Микола Кміть: "Я зацікавлений, щоб Львівщина була усміхненою, а роль виступів "Карпат" в цьому чимала"


Губернатор Львівщини дав ексклюзивне інтерв»ю Інформаційному центру ФК "Карпати"

Микола Кміть: "Я зацікавлений, щоб Львівщина була усміхненою, а роль виступів "Карпат" в цьому чимала"


- Ви є співвласником ФК «Моршин», створювали футбольний клуб у Трускавці. У вас великі футбольні амбіції?

- Спочатку це було моїм хобі, потім переросло у серйозний проект. У нас є чітка мета – виховувати таланти. Ми не прагнемо виграти Лігу Чемпіонів, Кубок УЄФА. Збільшення відсотку наших вихованців, які гратимуть у вищій лізі України чи взагалі на високому рівні – це і є наш результат.

- Чи правда, що в дублі київського «Арсеналу» вже грають ваші вихованці?

- Так, в «Арсеналі» є 3 наших футболісти. Так сталося, що в період зміни власника цей клуб потребував кадрів. І вони взяли 16-17-річних хлопців з «Моршина». Упевнений, що наш дитячий проект буде найкращим в Україні. До нас приходить багато дітей, ми проводимо відбір. Методика суттєво відрізняється від існуючих в Україні. Це західна методика, яка, скажімо, розпочинається ранковою зарядкою і закінчується походом до церкви, курсами англійської мови чи математики. Це значно ширше, аніж футбол. Ця методика розроблена на основі бізнесу. На Заході футбол знаходиться на вищій стадії розвитку ніж бізнес, і бізнес там вчиться у футболу. У нас же все навпаки. Методи виховання кадрів, зірок, які є в нашому бізнесі, можна сміло проектувати на футбол.

- У вас спортивна сім’я, ваш син також займається футболом. А ви граєте у футбол?

- Я люблю футбол, але зараз не граю, принаймні, відколи перейшов працювати в облдержадміністрацію. Коли працював в Києві, то ми часто збиралися і грали. Мій син грає в молодшій команді, йому 14 років. Я не знаю, чи з нього вийде хороший футболіст. Та не це головне – важливо, щоб він був хорошою людиною. Нехай сам приймає рішення.

- Яке ваше ставлення до «Карпат»? Ви прийдете в суботу на матч проти «Шахтаря»?

- Усі галичани вболівають за «Карпати». Тому перша частина запитання, мабуть, зайва. На 99% прийду з родиною на футбол у суботу. Дуже хочу, щоб «Карпати» перемагали і вийшли на європейський рівень.

- У футбольного клубу «Карпати» перманентно виникають проблеми з орендою стадіону «Україна». Як відомо, існує угода клубу з міськрадою, згідно з якою «Карпати» мали б отримати у довготермінову оренду цілісний майновий комплекс «Україна». Однак міська рада знаходить причини не віддавати комплекс в оренду. Попередній губернатор не втручався у цей конфлікт. Чи зробите ви певні кроки у цьому питанні?

- Договір – це юридична форма домовленості. Коли сторони під час непорозумінь звертаються до договору – це найгірше. На моє тверде переконання, усі конфлікти потрібно вирішувати домовленостями. І зараз ця лінія взята обома сторонами. Заради Львівщини потрібно знайти ту форму, яка б задовольняла і клуб, і місто. Звісно, десь обом, мабуть, доведеться поступитися, щоб знайти золоту середину. Я зацікавлений, щоб Львівщина була усміхненою, а роль виступів «Карпат» в цьому чимала. Тому, звісно, я візьму участь у вирішенні вищезгаданих проблем.

- На ваш погляд, як обласна влада повинна допомагати «Карпатам»?

- Існує закон. Обласна влада не може допомагати, бо клуб - приватний. Маю на увазі, що вона не може допомагати матеріально, поки не є акціонером клубу. Зате влада може сприяти у питанні місцевих податків, вирішенні чи лобіюванні певних питань клубу в державних установах тощо. Влада може надавати нематеріальну, але дуже важливу допомогу.

- У вас є можливість звернутися до карпатівців з нагоди Великодня…

- Я хочу привітати усіх уболівальників та гравців «Карпат» з Великоднем. Щиро бажаю уболівати за «Карпат» по-європейськи, а команді – лише перемог та радості.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Gycyl (Windy city)
генерал сволота (garfield) 28.04.08 06:39 Ingvar (Lviv) 28.04.08 11:32 Та вроді нормальний дядько, шо ви гоните?
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 3
Gycyl (Windy city)
генерал сволота (garfield) 28.04.08 06:39 Ingvar (Lviv) 28.04.08 11:32 Та вроді нормальний дядько, шо ви гоните?
Ответить
0
0
Ingvar (Lviv)
Коли нещодавно був на зустрічі з ним, він справляв враження адекватного... "Я зацікавлений, щоб Львівщина була усміхненою" - от завернув. може, то журіки шось не то написали? А взагалі він хитрий. намагається маневрувати між усіма. шо ви хочете - колишній бізнесмен.
Ответить
0
0
генерал сволота (garfield)
Пане Кміть! Для кого це ідіотьське інтерв'ю? Ви придурок? Яка усміхнена Львівщина? Сперма Димінського попала Вам у мозок? Якщо у Львові не буде Євро, я Вас втоплю у Вашій же мочі.
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус