Виконком ФФУ: Безпеці – першочергова увага!


Фінальний матч розіграшу Кубку України пройде із дотриманням усіх вимог ФФУ

Виконком ФФУ: Безпеці – першочергова увага!


Фінальний матч розіграшу Кубку України між донецьким «Шахтарем» і київським «Динамо», що відбудеться 7 травня на харківському стадіоні «Металіст», пройде із дотриманням усіх вимог ФФУ. Про це на засіданні Виконкому національної федерації запевнили віце-президент ФФУ Борис Воскресенський та голова Харківської ОФФ Володимир Бабаєв.

Впевненість організаторів

Організатори не мають жодних сумнівів стосовно якості футбольного газону, готовності трибун до прийому вболівальників, а також приділятимуть підвищену увагу заходам безпеки. До слова, виконкомівці ретельно проаналізували останні випадки насилля на вітчизняних стадіонах та окреслили основні шляхи боротьби з ганебними проявами агресії серед фанів команд.

Стадіон «Металіст»: готовність №1

Стосовно організації кубкового фіналу в Харкові, Володимир Бабаєв розповів, що фахівцями ФФУ і місцевої федерації розроблена програма підготовки та проведення матчу. Усім відповідальним структурам, зокрема МВС, МНС, медичним установам тощо, направлені спеціальні доручення з цього приводу. «У першу чергу ми зобов’язали МВС підготувати детальний план дотримання заходів безпеки, − зазначив Бабаєв. − Ми не вперше проводимо подібні заходи, в тому числі за участю керівників держави, тому впевнені, що матч, на якому буде присутній Президент Віктор Ющенко, пройде якнайкраще».

Перевірка − 5 травня

Віце-президент федерації, голова Комітету ФФУ з питань стадіонів та безпеки проведення змагань Борис Воскресенський взяв процес підготовки харківської арени під особистий контроль, за останній місяць побувавши на місці п’ять разів. «Необхідними темпами виконуються плани реконструкції трибун, підготовки поля та благоустрою навколишньої території, − зауважив Воскресенський. − Запевняю, що і газон, і східна трибуна, яка нині реконструюється, до фіналу будуть підготовлені належним чином. П’ятого травня спеціальна комісія перевірить стан арени».

Спинити хвилю насилля

І Бабаєв, і Воскресенський наголосили на необхідності абсолютного дотримання вимог безпеки проведення матчу. Особливо актуальним це питання стало в зв’язку з останніми спалахами агресії на трибунах під час матчів національної першості. «На жаль, мусимо визнати, що нашими стадіонами прокотилася справжня хвиля насильства, − заявив президент ФФУ Григорій Суркіс. − Якби, наприклад, західні ЗМІ показали деякі кадри тих подій, можна було б зробити висновок, що ми нічим не кращі за Італію, кровопролитні сутички на стадіонах якої не в останню чергу звели нанівець її шанси на прийом Євро-2012».

Штрафи − не ефективні…

Глава національної асоціації з сумом констатував, що ПФЛ, котра проводить професіональні змагання з футболу в Україні, не докладає належних зусиль для виправлення ситуації. «Керівництво ліги самоусунулося від вирішення цих питань. Штрафи − їх єдиний метод, але вони зовсім неефективні. ПФЛ не може організувати роботу з співробітниками служб безпеки на стадіонах, не веде роботу з фанами», − підкреслив Григорій Суркіс. У зв’язку з цим, останні рішення Бюро ПФЛ щодо застосування санкцій за порушення клубами вимог до забезпечення громадського порядку визнано неефективними. Контрольно-дисциплінарному комітетові ФФУ надали право здійснення контролю за рішеннями дисциплінарних органів колективних членів ФФУ з усіх питань, з правом ініціювання перегляду будь-яких з них на власний розсуд.

Власне розслідування

Крім того, вирішено збільшити максимальний розмір штрафу з 25 000 до 50 000 у.о. та впровадити правила умовного покарання. А домашні стадіони таких клубів еліти, як «Нафтовик-Укрнафта», «Динамо», «Карпати» та «Металіст» занесені до групи ризику. У випадку порушення вимог до забезпечення громадського порядку під час проведення матчів до цих клубів будуть застосовані найсуворіші санкції. Виконком тим часом доручив Комітету ФФУ з питань стадіонів та безпеки проведення змагань, Інспекторському комітету ФФУ та Професіональній футбольній лізі провести розслідування інциденту, який мав місце 20 квітня 2008 року у матчі «Нафтовик-Укрнафта» − «Динамо».

