Шандор Варга: "Лужний дозрів до самостійної роботи"

Шандор Варга: "Лужний дозрів до самостійної роботи"


Відомий футбольний агент Шандор Варга в ексклюзивному інтерв’ю сайту "Футбол 24" розповів про проблеми із працевлаштуванням Олега Блохіна, допомогу Саудівській Аравії та відповів на критику Дмитра Селюка.

- Шандоре, ваш колега Дмитро Селюк в одному інтерв’ю не надто приємно висловився про вас. Мовляв, ви жодного стосунку до першого переходу Юрія Сьоміна в київське "Динамо" не мали, але пресі розповідаєте про свою роль у цьому трансфері…

- Про це краще б Дмитро Селюк запитав у самого Юрія Сьоміна чи Ігоря Суркіса. Вони розкажуть про це. Не знаю, чому він про це заговорив. Бог йому суддя. Ми з Селюком навіть добре не знайомі, ніколи не бачилися, лише один раз по телефону спілкувалися.

- Дмитро Селюк також заявив, що найбільшою проблемою Олега Блохіна, є його агент, тобто ви…

- Які проблеми, нехай Дмитро Селюк займеться працевлаштуванням Олега Блохіна. Я нічого проти не маю. Тим паче, Блохін сам вирішив працювати зі мною, я ж не нав’язувався. Взагалі, нікому не нав’язуюся. Пригадую, як тільки ми почали разом працювати журналісти запитали, як я зміг Блохіна переконати працювати зі мною. У відповідь порадив їм запитати в Олега як йому вдалося переконати мене працювати з ним. Блохін признався тоді, що це було його рішення, що він до мене звернувся. А Дмитро Селюк нехай думає, що хоче. Насправді, мені самому не приємно, що так довго не можу знайти Блохіну роботу. А якщо Селюк, живучи в Барселоні домовився про те, що Блохін працюватиме замість Гвардіоли, я тільки "за".

- Взагалі, чому Олег Блохін так довго без роботи – запити великі чи проблема в чомусь іншому?

- Зараз питання не в запитах. Нині взагалі важко із роботою для тренерів. Подивіться, Руд Гулліт поїхав працювати в Чечню. Зараз дуже багато тренерів, конкуренція надто велика. Раніше деякі варіанти для Блохіна були не прийнятними, а зараз нікуди переходити.

До речі, пригадав… Селюк також натякнув, що Блохін змушував гравців збірної підписувати зі мною контракти. Тут він двічі помилився. Справді, на чемпіонаті світу 2006 року в стартовому складі національної збірної України восьмеро футболістів були моїми клієнтами. Але я, по-перше, ні з ким контрактів не підписую, співпрацю будую на взаємодовірі. По-друге, усі ці футболісти стали моїми клієнтами до того, як збірну очолив Блохін. І лише по завершенні чемпіонату світу Олег звернувся до мене із пропозицією співпрацювати. Тому, Селюк помилився зі своїми звинуваченнями.

- Показником роботи агента можна вважати кількість переходів його клієнтів в західний клуб?

- В мене такої цілі не має. Справа не в кількості, до регулярних переходів футболіста з однієї команди в іншу я негативно ставлюся. Зараз проводжу переговори із керівництвом "Дніпра" по Русолу та Назаренко. Це буде уже четвертий мій контракт із "Дніпром", а щонайголовніше, футболісти щасливі. Тому це маячня намагатися когось кудись продати. Робота агента полягає в тому, щоб помагати футболісту грати в футбол, не відволікатися на стороні питання. А грати футболіст може впродовж своєї кар’єри за один і той же клуб.

- Шандоре, як гадаєте "Дніпро" уже в цьому сезоні боротиметься за місце в Лізі чемпіонів?

- Таке завдання перед "Дніпром" стоїть останніх років п’ять. Але в них щось постійно не виходило, були ривки при Олегу Протасові, коли команда довго йшла на першому місці, але у підсумку знову нічого не вийшло. Завдання ж потрапити в Лігу чемпіонів у них і зараз стоїть.

- Олег Лужний справді міг очолити донецький "Металург"?

- Так, була із Донецька пропозиція, були і інші. Але в Лужного є контракт із "Динамо", домовленість із Ігорем Суркісом, плюс Юрій Сьомін дуже добре ставиться до Лужного. Вони разом добре співпрацювали під час першої каденції Юрія Павловича в "Динамо". Тому Сьомін відразу полетів в Лондон, де зустрівся із Лужним. Я був на цій зустрічі.

- Але це ж робота лише другим номером…

- … Справді, Олег уже дозрів до самостійної роботи. Але "Динамо" є рідним клубом Лужного. Крім того, прохання залишитися Ігоря Суркіса та Юрія Павловича зіграло свою роль.

- Крім переговорів із "Дніпром" по контрактах своїх клієнтів, чим зараз ще зайняті?

- Я, зокрема, шукаю технічного директора та головного тренера для національної збірної Саудівської Аравії. Їхня команда провалила чемпіонат Азії. Такого вже давно не було, із останніх чотирьох чемпіонатів Саудівська Аравія чотири виграла. А зараз збірна переживає кризу. В цій країні у мене є партнер, він є одним із керівників національної Федерації. Тому я допомагаю їм в пошуках потрібних фахівців.

- Враховуючи фінансові можливості тамтешніх шейхів, кандидатури розглядаються дуже відомі?

- Так, обмежень в фінансах там не має.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
AdrianoUA (Rivne)
Якщо дозрів то хай доводить. Але не вд ублі динамо, а у іншому клубі.
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 2
AdrianoUA (Rivne)
Якщо дозрів то хай доводить. Але не вд ублі динамо, а у іншому клубі.
Ответить
0
0
viajador (Lutsk)
Если Лужный боится от Суркиса уйти - значит не готов к самостоятельной работе. О чём речь? Кричать с лавки и нести несуразица на пресс-конференциях - значит сформировался как тренер? )))
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус