Депутат Томенко про банкрoтство "Динамо" не говорив


Томенко й надалi збирається робити запити до податкових органiв стосовно українських клубiв, на черзi - "Шахтар"

Депутат Томенко про банкрoтство "Динамо" не говорив


На тижні, що минув, низка засобів інформації, у тому числі агенцій новин та інтернет-видань, оприлюднили заяву голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка про скрутний фінансовий стан футбольного клубу "Динамо" Київ.

Депутат Томенко наполягає, що не говорив про можливість банкрутства "Динамо"

Сам Микола Томенко посилався на дані державної податкової адміністрації, отримані ним у відповідь на депутатське звернення.

У відповідь сам клуб оприлюднив офіційну заяву, розміщену на інтернет-сайті Динамо-Київ, і пізніше поширену низкою інших видань.

Ми свідомо вирішили не цитувати цієї заяви, що містить образи на адресу депутата Томенка, але з нею можна ознайомитись на офіційній веб-сторінці клубу.

Керівники клубу спростовують твердження депутата про те, що "Динамо" перебуває на межі банкрутства, хоча сам він наполягає, що про банкрутство не говорив, а заява керівництва "Динамо" примушує його розглянути можливість судового позову:

"Мої висловлювання передрукував сайт "Українська правда", додавши припущення про банкрутство. Нічого подібного я не сказав. Я лише навів цифри, отримані у відповідь на депутатське звернення від Державної податкової адміністрації.

"Я не виключаю, що подам на керівництво клубу судовий позов за образу честі і гідності, -- сказав Микола Томенко. --

У документах за підписом заступника начальника адміністрації йдеться, що за 11 місяців 2003 року збитки клубу "Динамо" становили понад 20 мільйонів гривень. Податків було сплачено трохи більше 2 мільйонів, при чому реальних податків - лише 864 тисячі гривень.

У відповідь керівники клубу вдалися до нецивілізованих форм спілкування, не знайшовши нічого кращого, аніж назвати мене хворим. Якщо ці заяви буде поширено, я обов'язково подам до суду. Вони перейшли останню межу. Закон чітко визначає це, як образу честі й гідності".

Спроби Бі-Бі-Сі отримати коментар керівництва "Динамо", зокрема, президента клубу Ігоря Суркіса, виявилися невдалими.

Прес-служба клубу, що оприлюднила заяву, недвозначно заявила, що не уповноважена президентом "Динамо" давати будь-які коментарі.

Президент "Динамо" Ігор Суркіс відмовився вступати в полеміку з депутатом, обмежившись недипломатичною заявою клубу на інтернет-сторінці

Помічники пана Суркіса заявили, що він не бажає вступати в полеміку з депутатом, оскільки його припущення є неправдивими, і такими, що навіть не заслуговують на коментар.

Сам Микола Томенко каже, має повне право висловлювати стурбованість, послуговуючися офіційними даними податківців.

Представники київського "Динамо" і футбольні оглядачі кажуть, що про здорові фінанси клубу може свідчити хоча би той факт, що клуб провадить активну трансферну політику, посилюючися багатьма іноземними гравцями, вартість яких на футбольному ринку становить мільйони доларів.

Однак офіційно керівники "Динамо" відмовляються від коментарів щодо фінансового стану клубу.

Відтак, Микола Томенко каже, що і надалі робитиме депутатські запити до податкових органів, причому вони стосуватимуться не лише "Динамо", але й інших українських клубів:

"Я планую зробити те саме щодо інших команд, зокрема, донецького "Шахтаря". Провідні клуби країни витрачають величезні кошти на купівлю гравців, будуються різноманітні об'єкти - і не лише футбольні. На цьому тлі важко зрозуміти, чому офіційні цифри свідчать про багатомільйонні збитки. Про жодну політику тут мови немає."

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
moderator
Vo_lic (Днепропетровск) 17.02.2014 17:53 Заблокований п. 4.5
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 2
moderator
Vo_lic (Днепропетровск) 17.02.2014 17:53 Заблокований п. 4.5
Ответить
0
0
Кель (Полтава)
Мудак этот Томенко. Пусть возьмет клуб и попытается его содержать хотя бы месяца два. Тогда у него не будет желания херню всякую городить.
Ответить
1
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус