Колток: Хочу, щоб Ураган став сильнішим

Колток: Хочу, щоб Ураган став сильнішим


Нещодавнє повернення у стрій після травми для Романа Колтка стало просто феєричним. У виїзному матчі зі "Спортлідером+" 27-річний голкіпер не один раз рятував свою команду від неминучого гола, продемонструвавши найкращі ази воротарської майстерності. У розмові з клубною прес-службою "Урагану" Роман скромно зазначив, що він "просто виконував свою роботу"...

- "Сухий" матч в кар'єрі голкіпера - не рідкість. Але те, що відбулося в Хмельницькому, можна назвати бенефісом Романа Колтка. Погоджуєшся?

Я дуже радий, що після довгої перерви гра так добре склалася, ми виграли і повернулися додому з трьома очками. Тому я дуже задоволений. Перемогу здобули спільними зусиллями: моментами виручав я, моментами хлопці підстраховували, тому говорити, що це моя заслуга - як мінімум не правильно.

- Напевне, маєш "подякувати" партнерам по команді за те, що тобі довелося продемонструвати усю свою реакцію та майстерність?

Я б так не сказав… Гра склалася, як склалася. Можливо, дехто і не допрацював в окремих епізодах, але я ще раз повторюся, що а багатьох моментах допомагали і мені, тому результат поєдинку - це абсолютна заслуга всієї команди і кожного гравця зокрема.

- Як гадаєш, цей матч зі "Спортлідером+" - найкращий в твоїй ігровій кар'єрі? Чи були ще кращі?

Важко сказати. Для мене пріоритет, що ми перемогли, а оцінювати мене, як голкіпера команди, повинен тренер. Скажу одне - я просто виконував свою роботу.

- Раніше в "Урагані" ти був номінально другим воротарем після Кирила Ципуна, а зараз став першим. Однак не завжди виходиш у старті в кожному матчі. В чому проблема?

Я був травмований і тому "випав" із тренувально-ігрового процесу. Але за весь цей час Віталій Біров продемонстрував себе як дуже перспективний воротар, тому, якщо він продовжуватиме в тому дусі, його чекає велике майбутнє.

- Романе, як тобі працюється з молодими голкіперами "Урагану"? Чи відчуваєш конкуренцію з боку того ж Бірова?

Віталій Біров довів, що він сильний кіпер, на якого може покластися команда. Я впевнений у його професійних якостях, тому знаю, що в будь-який момент він може гідно захищати "ураганівські" ворота. А конкуренція, звісно, є. Думаю, що вона повинна бути присутня у кожному колективі, тоді є стимул рости і розвиватися як воротар.

- Які головні речі, на твою думку, приніс в команду Іван Скіцко? Чи з'явилося щось особливе стосовно роботи воротарів?

У нас нова команда, новий наставник, тому все по-новому, по-іншому. Та й сам чемпіонат змінився, тому, звісно, що в Івана Васильовича свої бачення, свої розуміння, які він в повному обсязі старається донести до нас, а ми в свою чергу - виконати.

- Чому цього сезону "Ураган" краще грає на виїзді, аніж вдома?

Коли граєш вдома, завжди присутнє хвилювання, адже для своїх вболівальників хочеться дарувати переможні та видовищні матчі. Можливо, це і відображається на тому, як ми граємо перед власними вболівальниками. Але, думаю, з часом все нормалізується, і домашні перемоги не стануть рідкістю.

- Яке місце після другого кола прогнозуєш своїй команді? На кого хотілося б вийти в чвертьфіналі плей-офф?

Прогнозувати щось дуже важко, адже кожна команда по-своєму сильна, і передбачити майже нічого не можливо. От цього року сюрпризом для всіх стала луганська "ЛТК", яка зараз лідирує в турнірній таблиці. А обирати собі суперника не хотілося б, найкраще грати з тим, хто тобі випаде. Але я впевнений, що в матчах плей-офф, коли на кону буде результат і не буде права на помилку, кожен з "ураганівців" буде докладати максимум зусиль, щоб перемогти будь-якого суперника.

- Хто, на твою думку, з молодих гравців може стати лідером "Урагану"?

Скажу, що мікроклімат в команді в нас дуже хороший. Зовсім не відчувається різниці, що хтось старший, хтось молодший, хтось більш досвідчений, хтось менш. Але помітно, що молоді гравці дуже перспективні, тому, без сумніву, цей лідер незабаром з'явиться. Я вже говорив про Віталія Бірова, який показав себе з дуже хорошої сторони. А також це Орест Боргун та Ігор Корсун, які стабільно виглядають у кожній грі, Міша Зварич, в якого присутнє "гольове чуття".

- Скажи, будь ласка, які якості мають допомагати голкіперу у футзалі?

Найперше, потрібно багато думати, читати гру, вміти прораховувати ходи суперника, вчасно діяти, бути рішучим і впевненим. Загалом, складових багато, але основна з них, як на мене, - за будь-яких обставин зберігати спокій і передавати його команді.

- Хто є для тебе еталоном воротарської майстерності?

Насправді хороших воротарів є дуже багато, тож рівнятися є на кого. Тому навіть не знаю, кого з них виділити. Раніше особисто для мене дуже вирізнявся іспанський голкіпер Луїс Амадо.

- Яким для тебе видався 2014 рік? Яка футзальна мрія у Романа Колтка?

Цей рік був не з легких. Минулий сезон теж давався важко - це і перенесені у Черкаси матчі плей-офф, ми не здобули чемпіонство… Згодом вразила звістка про кардинальні зміни в клубі, після чого багато гравців покинули команду, це теж був тяжкий період. Але всі ці "мінуси" пережилося легше завдяки народженню сина. Тому доводилося забувати негативні моменти, абстрагуватися від них і насолоджуватися радістю батьківства.

Тепер все наче нормалізується, чемпіонат триває, наші гравці прогресують з кожною грою, тому весь негатив потрібно залишати в минулому році, і мати надію, що все буде добре. А щодо мрій, то найперше, що я хочу - щоб в нашій країні нарешті запанував мир, і все стабілізувалося. Щоб наші молоді хлопці якнайкраще проявляли себе, і щоб "Ураган" ставав сильнішим і дарував хороші ігри.

- Твої побажання усім вболівальникам "Урагану"…

Вітаю всіх з прийдешніми святами, бажаю всім міцного здоров'я і, звичайно, мирного неба над головою. А в Новому 2015 році нових звершень, нових перемог та позитивних емоцій!

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус