Перша Ліга
Перша Ліга

Перша Ліга - результати і розклад матчів, турнірна таблиця, новини.

Тернопіль - Суми 3:2. Важка студентська перемога

Тернопіль - Суми 3:2. Важка студентська перемога


Тернопіль. Міський стадион

ФК "Тернопіль" - ПФК "Суми" 3:2

Голи: Семенець 42, Полянчук 76, Гаврилюк 86 - Западня 50, Богачов 84

ФК "Тернопіль": Плетеницький, Волошинович (Дорі 70), Семенець, Гаврилюк (Гром'як 89), Полянчук (Соколовський 90+2), Мединський (Курицький 77), Кондзьолка, Курило, Клекот, Атласюк, Дубчак

ПФК "Суми": Важинський, Лучик, Западня, Гребенюк, Швець (Сидоренко 80), Богачов, Лебеденко, Жичиков, Сулейман (Ярошенко 83), Кравченко, Котелюх

Попередження: Швець 78

Тернопіль - Суми 3:2. Важка студентська перемога - изображение 1

Між командами на момент зустрічі була "відстань" лише в три пункти – в разі перемоги сумчани наздоганяли "Тернопіль", тож гра була із розряду "за шість очок". Окрім того – команди вперше зустрічалися між собою за всю історію протистоянь. Що ж, глядачі від цього лише вигравали!

Вже на першій хвилині Семенець звично вибігав на побачення із кіпером гостей – та отримав жорстку відсіч, навіть довелося викликати лікарів. Надалі тернопільські "муніципали" прибрали ініціативу до своїх ніг, і перші хвилин 10 гості думали лише про захист.

На 14-ій хвилині Гаврилюк здорово прострілював у штрафну з лівого флангу – проте Семенцю не дали пробити прицільно.

Втім, вже на 15-ій сумчани різко огризнулися, і нагадали, що вони лише трішки нижче в турнірній таблиці від господарів – з меж штрафної Сулейман завдав прицільного і дуже сильного удару в ближній кут – та Плетеницький не дрімав, і зумів не без проблем, проте зафіксувати м’яча.

Активним в ці хвилини виглядав Гаврилюк на лівому краї атаки тернополян, раз по раз відкривався і швидкісними проходами ставив оборону гостей в незручне становище.

На 25-ій хвилині штрафний з бо-зна якої відстані прекрасним дальнім ударом пробив Курило – кіпер гостей перевів м’яча із правої від себе дев’ятки на кутовий.

На 32-ій хвилині настирний Клекот виконав прохід по правому фланзі, попутно двічі обігравши захисника сумчан, проте перспективний простріл завершився лише кутовим – центрбеки гостей підтвердили, що вони "у тонусі".

34-та хвилина ледь не стала жахом для кіпера гостей Важинського. Отримавши м’яча від своїх захисників, і маючи мало часу на роздуми (на всіх парах на нього мчався Семенець) – воротар чомусь потребував аж декілька дотиків, щоб підлаштуватися під м’яч – в результаті Семенець таки "накрив" його виніс м’яча, і лише щастя, та той факт, що позаду не було воріт – позбавило Важинського від сорому.

39-та хвилина запам’яталася красивим пасом п’ятою Полянчука на Семенця (все відбувалося в штрафній суперника). Нападник пробив, але захисники заблокували удар.

Апогей тайму настав на 42-ій хвилині, після чергової передачі з глибини поля Семенець врешті перехитрував захист гостей, і не опинився в офсайді (до того офсайдів на нападнику було зафіксовано незчисленну кількість). Далі була справа техніки та спокою – нападник знущально перекинув м’яча через воротаря, котрий вискочив із воріт за межі карного майданчика. Як не намагався захисник дістати круглого – той повільно дострибав до лінії воріт… 1:0! Тож на перерву команди пішли в діаметрально протилежних настроях…

На 48-ій хвилині Мединський міг робити рахунок дуже незручним для сумчан, проте не зміг проштовхнути м'яча мимо Важинського.

Одне слово, ніщо не віщувало біди, і навіть небо було безхмарним, хоч і темніло – аж тут на 52-ій Западня отримав м’яча в штрафній тернополян, в два дотики не опускаючи на землю обробив, і, як то кажуть, "з носка" вистрелив в ближню дев’ятку. Удар видався настільки сильним і точним, що в Плетеницького шансів не було – 1:1.

До честі тернополян – вони не знітилися, і вже за хвилину створили хорошу нагоду вийти вперед, проте м’яч після удару Полянчука пройшов повз ворота "Сум". Глядачам залишалося лиш розчаровано зітхнути, і розпочати просту, але перевірену часом кричалку "Тер-но-піль!"… Котра, втім, не дуже надихала господарів - гра вирівнялася.

На 61-й хвилині після дального пострілу когось з сумчан – м’яч влучив у стоячих за воротами "бол-боїв", і збив з ніг аж двох. Пацани не отримали ушкоджень, тож ситуація виглядала доволі комічною.

На 65-ій хвилині супер-гостру передачу від Гаврилюка з штрафного – ніхто не зміг переправити в ворота гостей. На 67-ій - Мединський не зміг "протиснути" двох захисників і замкнути дальню штангу після хорошого пасу з правого флангу – лише кутовий, котрий нічого не дав.

Тернополяни, отямившись від невдачі - продовжували нагнітати ситуацію, і на 67-ій хвилині Семенець таки виборов м’яча, і, фактично, вискочив сам на сам із Важинським. На плечах у Богдана "висіли захисники", проте він зумів завдати чіткого удару низом – але тут купер гостей продемонстрував чудеса акробатики, і у карколомному шпагаті ногою відбив м’яча…

Тренер господарів Івегеш спробував підсилити гру, замість втомленого Волошиновича на 70-ій хвилині виходить Дорі. Муніципали всім своїм видом демонструють, що намагаються дотиснути гостей – і нариваються на дуже небезпечну оборотку після стандарту, Богачов отримав м’яча в штрафній, і лише Плетеницький, вчасним кидком в ноги нападнику – зміг ліквідувати небезпеку.

І от – кульмінація! На 76-ій хвилині після кутового кіпер гостей не зміг далеко вибити м’яч, зігравши трохи по-волейбольному. М’яч в карколомній розтяжці дістав Кондзьолка, і переадресував на Полянчука. Здавалося – бий одразу, проте півзахисник продемонстрував неабияку холоднокровність, і "на паузі" прибрав захисників, що кинулися "на амбразуру", і лише після того ювелірно точно відправив в ближню шістку! Радість глядачів була неабиякою, але радість самого Полянчука мабуть перевершила задоволення фанів – Сергій здійснив ефектний забіг через половину поля до тренерської лавки, де в емоційній формі не тямлячи себе від щастя обійнявся з Івегешем :).

Втім, сумчани теж виявилися хлопці не промах – їм у цей день вдавалися виключно ефектні удари. На 84-ій хвилині Богачов переборов в силовій манері захисників, і з-за меж штрафної красивим ударом відправив м’яча в нижній кут воріт – кіпер безсилий! 2:2!

Та цей дивовижний трилер не хотів так просто завершуватися! Гаврилюк з-за меж штрафного майданчику пробив із хитрим підкручуванням – м’яч оминув витягнутого в струнку Важинського, та стукнув у стійку, і далі пострибав по лінії, поступово наближаючись до сітки воріт! З незрозумілих причин кіпер гостей, котрий вже встиг піднятися на ноги – не забрав круглого в руки, натомість захисник гостей – чекав дій від воротаря… і поки вони вирішували, кому винести м’яч, чи, може, чекали, що він сам не захоче вкотитися у ворота – плямистий перетнув лінію воріт. Запізніле вибивання бека було вже не потрібне – асистент арбітра на лінії одразу ж сигналізував про взяття воріт, і виконав забіг в бік центру поля! 3:2, шоковані гості намагалися оскаржити взяття воріт – проте рефері був непорушним.

Варто зазначити що на компенсованих хвилинах гості таки влаштували ще одну інфарктну атаку – проте захисники муніципалів, хоч і з останніх сил – та вибили м’яча.

Оцініть цей матеріал:
Коментарі
Увійдіть, щоб залишати коментарі. Увійти
yaspas74 (тернопіль)
З перемогою.
Другий гол був забитий не з кутового ,а з аута.Чергове гольве вкидання Дубчака.
Напевно він один з кращих асистів чемпіонату.
Відповісти
0
0
Повернутись до новин
Коментарі 3
yaspas74 (тернопіль)
З перемогою.
Другий гол був забитий не з кутового ,а з аута.Чергове гольве вкидання Дубчака.
Напевно він один з кращих асистів чемпіонату.
Відповісти
0
0
No123 (TE)
Більше невдала гра кіпера цього разу, ніж вкидання чи подача...
Відповісти
0
0
mars_1 (Зборів)
ура!!!!
Відповісти
3
1

Новини Футболу

Найкращі букмекери

Букмекер
Бонус