Петр Дыминский: "Потенциал "Карпат" определят международные матчи"


Состоялась пресс-конференция почетного президента ФК "Карпаты" (Львов)

Петр Дыминский: "Потенциал "Карпат" определят международные матчи"


– Петро Петровичу, з ким із нових гравців “Карпат” підписані нові контракти?

– Зі всіма, на кого розраховували. Підписали контракти з Віктором Бровченком, Андрієм Распоповом, Віталієм Сахно, Олександром Ґолбаном. Продовжили контракти з Юрієм Беньо, Ярославом Хомою, а також молодими гравцями команди. Зауважу, що трансферне вікно ще не закрите, тож в нас була розмова про ще одне придбання “Карпат”. Прізвища називати наразі не буду. Зауважу лише, що це центральний півзахисник однієї з національних збірних країн СНД.

– Проясніть, будь-ласка, ситуацію з Сергієм Даниловським?

– У будь-якому колективі має бути присутнім дух переможця і бажання кожного гравця виступати за свою команду. Якщо в окремих гравців “Карпат” цього немає, то з такими футболістами не буде підписано контракти. Щодо Даниловського, то ми почали з ним розмовляти про продовження контракту ще півроку тому. Востаннє, в присутності головного тренера команди Мирона Маркевича, ми погодили умови нового контракту, але незабаром Сергій почав висувати нові умови, які не відповідають рівню його майстерності. Тому Даниловського виставлено на трансфер. Принагідно підкреслю, що нікому з гравців „Карпат” не дозволимо особисті інтереси ставити вище від клубних. Про це я говорив під час недільних зборів команди “Карпати”.

– Ви перебували в Туреччині під час тренувальних зборів і на власні очі бачили можливості команди. На що, на Вашу думку, можуть розраховувати “Карпати” у другому колі і розіграші Кубка Інтертото?

– Ні мене, ні вболівальників не влаштовує нинішнє турнірне становище “Карпат”. На сьогодні є декілька позицій, які потребують підсилення. Головне – створити в команді хороший мікроклімат, і щоб цей колектив міг вирішувати найскладніші завдання, в тому числі і на міжнародній арені. Про потенціал “Карпат” зможемо говорити лише тоді, коли побачимо команду у єврокубках. Сьогодні з різних причин ми не можемо вступати у суперечку з такими командами вищої ліги, як “Динамо” та “Шахтар”. Тож будемо пробувати сили у турнірі, який дасть змогу потрапити у єврокубки. Розіграш Кубка Інтертото сам по собі є цікавим турніром. До того ж, на такому красені-стадіоні, який маємо, вболівальники “Карпат” повинні бачити футбол європейського рівня.

– Проясніть ситуацію зі співпрацею між ФК “Карпати” та бразильским клубом „Парана”.

– Клуб „Парана” приїжджав до нас з дружнім візитом і під час нього ФК „Карпати” особливих видатків не поніс. На початку 2003 року ми не вирушили до Бразилії, бо змінився план підготовки команди, а цього року далися взнаки вибори директорату цього бразильського клубу. Тобто, ніяких суперечок між обома клубами не виникало, і між нами встановлено нормальні взаємовідносини.

– На якій стадії нині перебуває створення акціонерного товариства “ФК “Карпати”? І прокоментуйте, будь-ласка, структурні зміни, що відбулися в клубі після створення маркетингової компанії.

– Щодо створення акціонерного товариства, то в цьому питанні в першу чергу мають бути зацікавлені владні структури. Наразі, на жаль, можу констатувати лише те, що після повного взаєморозуміння під час розмов, далі ніякого руху немає. Мабуть, це питання доречніше було б задати представникам владних структур.

Щодо реорганізації клубу, то вже давно назрів час переходу від соціалістичного футболу, до комерційного. А це означає, що потрібно модернізувати роботу клубу відповідно до стандартів сьогодення. Тому ФК “Карпати” виступило засновником маркетингової компанії “Карпати Спорт Маркетинг”. Головним завданням цього підприємства є забезпечення максимальних надходжень до клубного бюджету від реалізації рекламних можливостей ФК “Карпатаи”, продажу телевізійних прав, квитків та абонементів, а також від випуску та продажу поліграфічної продукції, атрибутики та сувенірів. Тобто ця компанія отримає ексклюзивне право використовувати у своїй роботі торгову марку “ФК “Карпати”. Директором цього підприємства призначено Ігоря Дедишина – молоду енергійну людину, яка має чимало свіжих, потрібних ідей та думок щодо вдосконалення роботи по перелічених напрямках.

– Як справи з підігрівом поля стадіону “Україна”, що вимагає ПФЛ?

– Стадіон “Україна” ми орендуємо у міста. Наскільки мені відомо, мер Львова Любомир Буняк виділив у міському бюджеті кошти на ці роботи. Тепер час перейти від слів до діла.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус