Роман Ковальчик: Для нас зараз важлива кожна перемога

Роман Ковальчик: Для нас зараз важлива кожна перемога


Як відомо, у зв’язку з нестабільною політичною ситуацією у Луганську «ЛТК» доведеться грати свої домашні матчі у рамках чемпіонату України з футзалу у Сумах. Минулими вихідними «телефоністи» змогли перемогти у Кривому Розі місцевого дебютанта Екстра-ліги – «Приват». Ми же вирішили поспілкуватися з головним тренером луганської команди Романом Ковальчиком та дізнатись, чим живе «ЛТК» перед першим домашнім поєдинком.

- Романе Миколайовичу, як Ви оцінюєте старт «ЛТК» у новому сезоні, і наскільки важко далася перемога над «Приватом»?

- Для нас ця гра була дійсно важкою, тому що ми до цього тренувались місяць у Сумах, і у нас через те, що були обмежені можливості, не вийшло зіграти у передсезонних турнірах. До того ж, складнощів додавало і те, що ми приїхали до Кривого Рогу в день матчу. Тому, було складно. Як ви знаєте, нашу команду залишили кілька виконавців, але ми поповнилися деякими гравцями 1997-98 року народження, які грали у другій команді. Фактично, ми вже по ходу гри дивились, як хлопці взаємодіють між собою, і зараз має ще пройти кілька ігор, щоб вони дійсно зігралися. Щодо результату, то я скажу, що зараз для нас будь-яка перемога буде важливою. Це, перш за все, надасть хлопцям впевненості у собі.

- Але у першому таймі, як мені здалося, Ваші підопічні виглядали краще, ніж суперники, тому що вже мають досвід матчів у Екстра-лізі.

- Так, Ви праві. Такі молоді гравці, як Мануйленко, Дзюба минулого сезону вже грали у Екстра-лізі. Нехай і трошки менше, але грав Лисенко. Тому, вийшло так, що у нас перша четвірка грала трохи краще, ніж друга – виникав такий дисбаланс.

Роман Ковальчик: Для нас зараз важлива кожна перемога - изображение 1

- Коли на останніх хвилинах Савенко пішов п’ятим польовим – це було Ваше рішення чи самого воротаря?

- У нас нічого не робиться без вказівки тренера. Перед тим ми взяли тайм-аут, а потім вже почали грати вп’ятьох, після чого і забили переможний гол.

- Але ж це був ризик – йти з п’ятим за рахунку 1:1, чи не так?

- Ризик завжди є, але ми дуже хотіли перемогти у цій грі. Повторюсь, що для нас зараз будь-яка перемога дуже важлива.

- Якщо не секрет: чим було продиктовано рішення віддати капітанську пов’язку Дзюбі?

- Команда обрала. Ми тренувалися місяць. Хтось ще під’їхав через деякий час. І гравці, потренувавшись разом, побачили один одного у дії, і за день до гри провели голосування, на якому обрали Дзюбу капітаном.

- Романе Миколайовичу, зараз команду поповнили кілька гравців 1997-98 р. н. Як Ви оцінюєте їх готовність вже зараз вирішувати завдання, поставлені перед клубом?

- Так склалося, що ми зараз взяли кількох гравців з другої команди. Але вони стараються. Вони талановиті, але розуміють, що для того, аби досягти успіху, треба 99 % праці та 1 % таланту. Вони вже освоюються у клубі, і я скажу, що їм дуже пощастило, бо не кожен тренер ризикне взяти у команду таких юних гравців.

- Вам скоро доведеться грати перший домашній матч, хоча він буде на виїзді. Скажіть, будь ласка, які труднощі виникають у зв’язку з цим?

- Всі знають, яка зараз ситуація у Луганську, тому ми будемо грати свої домашні матчі у Сумах. Але я хочу сказати слова подяки головному тренеру «СумДУ» Сергію Песоцькому. Нас у Сумах дуже добре прийняли, і всі наші нехай і невеличкі, але питання вирішуються. Хоча прикро що ми маємо змогу тренуватися лише раз на день – вранці. Але враховуючи те, що зараз «ЛТК» не грає вдома, це, думаю, не таке суттєве питання. Також дякую президенту нашого клубу Юрію Шацькому, який теж робить все можливе для того, аби ми і надалі могли грати, та Асоціації футзалу України, яка теж пішла нам назустріч.

Оцініть цей матеріал:
Коментарі
Увійдіть, щоб залишати коментарі. Увійти

Новини Футболу

Найкращі букмекери

Букмекер
Бонус