Олег Ящук: "Успіхи “Металіста” в Бельгії не залишилися поза увагою"


В цьому сезоні Ящук забив вже 12 голів – особистий рекорд форварда

Олег Ящук: "Успіхи “Металіста” в Бельгії не залишилися поза увагою"


Олег Ящук надалі стабільно забиває за “Серкль Брюге” у футбольному чемпіонаті Бельгії. Минулими вихідними в матчі проти “Жерміналь Біршот” українець на 75-й хвилині зрівняв рахунок, що в підсумку допомогло його команді уникнути поразки. В цьому сезоні це вже 12-й гол Ящука – особистий рекорд форварда. Раніше впродовж чемпіонату він завдавав щонайбільше 11 влуч­них ударів.

Про свою команду та бель­гійський чемпіонат Олег Ящук розповів в інтерв’ю “Газеті”.

– У нашої команди скромний бюджет, – розпочав розмову Олег. – Торік він становив

3,5 мільйона євро, цьогоріч його подвоїли. В “Андерлехта”, приміром, кошторис удесятеро більший. Попри це, минулого сезону ми посіли четверте місце. За підсумками цього чемпіонату плануємо хоча б повторити своє досягнення.

– Завдяки чому “Серклю” вдається обходити в турнірних перегонах багатші команди?

– Запорукою успіху є наш тренер – Глен де Бук. Знайомий із ним іще за спільними виступами за “Андерлехт”. Завдяки Глену значно впевненіше почали грати ті футболіс­ти, які до того дуже рідко потрапляли в основу. Він також запросив у команду чотирьох нових виконавців, які суттєво підсилили нашу гру. Інших секретів у нас немає.

– Які особливості бельгій­ського чемпіонату?

– Тільки-но переїхав у Бель­гію, довго не міг повірити, що найдовший виїзд триває пів­тори години, причому добираємося автобусом. Як не дивно, але взимку тут доводиться грати на неякісних полях. Річ у тім, що з-поміж бельгійських команд лише у двох домашні арени обладнано підігрівом. Звісно, морози тут не такі, як в Україні, але стовпчик термометра регулярно опускається до нуля. В цей час поля без підігріву в дуже поганому стані.

– Як світова фінансова криза вплинула на бельгійський футбол?

– У нашій команді все гаразд. Торік “Серкль” продав в “Андерлехт” Тома де Суттера. Виручені гроші зміцнили наш фінансовий тил. Окрім того, коли почали демонструвати результат, на наші двобої почало ходити більше вболівальників. А це також дає клубу змогу трохи заробити. Інші ж команди насправді змушені економити.

– Що думають бельгійці про український чемпіонат?

– Про “Динамо” та “Шахтар” у Бельгії знають уже давно, не раз місцеві команди перетиналися з українськими грандами в єрокубках. А тепер тут знають іще про команду Мирона Маркевича. Успіхи “Металіста” в розіграші Кубка УЄФА в Бель­гії не залишилися поза увагою.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
patriotikov (tt)
volta-ua (Светловодск----volta takie kak ti i ne znayt! znaesh pochemu? potomu ,chto oni tolko lazjat po forumam,i ni hrena ne hotjat znat! esli ne zanesh ,chto za komanda Anderleht ,otkroi enciklopediy!
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 6
patriotikov (tt)
volta-ua (Светловодск----volta takie kak ti i ne znayt! znaesh pochemu? potomu ,chto oni tolko lazjat po forumam,i ni hrena ne hotjat znat! esli ne zanesh ,chto za komanda Anderleht ,otkroi enciklopediy!
Ответить
0
0
Шум (Харьков)
Хм, умники! :) Я по роду своей деятельности, работаю с Италией. Так вот до недавнего времени, они на коробках писали - "Russia-Kharkov". Как говорится - комментарии излишни :)
Ответить
0
0
dvdiman76 (москва)
Бельгия?...хм...Бельгия....а,тама писающий бой есть!!!!!!!!!!
Ответить
0
0
backpacker (Kiev)
Странные коменты!
Ответить
0
0
Koss77 (Харьков)
Бельгия это та подлая сборная, которая с помощью двух голов из офсайда выбила с Чемпионата Мира сборную СССР, которой руководил Лобановский, и которой было по силам бороться тогда за любое место, вплоть до чемпионства!!!
Ответить
0
0
volta-ua (Светловодск)
А вот я ничего не знаю про бельгийский чемпионат, ихние Генки, Андерлехты и Брюгге. И вообще среднестатистический украинец ничего не слышал про Бельгию, кроме того что там НАТО сидит не знает
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус