Олександр Єфремов: "Статут Прем`єр-ліги визнає визначальну роль ФФУ"


Генеральний директор "Карпат" приймав участь у історичному зібранні

Олександр Єфремов: "Статут Прем`єр-ліги визнає визначальну роль ФФУ"


Сьогодні сталась без перебільшення історична подія в українському футболі. На закритому зібранні представників дванадцяти футбольних клубів української вищої ліги було поставлено підписи під статутом новоствореної Прем`єр-ліги України. Повна назва організації – Об`єднання професіональних футбольних клубів України Прем`єр-ліга.

Активну участь у зібранні взяв генеральний директор ФК «Карпати» Олександр Єфремов. Після зустрічі Олександр Андрійович поділився враженнями з Інформаційним центром ФК «Карпати».

- Не можу сказати зі стовідсотковою впевненістю, що вже до початку нового чемпіонату будуть готові усі документи щодо існування Прем`єр-ліги. До закінчення року, не виключено, у чемпіонаті буде перехідний період, коли керівництво ПЛ вповноважить ПФЛ виконувати деякі робочі функції на умовах відповідного договору. Керівники клубів домовились з ФФУ, що адресою нового об`єднання буде приміщення у Будинку футболу (провулок Лабораторний 7а), однак це аж ніяк не означає, що нова організація буде структурою, підконтрольною ФФУ. Наступні кроки: реєстрація статуту ПЛ, доручена члену наглядової ради Вадиму Рабиновичу, наступне зібрання власників клубів, обговорення положень внутрішнього регламенту ПЛ та договору між ФФУ та ПЛ. Наглядова рада планує зробити це протягом місяця, адже часу дуже мало. Таким чином у клубах вже починається робота з підготовки нормативних документів новоутвореної ПЛ.

- Які клуби вищої ліги не увійдуть до Прем`єр-ліги?

- Не підписали установчі документи три клуби одного власника – «Дніпро», «Кривбас», «Нафтовик», а також харківський «Металіст». Клуби написали листа до організаторів зібрання із заявою про те, що вони не вважають доцільним сьогодні створювати ПЛ. Мені особисто незрозуміла така позиція, адже раніше ці клуби виступали за якомога скоріше створення ПЛ.

- Чи були на зібранні розбіжності, суперечки між представниками клубів?

- Наша зустріч тривала довго, певні суперечки, звісно, точилися. Однак загалом обговорення проходило у жвавому конструктивному руслі. Далося взнаки те, як плідно попрацювала наглядова рада, до якої входять Почесний президент ФК «Карпати» Петро Димінський, президент ФК «Харків» Віталій Данилов, президент «Арсеналу» Вадим Рабинович та президент ПФЛ України Равіль Сафіуллін. Статут ПЛ виписаний дуже фахово.

- Чи були на зустрічі представники ФФУ?

- Ні, зустріч була закритою. Статут ПЛ, до слова, визнає визначальну роль ФФУ в розвитку українського футболу. Однак усі стосунки між ФФУ та клубами ПЛ відбуватимуться на основі договору. Як бачимо, новостворена організація вже з перших днів свого існування прагне самостійності у прийнятті рішень.

- Якими ви бачите основні зміни в українському футболі після створення ПЛ?

- Зараз мені важко про це говорити… Але завдання залишаються незмінними: зробити наш футбол видовищним, менш корупційним, і, як наслідок, прибутковим.

- Якою буде доля чотирьох клубів, що відмовились входити до ПЛ?

- Нехай цим переймаються їхні власники. Український футбол без цих клубів не помре.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Dr.Doom (Харьков)
http://overtime.kharkov.ua/index.php?option=com_co...
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 6
Dr.Doom (Харьков)
http://overtime.kharkov.ua/index.php?option=com_co...
Ответить
0
0
Пиво (Львів)
Kvinto (Львів) ------------ Ладно, в Євремова сьогодні Днюха -- 60 років от роду. Давайте на сьогодні зробимо паузу в обгаджуванні. У нього свято, а ми що нелюди. От завтра...
Ответить
0
0
Kvinto (Львів)
Не знаю, без чого там помре/не помре укр. футбол, але те що він цілком може обійтись без п. Єфремова, то точно.
Ответить
0
0
Степник (Киев)
FCAKharkov (Харьков) 09.04.08 20:20 Розбазікався чи ні то інша справа, але його висловлювання наводять на думку, що власники цих клубів побили горщики з іншими і це не зовсім добре. Якщо, наприклад, не підписали б власники клубів які грають "для статистики" і які деякі з форумчан відправляють у нижчі ліги то Ви б, шановний, були б іншої думки ІМХО.
Ответить
0
0
FCAKharkov (Харьков)
- Якою буде доля чотирьох клубів, що відмовились входити до ПЛ? - Нехай цим переймаються їхні власники. Український футбол без цих клубів не помре. ________________________________ Гля як розбазiкався - чудовисько!!!
Ответить
0
0
Alterus (Киев)
"руководящую и направляющую"? ))
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус