Перша Ліга
Перша Ліга

Перша Ліга - результати і розклад матчів, турнірна таблиця, новини.

Олександрія - Геліос 1:0. Лідерський маневр

Олександрія - Геліос 1:0. Лідерський маневр


Олександрія - Геліос 1:0. Лідерський маневр - изображение 1Олександрія. Стадіон "Ніка"Олександрія - Геліос 1:0. Лідерський маневр - изображение 2
ФК "Олександрія" - "Геліос" (Харків) 1:0
Гол: Пономарь 77

ФК "Олександрія": Новак, Басов, Банада, Імереков, Коломоєць (Іващенко 46, Чепурненко 85), Старенький (Пономарь 60), Грицук, Запорожан, Чорній (Гуськов 64), Ломко, Сухоцький

"Геліос": Сидоренко, Швидкий, Пінчук, Чучман, Луценко, Сартина, Олійник (Шаврін 82), Панасенко (Ковальов 64), Савін (Сікорський 90), Субочев, Лобойко

Попередження: Ломко 33, Пономарь 62, Банада 84 - Олійник 15, Сартина 44, Ковальов 86
Нереалізований пенальті: Панасенко: 45+1

Поразка від "Десни" не похитнула лідерського становища "Олександрії", але трохи сплутала карти Володимиру Шарану. Якби не та невдача, то на сьогоднішній матч у олександрійців була б додаткова мотивація у вигляді бажання піти на зимові канікули з нулем в графі "поразки". А так залишитись "чистими" не вдалося, тож "Геліос" олександрійці приймали з думками про своєрідну реабілітацію і вибачення перед своїми вболівальниками.

Хоча, якими б не були мотиви, а грати сьогодні підопічні Шарана в будь-якому випадку збиралися тільки на перемогу. В останньому офіційному матчі календарного року лідер Першої ліги приймав команду, яку важко назвати грізним суперником. "Геліос" добре стартував, але потім вибився з колії і пішов на спад. Календарний рік харків’яни просто догравали і сьогодні в першу чергу думали про те, щоб зберегти обличчя і з чистим сумлінням піти на канікули.

Інакшого пояснення тій основі, яку обрав Сергій Єсін, і не знайти. "Геліос" вийшов грати без номінальних нападників, зате з п’ятьма захисниками. Попереду за задумом наставника мав діяти Віталій Субочев, якого з глибини підтримував квартет півзахисників в обличчях Євгена Швидкого, Антона Савіна, Сергія Панасенка та Станіслава Чучмана. Ворота захищав Денис Сидоренко, а перед ним в лінію вибудувались Тарас Пінчук, Ігор Луценко, Дмитро Сартина, Сергій Лобойко та Олександр Олійник.

Володимир Шаран обрав традиційну побудову з Новаком у воротах, Ломко, Імерековим, Басовим, Сухоцьким в захисті, Банадою і Запорожаном в опорній зоні, Коломойцем в нападі і Стареньким, Грицуком та Чорнієм в лінії між форвардом та опорною зоною.

Власне, бажання "Геліоса" зіграти другим номером, від захисту, було на поверхні. Але харків’яни налаштовувались не просто відбиватись, а відповідати "Олександрії" контратаками. Господарі зі старту взяли в облогу ворота Сидоренка, але моментів при цьому не створювали. Натомість, "сонячні" відповідали контрвипадами, які завершувались ударами. Хай неточними, але ударами. Так, в районі 15-ї хвилини двічі пробивав Швидкий. "Олександрія", в свою чергу, перший серйозний випад організувала на 23-й хвилині. Серйозний в тому плані, що, нарешті, було завершення. І хай удар Запорожана заблокували – прогрес на долоні. А ще трохи пізніше після подачі кутового непогано пробивав Імереков. Поступово олександрійці нащупали слабкі місця в захисті "Геліоса" і логічно було чекати продовження активних дій господарів.

Втім, після того спалаху підопічні Шарана заспокоїлись, взявши (свідомо чи не свідомо) перепочинок. Воно б нічого, от тільки господарі стали давати супернику більше волі біля власних воріт, що дуже не подобалось нечисленним вболівальникам на трибунах стадіону "Ніка". Не байдужі до долі "Олександрії" мали право сварити своїх улюбленців, бо, якщо по справедливості, мали господарі програвати після першого тайму. На 37-й хвилині шикарний удар з дальної дистанції вдався Панасенку. Новак класним сейвом витягнув м'яча з-під стійки.

Але найкращий шанс "сонячні" впустили вже на компенсованих до першого тайму хвилинах. Савін пройшов лівим флангом і зробив щільний простріл у штрафний майданчик, Швидкий виграв позицію в опонента, але Сухоцький підштовхнув Євгена в спину. Пенальті. Втім, Панасенко з "точки" запустив м'яча вище поперечини. На перерву харків’яни йшли, втішаючи свого партнера.

Володимир Шаран мусив щось змінювати. Тож вихід на поле Іващенка, Пономаря, а пізніше ще й Гуськова стали нормальним, природним розвитком подій для цього матчу. І як же міг Шаран пишатися собою після того, як саме ці троє гравців організували взяття воріт "Геліоса", яке й принесло "Олександрії" перемогу. Господарі розірали комбінацію на лівому фланзі, Іващенко виконав навісну передачу у штрафний майданчик, Гуськов поборовся в повітрі і скинув м'яча на Пономаря, а той, поклавши корпус, класно пробив повз Сидоренка.

Але найцікавіше те, що ні до голу, ні після нього, характер гри не змінювався. Боротьба, боротьба і ще раз боротьба… Господарі мали перевагу, але майже не створювали моментів. Можна згадати три удари Іващенка: два безтурботні для Сидоренка, а третій небезпечний – голкіпер хоч і не вступив в гру (бо м'яч не влучав у рамку), зате похвилювався.

Харків’яни нічим уже не відповіли. Кволий удар Ігоря Луценка навіть моментом небезпечним не назвеш. Ставка Сергія Єсіна зіграла не до кінця. "Геліос" грамотно грав від оборони, виконував ті маневри, які й має виконувати колектив при грі від захисту, от тільки допустився однієї фатальної помилки на 77-й хвилині.

"Олександрія" йде на канікули в якості беззаперечного лідера Першої ліги.

Оцініть цей матеріал:
Коментарі
Увійдіть, щоб залишати коментарі. Увійти
Злой 2000 (Харьков)
Отскочили конкретно!
Відповісти
0
0
Повернутись до новин
Коментарі 6
Злой 2000 (Харьков)
Отскочили конкретно!
Відповісти
0
0
alexandrya (Александрия)
На этот раз у Богдановича ход в лице трех чистых нападающих сработал чётко в отличие от прошлой игры. Если команда подсела это тоже хотя авантюрный но выход.
Відповісти
1
0
Алекс_К (Кировоград)
Коломоец- не позорь тренеров- забивать надо такие мячи. С победой . Сталюку не пропустите вперед- выскочке место. Удачного межсезонья- пусть вам будет фарт.
Відповісти
3
0
sorgoman (Александрия)
С такой игрой в пл - снова быть лифтерами?Если даже и пл- необходимо укреплять команду - причем все линии.
Відповісти
1
0
kozakus (александрия)
матч конечно скучноватый правда последние минут 20 повеселили еще и судья нудак не за что пеналь поставил и 6 мин додал!!!кто то хотел в этом матче утопить ФК Александрия!
Відповісти
0
0
Trancer666 (Александрия)
тяжеловато выглядели...с победой нас!
Відповісти
3
1

Новини Футболу

Найкращі букмекери

Букмекер
Бонус