Положення про небажану персону

Надзвичайно гостру і болючу проблему підняв перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко. «З трибун все частіше чути нацистські лозунги, майже всі стадіони розмальовані свастикою та іншою фашистською символікою, − зазначив він. − Це просто неприпустимо, однак жоден клуб по-справжньому не бореться з проявами расизму, нацизму, ксенофобії та антисемітизму на своїх аренах». У зв’язку з цим Сергій Стороженко запропонував розробити Положення про небажану особу. Таким чином клуб на законних підставах зможе не допускати на свої матчі вболівальників, що пропагують насильство та різні форми нетерпимості.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Очевидец (Киев)
DnDn (Dn) 24.04.08 14:34 -------------------------------------------------- Вот это правильно!
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 25
Очевидец (Киев)
DnDn (Dn) 24.04.08 14:34 -------------------------------------------------- Вот это правильно!
Ответить
0
0
DnDn (Dn)
иваныч (Kiev) 24.04.08 11:26 дома на пустых трибунах - это не то. не только на кубок не пускать - вообще не предоставлять гостевые сектора до конца этого и на весь следующий сезон.
Ответить
0
0
DnDn (Dn)
иваныч (Kiev) 24.04.08 11:26 дома на пустых трибунах - это не то. не только на кубок не пускать - вообще не предоставлять гостевые сектора до конца этого и на весь следующий сезон.
Ответить
0
0
Yaga (Kyiv)
2 Smith Чел, ты же не знаешь за что били шотландских - потому не говори того чего не знаешь. Они к нашим девчонкам начали приставатьи получили сполна. Кстати сильно они и не жаловались потом - специально на форумах ихних проверяли.
Ответить
0
0
Mao- (Харьков)
Почему в фан клубах ДК нет людей которые могли бы отслеживать больно буйных болельщиков ДК, чтоб в следующий раз их не пускали на выездные матчи?ДК хороший клуб, легенда, просто в конце 90ых начале 2000ых у ДК не было конкурентов и поэтому всеравно было на влияние суркисов, а теперь же, когда может быть реальная интрига они(Суркисы) выводят по полной.P.S. Хотя Г.М.Суркиса я считаю лучшим футбольным функционером, возможно, всего СНГ.Ну а брат его оболтус.
Ответить
0
0
met (Харьков)
Fer@s (Киев) Трезво и правильно написано. Возникает только вопрос: если это происходит при полном попустительстве со стороны контролирующих органов нашего футбола, то возникает вопрос: кому это выгодно? И, думаю, что в Харькове вариант Ахтырки не пройдёт. Милиции здесь и больше, да и гораздо опытнее она Ахтырской.
Ответить
0
0
michailo (Донецк)
Fer@s (Киев) Полностью согласен и добавить почти нечего
Ответить
0
0
uh (Kiev)
2 Krot (Донецк) 24.04.08 10:39 ------------------------------------------ Получается что Шахтер :-))
Ответить
0
0
иваныч (Kiev)
я хоть и болельщик ДК, но честно говоря...короче до конца сезона поиграли бы при пустых трибунах и ещё и на кубок бы не пустил болел ДК...
Ответить
0
0
Krot (Донецк)
Как известно, порядок на стадионе обеспечивается командой-хозяином поединка. Интересно, кто должен обеспечить порядок в Харькове на финале Кубка, если учесть, что номинальным хозяином является ШД? :)
Ответить
0
0
Дядя Вова (Харьков)
- домашні стадіони таких клубів еліти, як «Нафтовик-Укрнафта», «Динамо», «Карпати» та «Металіст» занесені до групи ризику __ А «Металлист» за что? Что-то я не припомню ни одного случая там (тьфу- тьфу- тьфу). Или он просто не оборудован вольерами?
Ответить
0
0
Smith (Lutsk) (Lutsk)
Ще. Мова фан-клубу про провокацію зі сторони працівників МВС виглядає просто смішно. Особи з символікою ДК приїхали до м. Охтирка вже заряджені. А як пояснити наступне: на сайті white-blue з січня 2008 р. вісять повідомлення про те, що в квітні в Охтирці буде АД. ЯК ЦЕ ПОЯСНИТИ?!!! Чи це начальник райвідділу Охтирки написав??!! Чи хто?!!! Поясніть! Для того, що б сказати що це провокацію, одразу треба пояснити її причину. Неохідно встановити мотив. Інакше це все слова. А сказати, що ми не знаємо - це не відповідь. А всього навсього ЕМОЦІЇ та ГРА НА ПУБЛІКУ. ПІ-АР!!!!
Ответить
0
0
Smith (Lutsk) (Lutsk)
Далі. Хочеться порівняти (з фото- та відеоматеріалів) обличчя осіб з символікою ДК, які були у м. Охтирка, з обличчями осіб, які побили "грізних вболівальників" з Шотландії (приїхали мирні дядьки у спідницях (кілтах) в екзотичну для них країну, посміхались і нікого не чіпали). Щось мені здається, що вони будуть однаковими. А маски були вдягнуті для що, б проведення ідентифікації осіб було неможливим.
Ответить
0
0
Smith (Lutsk) (Lutsk)
Вчора по ТБ показали засідання ісполкому ФФУ та ПФЛ. Одним з головних питань було спроба договірного між Стллю А. та Дніпро Ч. (перша ліга). Так ось. Усе переросло у словесну перепалку між Суркісос сотоварищі та Сафіуліним сотоварищі. Про представників вищезгаданих клубів ніхто і не згадав і слова їм не надав. Я про що кажу. У ФФУ та ПФЛ вирішують свої корпоративні інтереси, а не інтереси та проблеми УСЬОГО УКРАЇНСЬКОГО ФУТБОЛУ. Можливо події у м. Охтирка їм (ФФУ та ПФЛ) тільки на руку. Дасть змогу вирішити - хто кого переможе. (Це тільки мої здогадки)
Ответить
0
0
IBM (Dnipro)
Газон на фіналі вб"ють остаточно. І це добре. Подивимось де будуть грати МХ-ДК.
Ответить
0
0
met (Харьков)
"...А домашні стадіони таких клубів еліти, як «Нафтовик-Укрнафта», «Динамо», «Карпати» та «Металіст» занесені до групи ризику..." Причём же тут стадионы??? Это надо в группу риска вносить тех "псевдоболельщиков", которые вытворяют на этих стадионах чёрт знает что!!! И произойти это может в любом городе, а не только в вышеуказанных.
Ответить
0
0
фанат Футбола (УКРАИНА)
jaguar_arx (Харбков) "Ндя, а ведь Ферас правду говорит. Киевлян стали ненавидеть очень многие после инцидента в Ахтырке. Не столько за то, что они сделали во время матча, сколько за безнаказанность и левые отмазки после матча." 100% согласен.
Ответить
0
0
skiper_abc (днепропетровск)
Fer@s (Киев) 23.04.08 20:54 Полностью согласен. Особенно удручает то, что режесеры подобных мероприятий (попытки перевести стрелки на Ахтырку), совсем не думают о последствиях, а откровенная ложь выдает - что они о нас думают. Это же надо считать всех болел такими тупоголовыми, что поверят этой бредятине. Но я уверен, проект "Наташа 2" уже никого не убедит, и в Харькове это будет видно!!!
Ответить
0
0
jaguar_arx (Харбков)
Ндя, а ведь Ферас правду говорит. Киевлян стали ненавидеть очень многие после инцидента в Ахтырке. Не столько за то, что они сделали во время матча, сколько за безнаказанность и левые отмазки после матча. Теперь им будет ой как не сладко на выездах. Особенно тем, кто своим ходом будет ехать, не от клуба.
Ответить
0
0
Nikk2 (Красноармейск)
Кто "нарывается" - тот обычно получает. Так что нечего теперь причитать киевлянам . Людьми надо быть.
Ответить
0
0
mu71 (Харьков)
Fer@s (Киев) 23.04.08 20:54 Верно размышляешь...
Ответить
0
0
Fer@s (Киев)
Я смотрю в последнее время, появилось оч. много лиц защитничков б..ты киевской, к сожалению сам таких горе фанов знаю, даже друзьями мне являются... А прессконференция такой маразм редкий, ибо слышал с уст людей которые знали про выезд и, про возможный погром как они говорили : "пацаны решили съездить в пердь оторватся на гопоте и за поражения отомстить" раньше я нормально к етим фанам относился ну пусть бьются, но когда они город даже маленький называют так, к сожалению пришлось согласится что высокомерные оч. много возомнившие из себя ... так же как и московские стали, печально.. Да на публике они отмазываются но между собой по другому говорят... + почитал некоторый форум особенно любимый малолетками, так осо рьяные кыивские типа балельщики абищяют еще и в Харькове сюрпиризы, ну-ну.. так что теперь когда менты будут их метелить, буду только это поддерживать они понимают только закон силы.. З.Ы. Если б это не были мои друзья, думаю за слово которым я их назвал получил бы в лоб и не только, а так посмеялись и все. Но страшно становится что с ними может случится в очередной передряге теперь киевских болел еще больше начали не любить и есть за что, ух тьху-тьху-тьху нельзя про такое думать. Так и в решении ФФУ, виновных нету, есть провокация + некомпетентность принимающей стороны.. можно сказать так, если б президентом не был брат, оно скорей всего было б другим и наамного жестче для ДК
Ответить
0
0
Ослик И-А (Киев)
2 skiper_abc (днепропетровск) Очень часто местные менты, кто не на службе приходят в штатском, а если поклоники карате и других единоборств... А если б волна не пошла на 90 мин? То этим "ряженным" под местную гапоту ноль наказаний, а руки размяли на чужих. В Ахтырке размяться не могут - там каждая собака друг друга знает. Думаю, что и местные потвердят.
Ответить
0
0
skiper_abc (днепропетровск)
Еще круче, по 1+1 в ТСН, с пресконференции Киевских фанов сделали шоу, оказывается Ахтырчане готовили заранее эту провокацию, Местных ментов переодели в штатское и они все это устроили!!!!! Двенадцать мучеников содержатся в нечеловеческих условиях и тд и тп Бред, насколько нас считают дебильными, что б такое морозить?????
Ответить
0
0
vikniksor (Симферополь)
И все стало ясно - виновно ПФЛ. Если провокация то чья?
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус