Турбота про здоров’я футболістів та глядачів

Турбота про здоров’я футболістів та глядачів


Перший віце-президент ФФУ, голова Спортивно-медичного комітету ФФУ Сергій Стороженко надіслав президентам професіональних футбольних клубів та ліг офіційні листи, в яких роз’яснюється необхідність прийняття додаткових заходів щодо запобігання травматизму гравців та організації необхідного рівня кваліфікованої швидкої медичної допомоги у разі отримання травм.

Сумна статистика

В одному з послань Стороженко вказує на сумну статистику смертності футболістів у світі. Більша частина летальних випадків наставала в результаті зупинки серця та важких травм. Як показали розслідування, принаймні кількох спортсменів можна було врятувати, аби правила техніки безпеки та вимоги до місць змагань були дотримані.

Семінар для лікарів

«У зв’язку з цим нагадуємо, що всі місця спортивних тренувань та змагань, згідно вимог МОЗ, обов’язково повинні бути обладнані автоматичними дефібриляторами. Усі спортивні змагання повинні обслуговуватись кваліфікованими лікарями, що пройшли спеціалізацію зі спортивної медицини. Також у місцях проведення футбольних змагань повинна бути присутня бригада невідкладної медичної допомоги», − зокрема, йдеться у листі. Тож Спортивно-медичний комітет ФФУ 24 березня ц.р. організовує семінар для лікарів футбольних клубів для обміну досвідом, отримання необхідної інформації зі спортивної медицини у футболі.

Травма «каноніра»

Важка травма, яку минулої суботи отримав гравець лондонського «Арсеналу» Аарон Ремзі, нікого в футбольному світі не залишила байдужим. І ще раз довела, наскільки травмонебезпечним є цей вид спорту. Відтак, в іншому листі Стороженко пропонує клубам «взяти під контроль проведення тренувального процесу і змагань з футболу, які дозволяються тільки у разі організації чергування у місці тренування/змагання лікарів клубів, команд, медичних фахівців запрошених за договором, що оснащені необхідними ліками і матеріалами для надання першої медичної допомоги постраждалим при отриманні спортивних травм».

Пункти швидкої допомоги

Водночас потрібно «на стадіонах всіх категорій розгорнути пункти надання швидкої медичної допомоги футболістам, офіційним особам і глядачам. Обладнати такі пункти всіма необхідними лікарськими засобами згідно з регламентними вимогами та вимогами Системи атестації футбольних клубів». У свою чергу делегатам ФФУ під час виконання властивих інспекційних заходів доручено «вивчити стан справ з питань організації медичної справи на стадіонах країни та інформувати Інспекторський та Спортивно-медичний комітет ФФУ».

Попередження раптової смерті

Також лікарям клубів, на додаток до раніше скерованих інформаційних листів щодо організації діяльності з попередження раптової смерті на футбольному полі, рекомендується «перевірити проходження всіма футболістами поглибленого кардіологічного обстеження та необхідного запису у медичних книжках футболістів; брати на облік всі травми футболістів, заносити їх після закінчення матчів у рапорт арбітра/делегата, направляти копії рапортів делегатів до Спортивно-медичного комітету ФФУ».

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
baobab (Kyiv)
Футболисты получают зарплату на порядок больше чем военнослужащие. А смертность в армии намного выше, чем на футболе. Да что там военнослужащие. Шахтеров и металлургов возьмите. К чему такая опека за футблистов? Fregard (Харьков) 09.03.10 16:36 -------- См. свое же первое предложение, тут и ответ. "Если у человека нету денег, значит он их не заслужил" (из Зощенка")
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 7
baobab (Kyiv)
Футболисты получают зарплату на порядок больше чем военнослужащие. А смертность в армии намного выше, чем на футболе. Да что там военнослужащие. Шахтеров и металлургов возьмите. К чему такая опека за футблистов? Fregard (Харьков) 09.03.10 16:36 -------- См. свое же первое предложение, тут и ответ. "Если у человека нету денег, значит он их не заслужил" (из Зощенка")
Ответить
0
0
Олексин (Новочорна)
"Перший віце-президент ФФУ, голова Спортивно-медичного комітету ФФУ Сергій Стороженко надіслав президентам професіональних футбольних клубів та ліг офіційні листи, в яких роз’яснюється необхідність прийняття додаткових заходів щодо запобігання травматизму гравців"... - Я так вважаю, що це є культурне посилання на відому адресу даніли та єфрема стосовно їхнього проекту календарю на наступний сезон, який передбачає два додаткові тури влітку, під час розпалу спеки. А це - збільшує ризик серцевих неполадок у футболістів. Особливо, коли додатково в організм вводиться неотон. Чи кокарбоксилаза... ІМНО: давно пора починати грати в футбол найвищого національного рівня в лютому... Щоправда, не всі стадіони для цього пристосовані... Нині - лише 14 таких...
Ответить
0
0
менеджер среднего звена (kiev)
К чему такая опека за футблистов? Fregard (Харьков) 09.03.10 16:36 Спросите у своего любимого Рината, почему такой опеки для Шахтеров нету. Лично мне было бы очень интересно его ответ услышать:))
Ответить
0
0
Чечет (Одесса)
http://irc.lv/video?id=epfgSeoiEBl2 ремси
Ответить
0
0
Бецик (Біла церква)
Футболiсти-це честь нацii!)))))
Ответить
0
0
Скиффъ (Полтава)
Fregard (Харьков) 09.03.10 16:36 ---------------- брось -...я пытался возмущаться...- щас тебя пролетарием назовут с совковым мышлением:)))
Ответить
0
0
Fregard (Харьков)
Футболисты получают зарплату на порядок больше чем военнослужащие. А смертность в армии намного выше, чем на футболе. Да что там военнослужащие. Шахтеров и металлургов возьмите. К чему такая опека за футблистов?
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус