Результати підготовки до ЄВРО: на Суркіса надінуть кайдани?


Є факти, які свідчать про корупційні діяння посадових осіб НСК "Олімпійський" при наданні погодження на передачу землі підприємствам, підконтрольних президенту ФФУ

Результати підготовки до ЄВРО: на Суркіса надінуть кайдани?


Роль Григорія Суркіса у лобіюванні проведення в Україні фіналу Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році загальновизнана. Здається, в день, коли Україна виборола право на проведення фінальної частини Євро-2012, уболівальники готові були пробачити Г.Суркісу дуже багато: і “київську сімку”, і СДПУ (о), і багаторічну дружбу з одіозним Медведчуком, і навіть те, що на виборах міського голови Києва називав літніх киян “стариками и старухами”. Одним словом, Григорій Михайлович отримав шанс ввійти в українську історію позитивним персонажем. Але, як виявилось, з впертістю Шури Балаганова Григорій Суркіс вирішив залишитися у звичному для себе образі дрібного злодюжки.

Принаймні, саме такий висновок напрошується при ознайомленні з двома Рішеннями Київради, які, за нашою інформацією, персонально лобіював Григорій Суркіс. Рішенням Київради від 12 липня 2007 року N 1063/1724 було припинено право на користування 3,09 гектара землі державним підприємством навчально-спортивної бази "АТЛЕТ". Пунктом 3 цього Рішення було передбачено передання Товариству з обмеженою відповідальністю "ІНТЕРСПОРТ" у довгострокову оренду на 15 років земельну ділянку площею 3,09 га для будівництва, експлуатації та обслуговування спортивно-розважального комплексу з критим 50-метровим басейном та житловими приміщеннями для спортсменів та інших осіб у пров. Лабораторному, 7-а у Печерському районі м. Києва.

1 жовтня 2007 року Київрада прийняла ще одне дуже подібне рішення N 341/3175, яким припинила Національному спортивному комплексу "Олімпійський" право користування частиною земельної ділянки, площею 4,83 гектара.

Ця ділянка на вул. Червоноармійській, 55 у Печерському районі м. Києва, відповідно до п.6 Рішення, передана товариству з обмеженою відповідальністю "УРАЛ" у довгострокову оренду на 15 років для будівництва, експлуатації та обслуговування офісно-готельно-житлових приміщень, будівель і споруд спортивного комплексу. Варто зазначити, що ТОВ “УРАЛ” вже було засвічене в скандальній історії з інвестиційним договором між НСК “Олімпійський” та ТОВ “УРАЛ” від 26 грудня 2003 року, відповідно до якого “Олімпійський” на дуже невигідних умовах передав майже 4 гектари землі під будівництво легкоатлетичного манежу та комерційної нерухомості.

Залишається лише додати, що обидві адреси, згадані в цих рішеннях Київради, – навколо Олімпійського стадіону, а товариства з обмежено відповідальністю “ІНТЕРСПОРТ” і “УРАЛ” належать Григорію Суркісу. Зважаючи на вартість оренди об’єктів інфраструктури у центрі Києва, можна лише уявити, яка ціна питання 15 річної оренди майже 8 гектарів землі. Особливо, якщо на період оренди передбачене проведення фінальної частини Чемпіонату світу з футболу 2012 року.

Після наради в Кабміні по підготовці до Євро-2012 16 січня 2008 року Генпрокуратура отримала доручення провести перевірку правомірності виділення вищезгаданих ділянок (хоча, за нашою інформацією, на момент проведення наради прокуратура вже за власною ініціативою цікавилася цими рішеннями) фірмам, яких пов’язують з Г.Суркісом. За нашою інформацією, вже сьогодні у слідства є дуже вагомі докази актів порушень законодавства при передачі земельних ділянок по вул. Червоноармійській та в Лабораторному провулку. Зокрема, відомо, що при прийнятті рішень Київрадою не було всіх документів і погоджень, є факти, які свідчать про корупційні діяння посадових осіб НСК “Олімпійський” при наданні погодження на передачу землі підприємствам, підконтрольних Г.Суркісу тощо.

Наше джерело звертає увагу на дати прийнятих Київрадою рішень. Нібито у ході розслідування було виявлено, що Г.Суркіс дуже поспішав з виділенням землі, цілком логічно припускаючи, що відставка Уряду Януковича може поховати плани скупки прилеглих до “Олімпійського” територій. Поспіх дорого коштував Григорію Суркісу – у прямому і переносному значенні. У прямому, оскільки злі язики кажуть, що витрати Г.Суркіса на корупційні “відкати” склали на порядок більше, аніж планувалося; у переносному, – оскільки не виключено, що за результатами перевірки Генеральної прокуратури за фактом передачі 8 га землі ТОВ “ІНТЕРСПОРТ” і “УРАЛ” може бути порушена кримінальна справа, фігурантом якої будуть Г.Суркіс і Л.Черновецький.

Одним словом, підготовка до Євро-2012 йде у звичному для України режимі...

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Ragnarik (Kiev)
2Олексин (Новочорна) >> От тільки думаю, що і автор, і ЗМІ "Обоз" знають, що їм загрожує у випадку брехні. Тому, думаю, відповідні документи на руках вони мають... Ничего им не будет. А были бы документы - ни на секунду не сомневайтесь, предоставили бы ) >>Там не так кримстаття за розповсюдження брехні страшна; як страшніші величезні суми відшкодувань на користь обріханого. Тому, ІМХО, таки там на 99% - правда... В этом-то и проблема. Можно написать все что угодно. Обгадить с головы до ног. Сослаться хоть на инопланетные источники. И все равно НАЙДЕТСЯ тот, кто в это поверит. Поздравляю, уважаемый. Эта статья специально для вас...
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 26
Ragnarik (Kiev)
2Олексин (Новочорна) >> От тільки думаю, що і автор, і ЗМІ "Обоз" знають, що їм загрожує у випадку брехні. Тому, думаю, відповідні документи на руках вони мають... Ничего им не будет. А были бы документы - ни на секунду не сомневайтесь, предоставили бы ) >>Там не так кримстаття за розповсюдження брехні страшна; як страшніші величезні суми відшкодувань на користь обріханого. Тому, ІМХО, таки там на 99% - правда... В этом-то и проблема. Можно написать все что угодно. Обгадить с головы до ног. Сослаться хоть на инопланетные источники. И все равно НАЙДЕТСЯ тот, кто в это поверит. Поздравляю, уважаемый. Эта статья специально для вас...
Ответить
0
0
Siryy (Київ)
Знову зомовлена стаття. Не нудить ще, панове хазяї сайту?
Ответить
0
0
disel (Glasgow)
Ничего Сурку не буде,как и впрочим самого евро на украине...
Ответить
0
0
vikniksor (Симферополь)
Все таки суть Украины - халява и инфантильность, а не воровство и глупость. Шановне панство, вы думаете пробить Евро удалось даром? А теперь отдай жену дяде, а сам иди к б...? Детки играйте в песочек и не обсуждайте взрослых дядей.
Ответить
0
0
Олексин (Новочорна)
То cosinus (Київ) 25.02.08 18:50 Бродський один зараз на Суркіса не попре. Точно, підтримкою заручився. І впливовою. Але - хто цей впливовий? -------------- То Ragnarik (Kiev) 25.02.08 10:45 А ми - читачі-уболівальники всім кагалом - хто/що: прокурори? народні судді-засідателі? адвокати? Хто ми? А раз ми просто читачі - то й прочитаємо оцю інфу (підписану, до речі, конкретним прізвищем та виданням). А кому що не подобається - нехай спростовує. Або персональною вимогою, або через судове засідання. ЗІ: От тільки думаю, що і автор, і ЗМІ "Обоз" знають, що їм загрожує у випадку брехні. Тому, думаю, відповідні документи на руках вони мають... ЗІІ: Там не так кримстаття за розповсюдження брехні страшна; як страшніші величезні суми відшкодувань на користь обріханого. Тому, ІМХО, таки там на 99% - правда...
Ответить
0
0
cosinus (Київ)
R22 От для таких як ти і колись придумали організовану страту - на центральній площі міста, під барабанний бій, перед тим ще фокуси показували. Таким досить однієї страти і неважливо кому голову рубають. А на Ходорковського дарма женеш. Розберешся в ситуації, тоді й кажи. А щодо поточної ситуації, то навряд чи щось випливе, бо ГПУ на землі НСК тож має свій інтерес.. Щодо замовності статті, то досить глянути на джерело. Обоз - це дітище Бродського, колишнього дружбака, а зараз мале не ворога нумбер уно пана Суркіса.
Ответить
0
0
Bog_Dan (Poltava)
а если б её китайцам- то была бы о п а всем! ну онп=а и так скоро будет.
Ответить
0
0
Bog_Dan (Poltava)
А Ахметова не погано би було посадити... В Росії хороший президент посадив одного найбагатшого і порядок навів R22 (Львов) 25.02.08 16:09 Уважаемый! смотрите глубже! Порядок в России никто не навел, во первых, да и не наведут. а теперь подумайте- чтобы было с Россией если бы не её огромные природные богатства,? нефть, газ и т.д.? японцам бы такую территорию- чтоб там было :-)))))
Ответить
0
0
R22 (Львов)
та по моєму тут по інакшому і бути не могло... напевно в нашій країні таких немає які просто будучи при владі і виконуючи свій обовязок працюють на народ і ніколи не претендують ні на що чуже... блювати хочеться. P T ushkin (Харьков) 25.02.08 11:05 не праві Ви причому тут шахтар замазаний... по моєму шахтарів бандитами називають східні українці найбільше. ну один дибіл таке крикнув один раз а Ви вже другий рік це повторяєте ми бандити ми бандити... до речі в нас також шахтарі є і також замазані... тільки про них ніхто не чує ніколи вони такі як і всі люди... А Ахметова не погано би було посадити... В Росії хороший президент посадив одного найбагатшого і порядок навів
Ответить
0
0
karpaty (Львів)
Шарик (Олевськ) 25.02.08 12:59 я ж кажу дивна логіка. Коли посадили Рудьковського в СІЗО слухав одна бабця з тих, що мітингували перед СІЗО казала типу: а чому Рудьковський, а он Березовський побільше накрав, а чого його не посадили??? В нас когось тільки ловлять на гарячому, то першим ділом не міркують над тим, що ця людина же ж нас - суспільство обікрала при чому в наглу, а порівнюють - дана крадіжка менша чи більша в глобальному розкраданні всесвіту. Та ми так по замкнутому колу будемо ходити довго. Та й для того в кінці кінців є журналіст як професія, щоб виносити на суд громадськості афери всякі. А прокуратура повинна на таке реагувати і садити злочинців. Можна сто разів дякувати Суркісу за ЄВРО, але що при тому дати йому індульгенцію на розкрадання??? Чому так? В нас повинен бути прецедент посадки якоїсь великої шишки. Тоді почнеться по накату - садити всіх хто накрався. Тоді хоча б коли будуть красти, то принаймні лякатись будуть. А в нас все робиться відкрито, а я ктільки когось садять, то відразу шукають політичні репресії. Я ще за свого життя хочу побачити Україну державою, в якій є повага до закону.
Ответить
0
0
cosinus (Київ)
Шарик, це типово український підхід: мухлювання одного порівнювати із більшими злодіяннями. Ну тоді Содом і Гомора із їхнім вогняним дощем - це благодійна акція напередодні апокаліпсису. Щодо Суркіса, то там більше правди, аніж видумки. Перше - дату прийнятих рішень ви можете самі перевірити. Як і компанії, які там фігурують. Зважаючи на той галас, який вчинив Суркіс довкола Троїцького дуже дивно виглядає його мовчанка щодо потенційної забудови 8 га прилеглої до НСК території. Я звісно теж вдячний Суркісу-старшому за шанс дпровести ЄВРО, але й зупинятися інколи треба вміти. Хоча це так не по-українськи. Нашим мало залишити своє ім"я в історії. ВОни ще хочуть кишеню набити
Ответить
0
0
Шарик (Олевськ)
Суркіс добув для України ЕВРО-2012,за це я його поважаю.А зараз Суркіса хочуть усунути від корита і поставити зовсім лівих людей провалити ЄВРО.Суркіс-людина слова.І навіть якщо він якось там щось орендував біля Олімпійського,то це не так страшно скільки украли всі наші депутати ВРУ і скільки роздав землі безплатно Черновецький, хай їх спочатку посадять.А Андрій Веселовський продажна свиня,ні чим не лучше Суркіса
Ответить
0
0
karpaty (Львів)
P T ushkin (Харьков) 25.02.08 11:05 За те що "винен" не саджають, а лише звільняють. Саджають за те що вкрав, змахлював, обдурив і так далі. Тут є пряме звинувачення, що Суркіс незаконно орендує землю навколо Олімпійського. А нам байки розказували про всяких"Юджинів" і як вони заважали НСК"Олімпійський". Прокуратура вже цим ділом повинна займатись.
Ответить
0
0
P T ushkin (Харьков)
karpaty (Львів) Ну вы же видите что не сажают. Тут два варианта: 1 Суркис не вор 2 СІЗО не сажает потому что куплено или не работает Но дело вобще не в этом.Мы Евру будем проводить или сразу начнём искать виноватых в Евро-провале? Кстати ,а во Львове кто виноват в проблемах с Еврой и не посажен?
Ответить
0
0
karpaty (Львів)
P T ushkin (Харьков) 25.02.08 10:40 у зв"язку з вище сказаним пропоную ліквідувати у нас інститут СІЗО. А нафіг. Представляєте скільки в нас нових Ахметових і Суркісів появиться. І скільки клубів буде багатих. Во радість буде... "Вор должен сидеть в тюрьме".
Ответить
0
0
Валера (Rivne-Net)
хто б сумнівався...
Ответить
0
0
Ragnarik (Kiev)
Сколько можно кормить этой гадостью? "з двома Рішеннями Київради, які, за нашою інформацією, персонально лобіював Григорій Суркіс." Ваши "информаторы" были участниками этого процесса? "товариства з обмежено відповідальністю “ІНТЕРСПОРТ” і “УРАЛ” належать Григорію Суркісу" Опять таки откуда инфа? Документы на право собственности читали? Так чего ж не выложили? А про откаты - это вообще прелесть. Это не ваше "джерело" случайно их получало? П.С. Интересно, заказный статьи когда-нибудь изживут себя?
Ответить
0
0
P T ushkin (Харьков)
citizen (Prolisky) В нашей стране не за что сажать только тех кто ничего не делает.Так уж заведено у нас.Шахтёр вечно грязный от работы у нас бандит,а студент валяющийся на площади-герой.Вот и Суркису никак от работы не отмыться,хотел как лучше,а получилось...Вы ещё Ахметова посадите и не будет у нас в стране ни одного "супер-клуба"
Ответить
0
0
karpaty (Львів)
Дехто такими цікавими категоріями міркує, що і сумно і смішно. Що кого має хвилювати чи заказна стаття чи не заказна. То є особисте питання журналіста. Мені особисто все одно. Мені здається, що в цивілізованій країні така стаття створила би переполох. І прокуратура мала б забігати на всіх кінцівках, бо їй під ніс підсунули смажені факти корупції і незалежно до якої політичної сили вони стосуються. Якщо ж факти наведені тут брехливі, то Суркіс має право звинуватити журналіста у наклепі з відповідним поданяям в суд і відшкодування моральної шкоди. Але я думаю, що в нас насправді ніхто не сумнівається в тому, що це правда. Ні пересічний громадянин, ні прокуратура. І результатом буде, що ні прокуратура не порушить справу, ні на журналіста в суд не подадуть. Бо така в нас система ідотська створюється. А заказна чи не заказна.... тьфу, то не вам судити. З таким же успіхом можна на будь-кого тут на форумі тицьнути пальцем і сказати, що він заказуху пише.
Ответить
0
0
citizen (Prolisky)
Суркиса посадят не раньше Черновецкого :))) И Януковича.
Ответить
0
0
СТЕПНИК (Киев)
Как они все....надоели)
Ответить
0
0
vikniksor (Симферополь)
Заказная статейка, проигравшей стороны: .... Паниковский всех вас купит и продаст дороже...
Ответить
0
0
СТЕПНИК (Киев)
Классная игра, рекомендую - найди 10 отличий в статьях: "Результати підготовки до ЄВРО: на Суркіса надінуть кайдани?" и "Заголовок докумета" ))))
Ответить
0
0
Bog_Dan (Poltava)
вероятно так и может быть как написано, а кто статейку заказал? Написал А.Веселовский, а кто подсунул инфу ему?+ попросил написать? надо указывать: статья на замовлення пана..... :-)
Ответить
0
0
P T ushkin (Харьков)
Статья на мови про Ганьбу
Ответить
0
0
mozol (kyiv)
все казлы
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус