодо кількох зафіксованих офсайдів у наших футболістів. Тобто зауваження більше стосувалися бокових рефері.

- Чи впливають ці помилкові дії з боку арбітрів на внутрішньокомандний мікроклімат?

- Хлопці трохи пригнічені, адже через такі дії недобрали кількох очок. Але рук ніхто не опускає.

- І все ж, попри всі ваші заяви, команда порівняно з минулим сезоном досить упевнено почала чемпіонат. І як результат - четверте місце в турнірній таблиці після дев’яти зіграних турів. У новому чемпіонаті ми побачили дещо інший "Геліос". У чому запорука успіху?

- У першу чергу, хотів би відзначити наш збалансований склад. Хлопці, які підсилили колектив іще взимку, мали вдосталь часу, щоби добре порозумітися на полі. Улітку ж склад особливо не змінювали, запросивши лише чотирьох нових виконавців. Отож, по-новому налагоджувати гру не довелося. І як результат, узгоджені дії команди й зіграли ключову роль у хорошому старті на початку нової першості.

- За нинішньої ситуації в країні серйозні проблеми, зокрема фінансового характеру, переслідують багатьох представників не лише першої ліги, а й вищого дивізіону. Наскільки наразі міцні фінансові тили "Геліоса"?

- Приховувати не буду, стало, звісно, трохи тяжче. Але поки тримаємося.

- Знаю, у вас була затримка з виплатою заявкового внеску ПФЛ…

- Мова про незначні цифри, тож жодних проблем у цьому я не бачу.

- Четверте місце "Геліоса" в турнірній таблиці - це межа можливостей команди?

- Судіть самі: за дев’ять зіграних турів, через уже згадані обставини, ми не дорахувалися певної кількості очок. Як мінімум, ми мали би перебувати наразі на другому місці. Тому четверте місце - це однозначно не межа "Геліоса".

- Яке ж тоді завдання отримала команда перед початком сезону?

- Хлопці отримали завдання першу частину змагань завершити щонайменше на третьому місці.

- Як гадаєте, ваші підопічні впораються?

- Час, звісно, покаже, але все реально.

Оцініть цей матеріал:
Коментарі
Увійдіть, щоб залишати коментарі. Увійти
alex57 (киев)
Левый пенальти в пользу Гелиоса в Полтаве-тоже предвзятость против вас?)
Відповісти
0
0
Повернутись до новин
Коментарі 4
alex57 (киев)
Левый пенальти в пользу Гелиоса в Полтаве-тоже предвзятость против вас?)
Відповісти
0
0
alex57 (киев)
одна из игр на кубок. за такие игры тоже очки начисляют?
Відповісти
0
0
alex57 (киев)
слили игру и ищут на кого свалить)
Відповісти
0
0
alex57 (киев)
посмотрел видео судейских ошибок. смех да и только) ни одной результативной ошибки)) запись никакая.. похоже на элементарный PR ... судья явно ошибся. когда не увидел задержку за майку, но что после этого делал центральный защитник? Пропустил между ног.. клоунада)
Відповісти
0
0

Новини Футболу

Найкращі букмекери

Букмекер
Бонус