Відбулося засідання Антикризової Ради ПФЛ України


У прем’єрному засіданні взяли участь дев’ять членів Антикризової Ради

Відбулося засідання Антикризової Ради ПФЛ України


15-го січня у приміщенні ПФЛ України відбулося перше засідання Антикризової Ради – робочого органу Професіональної футбольної ліги, що виконує консультативні та дорадчі функції при Центральній Раді шляхом розроблення та внесення на її розгляд рекомендацій з питань, пов’язаних з інтересами та потребами клубів.

У прем’єрному засіданні взяли участь дев’ять членів Антикризової Ради - Губарьков Л. М., Кіндзерський Ю. І., Колючий М. С., Красильников О. Л., Лавренко М. М., Лотоцький М. І., Полунін А. В., Ревуцький А. М., Челноков С. Д., а також президент ПФЛ України Сирота С. А, виконавчий директор ПФЛ Ярменчук І. А., відповідальний секретар ПФЛ, секретар Антикризової Ради Бальчос М. В., заступник голови Комітету професіонального футболу ФФУ Дердо В. Г., відповідальний за атестацію клубів ФФУ Задиран С. М.

Головою Антикризової Ради одноголосно було обрано віце-президента ПФЛ, президента ПФК «Олександрія» Миколу Лавренка. Заступниками Голови Антикризової Ради стали президент ФК «Прикарпаття» Івано-Франківськ Анатолій Ревуцький та президент ПФК «Севастополь» Олександр Красильников.

Заслухавши та обговоривши інформацію Голови Антикризової Ради Лавренка М. М. про пропозиції клубів щодо формування основних напрямів стратегічної політики діяльності ПФЛ в умовах фінансово-економічної кризи, Антикризова Рада відзначила, що вирішенню питань безперервності проведення змагань та мінімізації ризиків припинення функціонування клубів може сприяти зменшення фінансового навантаження на клуби в умовах поширення фінансової кризи в країні.

Антикризова Рада визначила такі основні напрями своєї діяльності:

1. Вирішення питань щодо зменшення витрат, пов’язаних з внутрішньою життєдіяльністю клубів та витрат зовнішнього характеру.

2. Розроблення та впровадження довгострокових і нагальних проектів, що принесуть найшвидший фінансовий результат, з наступним розподілом прибутку між клубами.

З метою реалізації основних напрямів діяльності Антикризова рада

Вирішила:

1. Вважати пропозиції клубів та Адміністрації ПФЛ, надані Антикризовій раді, актуальними та такими, що потребують всебічного вивчення й поетапного втілення в життя.

Звернутися до:

2. ФФУ та Прем’єр-ліги щодо спільного розроблення з клубами, органами місцевого самоврядування, облдержадміністраціями антикризових заходів та їх планомірної реалізації.

3. ФФУ з пропозиціями щодо зменшення витрат на проведення відряджень, семінарів і навчально-тренувальних зборів арбітрів, асистентів арбітра та делегатів ФФУ.

Запропонувати Центральній Раді:

4. Розглянути можливість створення Стабілізаційного фонду ПФЛ і визначити джерела його наповнення та напрями використання коштів.

5. Звернутися до органів місцевого самоврядування та виконавчої влади з пропозицією передбачити в місцевих бюджетах фінансову підтримку клубних Дитячо-юнацьких спортивних закладів.

Запропонувати Адміністрації ПФЛ:

6. Провести консультації та підготовку переговорів стосовно укладення Договору про партнерські відносини з Асоціацією міст України з метою підтримки клубів у регіонах органами місцевого самоврядування та виконавчої влади.

7. Забезпечити проведення регулярного моніторингу економічного стану клубів ПФЛ.

8. Звернутися до Мінсім’ямолодьспорту з проханням ввійти з законодавчою ініціативою до Верховної Ради України з питань, пов’язаних з наданням преференцій при оподаткуванні суб’єктів спортивної діяльності за користування земельними ділянками спортивного профілю.

Щодо зменшення витрат, пов’язаних з внутрішньою життєдіяльністю клубів та витрат зовнішнього характеру

Запропонувати Центральній Раді:

9. Запропонувати клубам оптимізувати свої бюджети шляхом раціональнішого планування витрат на проведення навчально-тренувальних зборів, переїздів та інших заходів з утримання та підготовки команд.

10. Звернутися до ФФУ з клопотанням щодо визначення в Дисциплінарних правилах ФФУ всіх видів виплат та обов’язкових грошових внесків виключно в національній валюті.

Запропонувати Адміністрації ПФЛ:

11. Вивчити спільно з Юридичним відділом ФФУ та Всеукраїнською професійною спілкою «Футбол України» строком до 1 лютого 2009 року юридичні аспекти та можливість вирішення наступних питань:

а) внесення змін та доповнень до контрактів між клубами і футболістами щодо встановлення заробітної плати, преміальних та інших додаткових виплат футболістам, іншим працівникам клубів виключно у національній валюті;

б) перегляду та затвердження штатного розкладу, фонду оплати праці футболістів та інших працівників клубів з урахуванням фінансового стану клубів.

в) перегляду сторонами («клуб-працівник», «працівник-клуб») умов контрактів щодо встановлення максимальної межі заробітної плати футболістів, інших працівників клубів з урахуванням фінансового стану клубів:

– першої ліги – 10000 / 8000 грн.;

– другої ліги – 5000 / 4000 грн.

г) встановлення обмеження витрат на утримання футболістів та інших працівників клубів на рівні не більше 55 відсотків від загального бюджету клубу.

12. Провести консультації з клубами та внести відповідні пропозиції до Дитячо-юнацької футбольної ліги України стосовно зміни формату проведення змагань з метою зменшення фінансових видатків, пов’язаних з відрядженням команд (наприклад, проведення змагань за зональним принципом).

Щодо впровадження в життя проектів, спрямованих на отримання прибутку з наступним його розподілом між клубами

Запропонувати Адміністрації ПФЛ:

13. З метою залучення додаткових фінансових ресурсів та інноваційних розробок створити на Інтернет-сайті ПФЛ розділ «Ярмарок інноваційних проектів».

14. Провести опитування компаній з виробництва спортивного екіпірування стосовно придбання клубами ПФЛ екіпірування у компанії, що надасть найкращі умови. Розглянути отримані пропозиції на засіданні Центральної Ради.

15. Проаналізувати можливість створення єдиного для всіх клубів ПФЛ України тур-оператора.

16. Провести маркетингові дослідження ринку нерухомості м. Києва з метою вивчення ситуації щодо доцільності придбання приміщення у власність ПФЛ.

17. Вивчити питання щодо будівництва в Криму навчально-тренувальної бази для команд ПФЛ та внести відповідні пропозиції на розгляд Центральної Ради.

Заслухавши інформацію президента ПФЛ Сироти С. А. про строки оформлення заявкової документації команд першої та другої ліг у 2009 році на сезон 2008/2009 років та зважаючи, на те, що економічна криза в країні негативно впливає не лише на фінансовий стан клубів, а й на своєчасне комплектування команд, що може призвести до виникнення ризиків припинення функціонування клубів та ставить під загрозу безперервність проведення змагань, а також враховуючи досвід з аналогічного питання Російського футбольного Союзу та Професіональної футбольної ліги Росії, з якими ПФЛ України провела відповідні консультації, члени Антикризової Ради ПФЛ вирішили звернутися до Федерації футболу України, як організації, наділеної виключним правом вирішення питань, що стосуються футболу в Україні, з клопотанням щодо надання ПФЛ України дозволу на оформлення документації та реєстрації учасників змагань ПФЛ у 2009 році на сезон 2008/2009 років:

у першій лізі – з 28 лютого по 28 березня 2009 року;

у другій лізі – з 28 лютого по 3 квітня 2009 року.

Оцените этот материал:
Источник:
ПФЛ
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
adey (Korosten)
«Ярмарок інноваційних проектів». - продаю бесплатно первый проект: 1. ПФЛ перечисляет на счета клубов 50% от полученных ранее сумм заявочных взносов команд и 50% всех собранных "штрафов", обязуя клубы потратить эти деньги на развитие собственных спортивных школ.
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 1
adey (Korosten)
«Ярмарок інноваційних проектів». - продаю бесплатно первый проект: 1. ПФЛ перечисляет на счета клубов 50% от полученных ранее сумм заявочных взносов команд и 50% всех собранных "штрафов", обязуя клубы потратить эти деньги на развитие собственных спортивных школ.
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус