Активне міжсезоння арбітрів

Активне міжсезоння арбітрів


Напередодні старту весняної частини змагань у Прем’єр-лізі арбітри та асистенти, котрі готуються до роботи на матчах елітного дивізіону, склали фізичні тести, затверджені ФІФА. Як відзначив Куратор системи арбітражу у професіональному футболі України П’єрлуїджі Колліна, за підсумками тестування, котре проходило у манежі столичного РВУФК, його підопічні продемонстрували непоганий функціональний стан, але не всі арбітри впоралися із запропонованими завданнями.

Поглиблене медичне обстеження

Треба відзначити, що перед фізичними тестами усі арбітри та асистенти вперше у нинішньому році пройшли поглиблене медичне обстеження, яке виявило проблеми із здоров’ям у дніпропетровця Володимира Головка та львів’янина Віталія Пономарьова, які не були допущені до складання іспитів. Після курсу лікування та відновлення обидва матимуть змогу повторно пройти медичне обстеження, і в разі позитивного вердикту лікарів будуть допущенні до тестування.

Теорія для арбітрів першої та другої ліг

Поки рефері елітної ліги здавали фізичні тести, арбітри та асистенти першої та другої ліг пройшли теоретичне тестування. Воно засвідчило, що не всі вони досконало розуміються на Правилах гри. У березні на навчально-тренувальному зборі, котрий пройде в смт. Молодіжне, відбудеться повторне тестування.

Іспит з англійської мови

Євген Арановський, Сергій Бойко, Олександр Дердо та Юрій Можаровський, котрі вперше потрапили до списку міжнародних арбітрів ФІФА на 2011 рік, та з 30 січня по 4 лютого відвідають на Кіпрі Вступні курси УЄФА для рефері, додатково скали іспит на знання англійської мови. Тест засвідчив значний прогрес у її вивченні, але представникам українського суддівського корпусу в цьому напрямі ще є над чим працювати.

Курс на Туреччину

Під час наступного етапу підготовки до весняної частини Прем’єр-ліги, котрий з 19 лютого по 2 березня триватиме у Туреччині, 23 арбітри та 39 асистентів основну увагу приділять поглибленому вивченню Правил гри у відповідності до останніх циркулярів ФІФА та УЄФА, а також фізичній підготовці. Окрім того в Анталії на вітчизняних рефері очікує іспит з Правил гри.

Оцените этот материал:
Источник:
ФФУ
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус