Перша Ліга
Перша Ліга

Перша Ліга - результати і розклад матчів, турнірна таблиця, новини.

Євтушенко: Приємно і почесно працювати в такому клубі як Динамо


Головний тренер Динамо-2 - про своє нещодавнє призначення

Євтушенко: Приємно і почесно працювати в такому клубі як Динамо


Вадим Євтушенко, який учора став головним тренером "Динамо-2", прокоментував своє призначення.

- Вадиме Анатолійовичу, на який термін розрахована ваша угода з клубом? Які завдання ставить перед вами Ігор Михайлович Суркіс? Пріоритетом будуть результати команди або підготовка молодих гравців для першої команди?

- Завтра у нас буде більш предметна розмова, а сьогодні була загальна, так би мовити, формальна бесіда. Контракт розрахований на два роки. Ще більш детальна розмова і з президентом, і з головним тренером команди у нас буде на загальних зборах після прибуття Сергія Реброва з відпустки.

- Хто буде входити до вашого тренерського штабу?

- На цю тему ми також будемо розмовляти і з президентом клубу, і з головним тренером. Особисто я схильний до того, щоб нічого не змінювати, тому що люди добре виконували свою роботу.

- Виступаючи в якості експерта на телебаченні під час футбольних матчів і аналітичних програм, ви не раз дивилися і коментували ігри за участю "Динамо-2". Що можете сказати про команду, її гравців?

- Я якраз займався на футбольному телеканалі першою лігою, тому, звісно, добре обізнаний про першу лігу в цілому і про "Динамо-2" зокрема. Я бачив гру команди не тільки по телевізору, а й приходив дивитися на стадіоні "Динамо". У цьому році команда приємно змінилася. Потрібно віддати належне Олександру Хацкевичу, який зробив дуже хорошу роботу в цьому році. Йому знадобився певний час, тому що в минулому році результат був не такий хороший. Але в цьому році хлопці зробили якісний стрибок вперед, і команда сьогодні виглядає дуже привабливо.

- Склад "Динамо-2" у міжсезоння практично не змінився, але результати команда демонструє зовсім інші. У чому секрет успішної гри?

- Це природний процес. По-перше, стабільність складу, по-друге, те, що хлопці мужніють. Я думаю, що саме такої стабільності потрібно домагатися, адже скоро буде чергова зміна поколінь. Потрібно, щоб нові молоді гравці, які прийдуть, могли підтримувати цей рівень. В цьому і полягає наше завдання – адаптовувати нових гравців якомога швидше і безболісніше, щоб процес йшов, і не тільки розвивалися гравці, але і щоб вболівальники не так критикували команду, як протягом двох попередніх сезонів.

- За підсумками осінньої частини "Динамо-2" посіло п'яте місце. Як ви вважаєте, це місце об'єктивне, команда займає його заслужено? І на яке місце "Динамо-2" буде претендувати за підсумками сезону?

- Я думаю, що займане місце об'єктивно. Я бачив гру "Динамо-2" проти тих команд, перед якими стоїть завдання потрапити до п'ятірки, міцних команд із досвідченими гравцями у складі. І "Динамо-2" у цих іграх виглядало дуже переконливо. Видно, що хлопці вже змужніли і вже тримають удар, насамперед, у фізичному плані.

- Яке місце буде займати команда в динамівській вертикалі, враховуючи окрему заявку на першу лігу? Чи будуть її поповнювати гравці молодіжної команди?

- Коли перша команда вийде з відпустки, буде якийсь перегляд гравців, які грають в дублі і за молодіжний склад. Природно, буде якась ротація. Можливо, з "Динамо-2" Сергій Ребров візьме когось у перший склад. Але це буде відомо після того, як Сергій Станіславович вийде з відпустки.

- Чи вже існує визначеність з датами міжсезонної підготовки "Динамо-2"?

- Відпустка у команди до 12 січня. Спочатку планується участь у Меморіалі Макарова, тренування в Конча-Заспі, а потім, як зазвичай, перед початком чемпіонату – тренувальний збір в Туреччині. Поки такі попередні плани.

- Досить довго ви пропрацювали в Швеції. Чи плануєте застосовувати цей досвід у своїй роботі? І наскільки він може бути застосований в Україні?

- Досвід завжди корисний. Однак не завжди весь досвід можна застосувати в конкретному випадку. У мене великий досвід, адже я працював не лише в Швеції, а й в Україні з видатними тренерами, я вже і сам був головним тренером досить довго і в Швеції, і тут. Природно, все, що відбувається в житті, відкладається. Але коли ти застосовуєш досвід, це вже не просто копіювання. Людина оцінює, бачить, відчуває, що потрібно, а що ні. Досвід йде в загальну скарбничку, а потім вже тренер вирішує, що саме йому використовувати.

- За основу тактики "Динамо-2" буде обрана модель гри першої команди?

- Звісно, "Динамо-2" буде дотримуватися тих методів підготовки, які використовуються в першій команді. Звичайно ж, всі команди, що знаходяться в цій структурі, повинні розвиватися в одному напрямку.

- Будучи легендою київського "Динамо" в якості гравця, ви тільки зараз входите в структуру клубу вже у якості тренера. Які емоції відчуваєте?

- Так, 25 років потому відбувається моє повернення (посміхається). По-перше, звичайно ж, приємно і почесно працювати в такому клубі як "Динамо". Тим більше, що для мене це рідний клуб, завдяки якому я маю своє ім'я у футболі. Звичайно, це виключно заслуга цього клубу. Тому вдвічі приємніше повернутися, можна сказати, до своєї родини 25 років потому.

Оцініть цей матеріал:
Коментарі
Увійдіть, щоб залишати коментарі. Увійти
Алекс_К (Кировоград)
Не плохо Зирку тренеровал,а потом кинул все и вся и сбежал в Полтаву.
Відповісти
0
0
Повернутись до новин
Коментарі 4
Алекс_К (Кировоград)
Не плохо Зирку тренеровал,а потом кинул все и вся и сбежал в Полтаву.
Відповісти
0
0
SVolyniuk (Lutsk)
Ну тепер нехай доказує свої телевізійні теорії. Бо на каналі футбол лала розводити це не на полі бути.
Відповісти
0
0
Xan (Новоград-Волинський)
У Ворсклі вже натренувався. Давай у ДК-2(
Відповісти
1
2
c99baf (Харьков)
Место эксперта свободно,хочу снова видеть пьяного,падающего Саленко...
Відповісти
0
1

Новини Футболу

Найкращі букмекери

Букмекер
Бонус