Олег Венглинський: "Динамо" так просто чемпіонство не віддасть"

Олег Венглинський: "Динамо" так просто чемпіонство не віддасть"


В четвер, 3 березня матчем "Севастополя" із "Шахтарем" розпочинається весняна частина розіграшу української Прем’єр ліги. Чимало уболівальників та фахівців з нетерпінням очікують розв’язки боротьби за срібний комплект нагород. Мовляв, "Шахтар" вже не наздогнати, а ось "Динамо" ще потрібно закріпити своє друге місце у протистоянні із "Металістом" та "Дніпром". А ось колишній гравець "Динамо" та "Дніпра" Олег Венглинський думає інакше. На думку відомого форварда, команда Юрія Сьоміна здатна навіть потіснити "Шахтар". Про це Венглинський розповів ексклюзивно для сайту "Футбол 24".

- Питання з чемпіонством ще не вирішене, - почав розмову Олег. - Звісно, наздогнати "Шахтар" буде дуже не просто. Але як показали матчі "Динамо" із "Бешикташем", команда Юрія Сьоміна зараз в чудовій формі й вона зробить усе для того, щоб обійти гірників.

- Далеко не все залежить від "Динамо". Ви вважаєте, що "Шахтар" здатен в 11-х іграх втратити 12 очок?

- В минулому сезоні "Динамо" теж мало солідну перевагу над "Шахтарем". Тим не менше, "Шахтар" наздогнав і, навіть, обігнав киян на кілька очок. Не має нічого не можливого. Зрозуміло, буде дуже важко, але "Динамо" так просто чемпіонство не віддасть. Тому, боротьба буде серйозна. Варто буде донеччанам розслабитися, завчасно замріятися на лаврах, як їх наздоженуть кияни. Чому я говорю тільки про "Динамо"? В грі "Металіста" із "Байєром" я не побачив у харків’ян загальнокомандних осмислених дій. З такою грою команді Мирона Маркевича буде навіть важко втримати третю позицію. Їм потрібно робити правильні висновки, покращувати якість гри. Мені здається, що 1-2 місця, як і раніше, розігруватимуть "Шахтар" та "Динамо". Гірники близькі до чемпіонства, але я б не став загадувати наперед.

- На вашу думку, як Юрію Сьоміну вдалося за такий короткий час настільки суттєво покращити якість гри "Динамо"?

- Усі ж бачили, що футболісти ті ж самі, а гра інша. Значить, справа в тренерові. Юрій Сьомін зумів знайти підхід до гравців, мотивувати їх. Як саме це він зробив, не знаю, я ж не в команді. Але "Динамо" психологічно оздоровилося, грає в зовсім інший футбол, аніж при Валерію Газзаєву. Дивують розмови про те, що "Бешикташ" ніякий, "лежача команда". Не правда, це "Динамо" показало силу, а не "Бешикташ" лежачий. Згадайте першу гру. Кияни туркам не дали практично жодного шансу, а в них чемпіонат в розпалі, вони у кращій формі мали б бути.

- "Дніпро" може потіснити "Металіст" із "бронзового" місця?

- Не думаю, що таке може статися. "Дніпро" набрав дуже багато футболістів, поки вони зіграються, притруться пройде час. Півтора місяці підготовки замало для того, щоб із набору футболістів зробити колектив і повноцінно про себе заявити. Дніпропетровці, звісно, боротимуться, але шансів на третє місце в них не багато. Хоча "Металісту" для підсумкового третього місця потрібно добряче попотіти, але другими він точно не буде. Мені взагалі не зрозуміло, як вони восени показували добротний футбол, а зараз не зрозуміло який… Вони за кілька місяців розучилися грати? Харків’яни є зараз власною блідою тінню. Мені, навіть, в деякій мірі, було соромно за гру "Металіста" із "Байєром".

- Якщо не "Дніпро", то хто здатен змусити "Металіст" попотіти в "бронзовій" гонці?

- Мені б хотілося, щоб в цю боротьбу вклинилися "Карпати". Команда до цього готова, молодь в розквіті сил, набула досвіду в єврокубках, чемпіонаті України. Я за "Карпати" переживаю, там грає багато наших хлопців. Я за вітчизняного виробника (Сміється). Подобається манера "Карпат" - швидка, атакуюча, із тренерською думкою. Мені здається, львів’яни реально можуть поборотися за третє місце. Здобутий в Іспанії Кубок, коли галичани у фіналі перемогли "Шахтар", показує, що вони вже тепер перебувають в пристойній формі.

- "Волинь" наразі на 6-му місці. Команда Віталія Кварцяного здатна вище підняти в турнірній таблиці?

- Думаю, здатна. Кварцяний здатен налаштувати підопічних на гру проти будь-якого суперника, весною в лучан усім буде дуже важко забирати очки. "Волинь" не афішує, але і без того зрозуміло, що керівництво клубу рветься в єврокубки. Це новий рівень, можливість перевірити команду, клуб.

- В донецькому "Металургу" амбіції наразі суттєво перевершують результати. Як гадаєте, під орудою нового тренера Андрія Гордєєва "металурги" можуть здійснити турнірний прорив?

- Поки що не вірю в це. Там, останнім часом, не має стабільності – змінюють тренерів, футболістів. Ось продали "Шахтарю" Генріха Мхітаряна. Якщо у вас амбіції, то таких нападників треба берегти.

- Внизу турнірної таблиці запорізький "Металург" та "Севастополь". Ризикнете спрогнозувати чи саме ці дві команди покинуть еліту?

- В "Севастополі" підібрані непогані футболісти. Люди пройшли школу "Шахтаря", а це досвід єврокубків,матчі за збірну. Взяли нормального тренера – болгарина Ангела Червенкова. Тому, не думаю, що кримчани вилетять. Інша справа запорізький "Металург"… З такою грою вони є претендентом номер один на пониження у класі. Своїх кращих гравців запоріжці продали. Мені здається, вони вже готуються до переходу в першу лігу.

- По 18 очок набрали "Кривбас" та "Іллічівець", в "Зорі" на один пункт більше. Хто є претендентом номер два на пониження в класі?

- Важко спрогнозувати. Традиційно, взимку усі команди підсилюються хто якими футболістами може. Тому важко сказати наперед, хто як гратиме. Відставання в очках невелике, буде серйозна боротьба за збереження прописки. Весняна частина завжди суттєво відрізняється від осінньої. Адже, якщо в першому колі ще достатньо часу для покращення становища, то в другому його вже не має. Тому зараз усі команди битимуться за кожне очко. Тим паче, що названі вами команди – приблизно одного рівня, не бачу в цій групі явного аутсайдера.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Rollover (Полтава)
Тим не менше, \"Шахтар\" наздогнав і, навіть, обігнав киян на кілька очок. ----------------- R: Так то ж \"Шахтар\"!
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 13
Rollover (Полтава)
Тим не менше, \"Шахтар\" наздогнав і, навіть, обігнав киян на кілька очок. ----------------- R: Так то ж \"Шахтар\"!
Ответить
0
0
Rollover (Полтава)
Олег Венглинський: \"Динамо\" так просто чемпіонство не віддасть\" ---------------- Не \"Динамо\", а Суркіс.
Ответить
0
0
Inter City Firm (West Ham)
нет слов! г*вно человек!
Ответить
0
0
Сталь(б.Днепр)-Локомотив(Х)0-6 (Харьков)
У Венглинского прогнозы смелые, но преждевременные. Лишь после первых туров будет что то ясно. P.S. Bolgarin (Харьков) 03.03.11 18:12 Мифы на уровне стереотипов. И это касается не только футбола конечно же)
Ответить
0
0
Инспектор (Донецк)
Так что, Динамо-чямпиен, али как?
Ответить
0
0
asdqwe (Донецк)
АхаХАха
Ответить
0
0
Bolgarin (Харьков)
Почему все воспринимают Карпаты украинской командой? Количество легионеров в командах УПЛ: Волынь Foreign players: 7 (29,2 %) Днепр Foreign players: 13 (39,4 %) Карпаты Foreign players: 11 (44,0 %) Шахтёр Foreign players: 12 (44,4 %) Металлист Foreign players: 12 (44,4 %) Динамо Foreign players: 15(48,4 %) МетаДон Foreign players: 14 (53,8 %) Самые украинские команды: Оболонь Один новый япошка Ильичевец Один легионер арендованый у ШД крос-пост с терикона.
Ответить
0
0
Prodigal Knight (Zaporizhja)
В общем, мое личное мнение во многом схоже с мнением Венглинского.
Ответить
0
0
Alex4474AA (Мариуполь)
согласен istinna (ж воды) 03.03.11 17:49 с кем?
Ответить
0
0
istinna (ж воды)
согласен
Ответить
0
0
Alex4474AA (Мариуполь)
да если б не Днепр парофутболиста Веню никто б и не знал! Sany (Днепропетровск) 03.03.11 17:35 Кого кого ,а Велю я ещё здесь не видел в этом качестве)))) miha81 (lugansk) 03.03.11 17:39 ТЮ еще этот с дуба рухнувший не блеял
Ответить
0
0
miha81 (lugansk)
Хм...Полку \"авторитетных специалистов\" прибыло?)))Кого кого ,а Велю я ещё здесь не видел в этом качестве))))
Ответить
0
0
Sany (Днепропетровск)
Вот чудак на букву \"м\"! В Днепр он не верит...да если б не Днепр парофутболиста Веню никто б и не знал!
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус