Альґімантас Любінскас: "Попрацювали добре"

Альґімантас Любінскас: "Попрацювали добре"


Про кримський навчально-тренувальний збір, який став певною мірою ознайомлювальним для «Львова», поділився враженнями наставник Синьо-Золотих Левів Альґімантас Любінскас

– Після цього збору я вже кожного гравця можу називати за прізвищем, – розповів головний тренер львівської команди. – Вже знаю, хто чим дихає, який фізичний стан у гравців, хто як грає, на що треба звернути увагу. Робота у Криму була спрямована на загальну витривалість, на силу. Працювали немало, практично щодня проводили по два тренування і одне теоретичне заняття. Як сказав Марущак, він у житті стільки не бігав (сміється – авт.). То я йому відповів, що тепер він до 40 років буде грати.

– У Криму ви провели чотири товариські матчі. Які висновки для себе зробили з цих спарингів?

– У жодному з них не вдалося зіграти, умовно кажучи, першим складом – вийшло так, що в останній грі виступали тільки четверо гравців, які раніше були у першому складі. Один з важливих ігрових здобутків у нас – те, що за ходом зборів внесли порядок у дії захисту. Хлопці вже почали розуміти, що таке гра в лінію, як потрібно захищатися, вже не оборонялися усімох чи увісьмох. А те, що результати різні, – на це зараз мало звертаємо увагу, бо всі поєдинки грали на фоні втоми. Таке завдання було. У цілому я задоволений. Хлопці працювали добре, не було нарікань.

– Якщо говорити за персоналіями, то хто з гравців працював найкраще, хто – гірше? І чи залишаться новачки, які перебували на перегляді?

– Можливо, не в повну силу працював хіба Худзік. Мені важко сказати, може, він не хоче грати у нас. Він сказав, що не проти піти в інший клуб, але це питання буде ще вирішуватися. Стосовно інших, то дуже додав Білий, який раніше виступав за «Львів-2», його можна відзначити з наших захисників. Він може стати гравцем основного складу. Добре працював Козак, виконував великий об’єм роботи, старався Федорчук. Шептицького ще переглянемо під час цього збору. Сказати, що в Криму він нас вразив, не можна, але йому ще даємо шанс, якщо не підтягнеться, до доведеться попрощатися. В Туреччину, напевно, візьмемо трьох воротарів – Марущака, Радя і молодого Ситнікова. Крім нього, з рівненського «Вереса» у нас залишається 17-річний півзахисник Мачуленко.

– Проблема з нападниками, про яку говорили раніше, залишається?

– Так. Мандзюк – наразі один, у Криму він не грав у всіх матчах, бо на синтетиці не може грати – спина заважає. Пробували попереду і Козака, і Панаса, але вони не є чистими нападниками. Є у нас два форварди на прикметі, однак прізвища називати поки що не буду, можливо, вони з’являться у нас на перегляді вже в Туреччині. Ми можемо і хочемо у два нападники грати, але для цього в пару Мандзюку ще потрібен один гравець атаки.

– Над чим будете працювати на турецькому зборі?

– Повірте, нам є що робити. На другому зборі головна увага приділятиметься швидкісній витривалості. До того ж, заплановано чотири товариські матчі. Візьмемо також участь у турнірі з чотирьох команд – крім нас, у ньому гратимуть одна з команд вищої румунської ліги, ЦСКА (Софія) та «Екранас» (Литва). Під час спарингів знову будемо проводити ротації складу на матчі, бо наше завдання – щоб до сезону рівноцінно підійшли всі 20 гравців. Сезон попереду складний, приблизно по 6 матчів на місяць, та ще й з великими переїздами. Навесні вже не напрацюєш і не награєш нічого, будуть тренування тільки для підтримки форми. Тому у Туреччині в нас кожен день розписаний, знаємо, що маємо робити. Працюємо за планом. Тепер уже з’явиться у нашому тренувальному арсеналі робота з м’ячами, вправи на групову та командну тактику та інші нововведення.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Saturn (Киев)
Ага зборную Литвы тренеровал
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 3
Saturn (Киев)
Ага зборную Литвы тренеровал
Ответить
0
0
Saturn (Киев)
Что за тренер?
Ответить
0
0
Veriy (Київ)
Успіхів!
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус