Олег Блохін: "До травня ситуація з роботою не зміниться"


Інтерв'ю екс-тренера збірної України

Олег Блохін: "До травня ситуація з роботою не зміниться"


Кореспондент Gazeta.ua вирішив поцікавитися, чим займається поки що безробітний Олег Блохін, а також розпитав про точку зору легендарного футболіста на останні знакові футбольні події.

- Як у вас нині з роботою?

- Ніяк. І до травня, переконаний, ситуація не зміниться. Нині сезон або закінчується, як у західноєвропейських чемпіонатах, або починається як у Росії. Тому приймати команду, яку ти не готував, собі дорожче. А як буде далі – побачимо.

- Ваш агент Шандор Варга заявив, що Блохіна кличуть до Саудівської Аравії. Ви навіть мали зустрітися з тамтешніми шейхами.

- Поки що зустрічі не було.

- Шейхи, які володіють “Манчестер Сіті” в січні пропонували “Мілану” 120 мільйонів євро за Кака. Як сприйняли цю звістку?

- Абсолютно нормально. У людей є гроші, чому вони не можуть розпоряджатися коштами так, як їм заманеться?

- Валерій Лобановський на початку 90-х працював на Близькому Сході. Його зять згадував, що місцеві шейхи вказували Валерію Васильовичу, кого ставити до стартового складу. Не боїтеся, що і у вас може повторитися така історія?

- Ну, Васильовичу цього точно ніхто вказати не міг. Я теж не боюсь - що це тоді взагалі буде за робота тренерська?

- Три українські клуби вийшли до 1/8 фіналу Кубку УЄФА. Чим це пояснити?

- Молодці, що вийшли, але ж суперники, "Сампдорія” та “Тоттенхем” не про УЄФА думали, а про свої проблеми в національних чемпіонатах. Для українських клубів – це досягнення, а для західноєвропейських турнір втратив цінність. Я коли у “Москві” працював теж мав завдання просунутися в УЄФА, але з обмеженою лавою запасних, проводячи вісім матчів на місяць серйозного прориву в єврокубках важко було очікувати.

- Як вам “Динамо” Сьоміна?

- Чотири голи за матч у Лізі чемпіонів команда не пропускає – це уже добре.

- Російських представників у 1/8 фіналу – двоє. Чи означає це, що рівень чемпіонату Росії гірший за український?

- Ні, звичайно. Навіть якщо 5 команд від України будуть в УЄФА – я все одно скажу, що Росія краща. Працював, знаю. Що Україна? Багато восени говорили про третю силу - “Металіст”, “Ворсклу”. А зараз що бачимо? Усе традиційно: перше - “Динамо”, другий - “Шахтар”. Але Маркевич все одно молодець – не маючи глибини складу і так довго бути на двох стільцях (Блохін має на увазі одночасність виступу у чемпіонаті України і Кубку УЄФА. - gazeta.ua)

- Хто виграє Лігу чемпіонів?

- Фаворитів троє - “МЮ”, “Ліверпуль” та “Барселона”. Потужний склад у “Челсі” - зламався Карвальйо, є Алекс. Травмувався Босінгва, може зіграти Белетті. Ще й Єсьєн вийшов після травми. Хоча згоден з тим, що пік форми лідерів “Челсі” - Террі, Лампарда, Дрогба був за часів Жозе Моуріньйо.

- Збірна України у кваліфікаційній групі Кубка світу грає з Англією та Хорватією. Чи “світить” нам вихід на Мундіаль з такими суперниками?

- Ви хочете – щоб я сказав, що ні? Так це не у моєму стилі. Коли до нас у групу потрапили Греція, Данія, Туреччина усі теж говорили, що Україні ловити нічого. Але ж пройшли. Так і тут. Михайличенко будує нову збірну, влаштовує зміну поколінь – на відміну від мене, у нього просто немає виходу.

- Воронін регулярно забиває у Німеччині. Чому?

- Тому що це його чемпіонат. Говорив, що коли Андрій до Ліверпуля переїхав – Англія не для нього. Футболіст ображався. А свою думку не змінив. Вороніну підходять Німеччина та Іспанія.

- Але з Шевченком ви помилилися? Говорили, що для нього найкраще - “Мілан”, але капітан збірної сидить на лаві запасних і в італійському клубі?

- Говорив. Але хто міг передбачити, що у Шеви серійно травми підуть? Суджу із загальновідомої інформації, сам давно з Андрієм не спілкувався.

- Він повернеться?

- Я думаю, цього нині ніхто не може сказати.

Оцените этот материал:
Источник:
gazeta.ua
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
bah (Харьков)
Блохин человек неоднзначный, конечно, но талантливый.Как игрок-счупер,Как тренер- неоднозначный.Слишком прет натура.Потому и был форвардом.Думаю лет через ять станет тренером.Игру то он понимает.
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 15
bah (Харьков)
Блохин человек неоднзначный, конечно, но талантливый.Как игрок-счупер,Как тренер- неоднозначный.Слишком прет натура.Потому и был форвардом.Думаю лет через ять станет тренером.Игру то он понимает.
Ответить
0
0
Ал. (Купянск)
Berlin (сумы) Согласен на 100%. Он не очень мудрый человек, не любит людей, не дорожит ими, тренер он только кризисный, то есть на 2-3 игры может завести своей харизмой. А вот тянуть ежедневную лямку - это ему слабо, слишком самовлюблённый.
Ответить
0
0
Berlin (сумы)
Пускай Блохин с перва потренерует какой небуть клуб из 2-лиги ипокажит что умеет тренировать....
Ответить
0
0
-RUSS- (Москва)
Ужгород. Я сказал, что команда которая проигрывает все матчи в Лиге не может быть в лидерах своего чемпа, паниме? Если это нормальный чемп. Спартак тогда был на 12-м месте...
Ответить
0
0
!Vladyslav (Ужгород)
дивертисмент (Мать городов руских) 18.03.09 21:58 А шо там розуміти, коли він оцінює чемпи по тому як Динамо і Спартак зливають в Лізі. Де логіка. На той момент Динамо теж могло спартачам всучити 8:2.
Ответить
0
0
diso (Севастополь)
Блохин на украинском заговорил?) никогда не поверю :) только после Леоненко :))
Ответить
0
0
lazik (Рівне)
прав Белоус только не мыльный , а мочевой ...
Ответить
0
0
Дикий Вован (Киев)
-RUSS- (Москва) 18.03.09 20:28 Я имею в виду то, что все равно в любой стране есть клубы с именем, с историей и какойто левый конкурент в борьбе за медали - ето всего лишь изюминка чемпионата. Вить все равно ориентируються на лидеров. Так что не думаю, что стоит польщаться на так званые "третьи, четвертые силы". Другое дело, когда создатут равные условия для футбола в той же Украине и только тогда появяться настоящие конкуренты лидерам. А то мы имеем фаворитов, несколько "дутых" в финансовом и игровом плане команд и еще хотим чегото достигать... Нужны реформы...
Ответить
0
0
дивертисмент (Мать городов руских)
!Vladyslav (Ужгород) 18.03.09 20:57 ========== Ты хоть понял смыл того что РУС сказал?
Ответить
0
0
!Vladyslav (Ужгород)
-RUSS- (Москва) 18.03.09 20:28 Ну і де ваш Спартак????? Нульовий... Не аргумент
Ответить
0
0
Meat (Москва)
- Російських представників у 1/8 фіналу – двоє. Чи означає це, що рівень чемпіонату Росії гірший за український? - Ні, звичайно. Навіть якщо 5 команд від України будуть в УЄФА – я все одно скажу, що Росія краща. Працював, знаю. Що Україна? Багато восени говорили про третю силу - “Металіст”, “Ворсклу”. А зараз що бачимо? Усе традиційно: перше - “Динамо”, другий - “Шахтар”. Але Маркевич все одно молодець – не маючи глибини складу і так довго бути на двох стільцях (Блохін має на увазі одночасність виступу у чемпіонаті України і Кубку УЄФА. - gazeta.ua) Дело говорит!
Ответить
0
0
-RUSS- (Москва)
Вован, Киев. Прошу прощения, но ШАхтер и Динамо далеко не МЮ, Барселона или Интер. Классный клуб набирает форму и правит несколько лет, потом надо строить новую команду. И лидеры постоянно меняются. Так везде... и в России. А на Украине действительно только две команды. Динамо, сливая все 6 матчей в группе ЛЧ, все равно шел в лидерах ЧУ!!! о как! Спартак, когда сливал, был в России на 12 месте!
Ответить
0
0
Дикий Вован (Киев)
Сколько можно сравнивать чемпионаты России и Украины?!Кому нужна ета третья сила? Он в лучших чемпионатах, например Англии МЮ вечно с отрывом лидирует, а другие догоняют... и ваще две команды боряться там за чемпионство как и у нас. В Испании Барселона и Реал конкурируют. В Италии Интер ушол в отрыв. Да к что нам нужно товарищи?)
Ответить
0
0
roma_gol (Львов-Луцк)
мені зараз збірна більше подобається.Михайличенко пробує щось внести нове, Блохін же просто викликав найкращих на той момент) жодного молодого гравця не відкрив
Ответить
0
0
roma_gol (Львов-Луцк)
- Збірна України у кваліфікаційній групі Кубка світу грає з Англією та Хорватією. Чи “світить” нам вихід на Мундіаль з такими суперниками? - Ви хочете – щоб я сказав, що ні? Так це не у моєму стилі. Коли до нас у групу потрапили Греція, Данія, Туреччина усі теж говорили, що Україні ловити нічого... сравнил Англию/Хорватию с Грецией/Данией/Турцией)
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус