Олексій Семененко: "Може й у нас плавився б мозок від отих мільйонів"

Олексій Семененко: "Може й у нас плавився б мозок від отих мільйонів"


Олексій Семененко — багаторічний прес-аташе київського «Динамо», котрий працює в клубі з першого дня його створення в якості професіонального, тобто з січня 1989 року. А першого грудня року, що минув, його було призначено одним із віце-президентів клубу по роботі з громадськістю та вболівальниками, а також виконувачем функцій прес-аташе. Тож відверта розмова з відомим журналістом і телекоментатором стосувалася передусім питань його нових функцій у клубі. Не обійшлося, звісно ж, і без історичних екскурсів у минуле славетного колись клубу та зітхань щодо його сьогодення.

Зняли з ефіру через гнів Олександра Ярославського

— Хоч я й був доволі непогано знайомий із тим, чим відтепер опікуюся в клубі, немов та «риба у воді» допоки не почуваюся, — почав розмову Олексій Михайлович, — так, як, приміром, у журналістиці. Сказати, що будував собі кар’єру з намірами опинитися колись на якомусь чільному місці в клубній ієрархії, не можу. Хоча, як на мене, це радше погано, ніж добре. Молода амбітна людина має бути кар’єристом у позитивному сенсі цього слова. Мене ж влаштовувало те, що я мав у плані посади й хобі — прес-аташе клубу й телекоментатор. Тим більше, що про роботу в київському «Динамо» я навіть мріяти не міг. Для мене як уродженця Луганська рідною була й назавжди залишиться тамтешня «Зоря». А «Динамо» — то святе було з дитинства, недосяжне навіть у мріях. Щось на кшталт висловлювання одного з моїх улюблених письменників Гюстава Флобера про те, що ідолів не можна торкатися руками — позолота залишається на пальцях.

До слова, уже на коментаторській стежці мене й помітив Валерій Васильович Лобановський. Без його «Так!» жодна людина не могла тоді потрапити до штату «Динамо». Мене ж Лобановському порекомендували наприкінці 1988-го мої колеги Валерій Мирський та Олександр Липенко. Відтоді ось уже без малого чверть віку й прямую щоранку на Грушевського, 3.

Практично всі роки, що працюєте в Динамо, ви коментували футбольні матчі. Тепер вас не чути в телеефірі…

— Тут банальна історія. У тому розумінні, що хазяїн — барин. Десь рік чи півтора тому я коментував матч «Динамо» — «Металіст» разом із Романом Кадєміним. Раптом хвилині десь на двадцятій до коментаторської кабіни прибіг переляканий продюсер телеканалу, на якому транслювався матч, і, як мені здалося, тремтячим голосом сказав, що далі працюватиме лише один Кадємін. На моє ж здивування красномовно підняв пальця догори. Неприємно, звичайно, було. Тим більше, що серйозних причин для такого «хірургічного втручання» не спостерігалося. Нервова система до подібних речей у мене вже була пристосована глобальнішими проблемами в минулому, тож пережив я це не так важко, як можна було б уявити. Як з’ясувалося пізніше, той факт, що прес-аташе коментує матч за участю своєї команди проти одного з головних конкурентів, дуже розгнівав Олександра Ярославського — президента «Металіста». Як мені потім пояснили «обізнані люди», він нібито апелював з цього приводу до Ігоря Коломойського — власника телекомпанії… У принципі я десь погоджуюся з тим, що представник клубу не має права коментувати матчі. Це — коли абстрагуватися. Але ж у моєму випадку, вибачте, так було впродовж двадцяти (!) років…

Мабуть, більше тут йшлося про позафутбольні моменти. Як відомо, коли пани чубляться…

Бувало, запитував Несенюка: «Миколо, ти мазохіст?»

Миколу Несенюка, який раніше обіймав посаду керівника департаменту по роботі зі ЗМІ та вболівальниками, багато прихильників «Динамо» (передусім ультрас) звинувачували в бездіяльності, закидаючи йому погану відвідуваність стадіону й відсутність роботи з уболівальниками…

— Оцінювати роботу колег — чи то по журналістиці, чи то по клубу — для мене неприпустимо. Єдиний, хто, з моєї точки зору, має право на це, — роботодавець. Ним у даному випадку є Ігор Суркіс. Більше того, можу розповісти одну, як на мене, несекретну історію. Коли Миколу Івановича Несенюка президент клубу призначав директором департаменту, він покликав мене до себе в кабінет і попросив, аби я підтримував Миколу в його роботі. Я погодився. Але при тому сказав, що ті публікації, котрі виходили в різних виданнях за підписом Миколи в період приблизно з 1993-го по 2000-й роки (тобто до приходу Несенюка на роботу в клуб) стосовно спочатку Григорія Суркіса, потім — Валерія Лобановського, Андрія Шевченка та інших динамівців, назавжди залишили зарубки на моєму серці і їх уже не позбутися. Вислухавши мене, Ігор Михайлович мовчки подав руку, яку я потиснув і, таким чином, дав згоду на підтримку щойно призначеного колеги. Думаю, сам Микола Іванович підтвердить, що саме так воно й було і що слова свого я дотримав.

Цікаво, як сприйняли своє призначення? Це ж «Динамо» (Київ)! Чи довго думали?

— Якщо відповім, що було просто приємно від усвідомлення того, що на мене розраховують, ви ж не повірите, правильно? Бо недаремно ж з таким пафосом вимовили назву клубу.

Для відповіді на пропозицію президент дав мені кілька днів. Чималий життєвий і професійний досвід легко налаштовував думки на правильну хвилю: ця посада не для того, аби поважно надувати щоки, навпаки, це — справжня діжка з порохом, і фітіль біля неї вже лякає язиком полум’я. Не буду приховувати: не в останню чергу мене цікавило, а як сприймуть таке призначення вболівальники? Бо насамперед для налагодження нормальних стосунків з ними мене й покликали. Тому перше, що зробив — зустрівся з деякими лідерами ультрас «Динамо». Лобіювали таку зустріч з ними на моє ж прохання Артем Франков і Дмитро Джулай — авторитети не тільки в журналістиці, а й, як виявилося, у вболівальницьких колах. Після того, як один із лідерів ультрас відповів, що моя кандидатура на даному етапі є цілком прийнятною в їхній спільноті, і що вони готові до співпраці на благо рідного клубу, я і взявся до роботи.

Нині на моєму робочому столі лежить пухленька така папка, де детально розписано всі заплановані заходи, пропозиції, і, до слова, не лише мої пропозиції, а й ті, що постійно надходять від уболівальників. Говорити про все по пунктах, коли я займаюся цієї справою менше місяця, було б передчасно та й нескромно. Хочеться вірити, що вдасться реалізувати задумане.

Ви згадали про товсту папку з ідеями. Виходить, чим вона товща, тим більше ви не погоджуєтеся з роботою попередника…

— (Після довгої паузи. — А.В.) Звичайно, я багато в чому з ним не погоджуюсь.

Особисто мені приємно це чути…

— Я ж вас просив не провокувати…

Фінансова криза нині й «Динамо» допікає

Ваше призначення майже збіглося з повідомленням про те, що з наступної весни «Динамо» гратиме на НСК Олімпійський. Найімовірніше, його наповненість у стартових матчах стане першим підсумком вашої роботи на новій посаді. Скільки глядачів на «Олімпійському» в матчах ПЛ можна буде вважати успіхом?

— У певному сенсі мені трішечки пощастило, що «Динамо» переїжджає на «Олімпійський». Бо на тлі останніх виступів команди в Лізі Європи та Кубку України навесні на стадіон «Динамо» прийшло б, певно, небагато глядачів. Хоч би що ми там для них вигадували, аби заманити на трибуни! Думаю, не варто пояснювати, що на «Олімпійський» частина з них потягнеться в будь-якому разі: як же не побувати на оновленій суперсучасній споруді тим, хто ще не побував там! Ще один чинник — встановлення тісних творчих робочих стосунків з відповідними службами «Олімпійського», що наразі спостерігається. Якщо ми втілимо в життя задумане, це додасть нам іще кілька тисяч уболівальників на трибунах. Якщо ж говорити про конкретні цифри, то особисто я був би щасливим, якби на першому ж матчі на НСК зібралося 25-30 тисяч глядачів.

Чи з’являться, нарешті, в місті бігборди, реклама, плакати, котрі б інформували прихильників клубу та популяризували його?

— У цьому напрямку зміни, звичайно, будуть. Але, мабуть, несуттєві.

Ви вважаєте, що змінювати цей напрям роботи кардинально немає сенсу?!

— Ні, так я не вважаю. Просто в умовах кризи, що затягнулася, треба ретельніше рахувати гроші… Варто зважати на потенційно суттєві витрати на зовнішню рекламу, які навряд чи будуть виправданими.

А може, краще не купити одного з отих «андре» й витратити частину коштів на рекламу?

— А ще краще — купити не одного з тих умовних «андре», а такого футболіста, на котрого пішов би глядач. Як колись ходив на Блохіна, Михайличенка чи Шевченка. Але наразі це нереально. Такий гравець коштує мільйонів 30-40, а то й більше. І ще велике питання — чи мріє він грати за нашу команду і жити в нашій країні?

Знаєте, коли в «Динамо» повернувся Андрій Шевченко, на перший його поєдинок проти донецького «Металурга» теж прийшов повний стадіон, однак наступного ж матчу все повернулося на свої місця.

— Ну, не наступного ж матчу… Однак стосовно Андрія скажу, що більшість могла просто залишитися незадоволеною від побаченого у виконанні Шевченка…

Не впевнений, що з сучасним поколінням футболістів упорався б і сам Лобановський

Ви працюєте в клубі з кінця 80-х років минулого століття й бачили на власні очі реорганізацію ФК у бізнес-проект, президентство Віктора Безверхого, перехід ФК у власність групи бізнесменів на чолі з Григорієм Суркісом, роботу біля керма команди Валерія Лобановського, історію з шубами, півфінал Ліги чемпіонів та інші визначні періоди в житті клубу. Власне, все це було й вашим життям! Загалом, можете порівняти нинішню ситуацію в команді з її минулим?

— Розповісти про все, перелічене вами, можна лише в окремій книзі. Принагідно скажу, що я її вже давненько пишу — аби не забути чогось важливого. Поки що, як можна здогадатися, пишу «в стіл», час видавати прийде пізніше. Так от, коли брати до уваги 22-річну історію київського «Динамо», тобто період, який я працюю в клубі, то весь шлях можна порівняти з кардіограмою — сходження змінювалися падіннями. Причому не тільки спортивного толку. З початку двотисячних ситуація дещо змінилася, й ота лінія динамівського поступу нині пульсує десь посередині — без помітних коливань. Якщо ж говорити про його найнижчу точку, то такою можна вважати початок дев’яностих. Укотре співати оди Григорію Суркісу не буду, однак повірте очевидцю — саме він урятував клуб, очоливши його влітку 1993-го. Інакше могла статися біда…

Просто нині дедалі частіше можна почути вираз «славетне в минулому «Динамо…». Однак уже багато років ніхто не може назвати команду видатною в її сучасному стані. Здається, ситуація стає дедалі гіршою. Не остерігаєтеся, що з часом «Динамо» остаточно стане лише «одним із»?

— Я лише погоджуся з тим, що говорити про якісь серйозні здобутки нашої сьогоднішньої команди, на жаль, немає жодних підстав…

5 років «Динамо» без національного Кубка, 2 — без Ліги чемпіонів та золотих медалей чемпіонату — це трагедія?

— Особисто для мене — безумовно. Для президента клубу, гадаю, теж. Можу назвати ще кількох людей з клубу, для кого це — трагедія. Однак краще про подібні речі запитувати тих, хто безпосередньо відповідає за спортивну складову.

Дуже хотілося б, проте… Гаразд, Олексію Михайловичу, ви особисто були знайомі з Метром. Чи багатьох футболістів нинішнього «Динамо» (а більшість із них — мільйонери) уявляєте під керівництвом Валерія Лобановського? Чи зміг би він, скажімо, вплинути на того ж Євгена Хачериді?

— Відповідь на це питання ми б дізналися лише тоді, якби Валерій Васильович був живий і працював у клубі в нинішніх умовах. Адже тоді, на початку 2000-х, коли він нас залишив, мільйонерів у команді ще не було. Нині я не знаю, чи зміг би він вплинути на реального мільйонера, якому ледь виповнилося 23 чи 24 роки. Більше того, я не впевнений, що цей мільйонер не відповідав би й самому Лобановському так, як він може собі дозволити відповісти тренеру нині… Тільки ось питання: чи треба когось за це засуджувати? Просто наразі такі реалії в нашому футболі, і ми з вами точно не зможемо на них вплинути.

Знаєте, якби в нас із вами були мільйони, то, може б, і наш мозок від усвідомлення того почав би плавитися — хто ж знає…

Що ж стосується того, як впливав свого часу Метр на футболістів, то гроші ніколи не були визначальним фактором у взаєминах цього тренера з гравцями. Допоміжним — так, безумовно. Навіть сам Олег Кузнецов — «лицар без страху і докору» — колись сказав, що футболісти дивилися на Лобановського, «як кролик на удава». Цей тренер умів знаходити потрібні важелі впливу. Однак, пригадую, коли в команду прийшли перші «справжні» легіонери (білорусів Хацкевича і Белькевича я такими не вважаю), то навіть Лобановський бідкався, що все йде якось не так у звичних стосунках «тренер — гравець»: мовляв, «не можу я впливати на цих легіонерів — вони мене не розуміють»…

Після матчу з «Маккабі» жоден із футболістів «Динамо» не вибачився перед уболівальниками за провальний єврокубковий сезон та за якийсь матч зокрема. Як ви оціните їхню поведінку?

— Я вважаю, що попросити вибачення було б бажано. Приміром, тому ж Євгену Хачериді не треба було витримувати таку паузу після вчиненого ним… Мабуть, вибачитися загалом від імені команди міг і її капітан… Хоча той же Олег Гусєв та ще кілька гравців знайшли у собі моральні сили, аби розтягнути банер із написом «Дякуємо за вірність!» і після фінального свистка зробити з ним коло.

Разом з тим, це зараз нам легко розмірковувати на цю тему. А коли людина перебуває у напівстресовому стані після такого драматичного матчу…

Як прес-аташе «Динамо» чи можете підтвердити або спростувати інформацію про ймовірні трансфери, пов’язані з командою? Нині чутки сватають Артема Мілевського — в «Фулхем», Мілоша Нінковича — в «Штуттгарт», Дениса Гармаша — в «Ліверпуль»…

— Я вже давно звик, що з початком кожного трансферного вікна футбольні агенти через ЗМІ починають розважати футбольну спільноту подібними чутками… У такий, я б сказав, примітивний спосіб набивається ціна гравцям, далеким від рівня Мессі чи Роналду, ультимативно «вибивається» їм підвищення зарплат у клубах і тому подібне. А чи можете ви одразу пригадати, коли востаннє гравець з українським паспортом і з українського чемпіонату переходив до якогось справді потужного європейського клубу? При цьому «комбінацію» з Чигиринським, чур, не згадувати!

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Болельщик 83 (Сумы)
Вчора хотів подивитися біатлон, трансляцію у мене вдома можна дивитися тільки по УТ1... не подивився : трансляцію вів Савелій... виключив нахер!!!
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 34
Болельщик 83 (Сумы)
Вчора хотів подивитися біатлон, трансляцію у мене вдома можна дивитися тільки по УТ1... не подивився : трансляцію вів Савелій... виключив нахер!!!
Ответить
0
0
Mirage (Kiev)
Ну как коментатора я бы не сказал что он самый хужий из той "плеяды")))))))) имхо "круче" Савелия коментировать было невозможно, да и Щербачов тоже зубр ещё тот... А вот что теперь он вместо Несенюка...не знаю чем они отличаются...да возможно он болеет за ДК и любит его, но сколько уже можно пихать бестолковые кадры в Динамо...ведь уже лет 10 как уклуб деградирует и конца этому не видно ((
Ответить
0
0
ihor7 (Тернопіль)
В 90-х за мадридський Реал грав Кіке (Quique) Санчес Флорес, або просто Кіке. Так от, Савелій його називав Квікві. Так що раніше коментатори взагалі ніякого відношення до футболу не мали. А коли коментували Олімпійські ігри, то взагалі неможливо було наслухатися.
Ответить
0
0
игорь38 (Полтава)
Неправильно должность называется которую занимал Несенюк, а теперь Семененко. Судя по их работе они - вице-президенты по борьбе с общественностью и болельщиками.
Ответить
0
0
Ялтинец (Ялта)
Самое обидное,что все знают проблемы Великой Динамо-машитны,но ничего не делают или не могут сделать,как будто кто-то не хочет или мешает навести порядок!
Ответить
0
0
Fredi (ЛУЦК)
динамовський прихвостень...куда тебе комментировать,себя слышал то???ты футболистов путаешь,клоун)))))))))
Ответить
0
0
zezerobus (сумы)
Еще помню на одном из ЧМ то ли Щербачев то ли Савелий упорно называли Роберто Карлоса -Карлосом Роберто...Такое было впечатление,что матч коментирует глупая блондинка,далекая от футбола,а не спортивный коментатор...Вся эта плеяда наших коментаторов,до появления Босенка сплошные дуборезы,их коментарии нашего чемпионата 90х такая тоска...Тем более странно сейчас читать-вот раньше был уровень у коментаторов,а сейчас....Брехня...
Ответить
0
0
Болельщик 83 (Сумы)
Фанат Українського Футболу (Київ) 11.01.2012 18:43 Я Вас розумію, сам такий, все нормально.
Ответить
0
0
Фанат Українського Футболу (Київ)
Болельщик 83 (Сумы) 11.01.2012 16:12 --------------------- Щиро прошу вибачення за свій пост стосовно вас. Мені зараз дуже соромно стало, вибачте. Я не виправдовуюсь, але... Просто зараз стільки негативу ллється з усіх боків на українську мову, що іноді я не витримую, зриваюся...
Ответить
0
0
mihelson (борисполь)
Фанат Українського Футболу (Київ) ------------------------------------ Щас заплАчу... Может быть Семененку надо поставить памятник за то что он, луганчанин, много лет "плодотворно" трудится на благо ДК. Человек от которого НИЧЕГО не зависит и не зависило в ФК ДК поэтому был и выбран Лобановским... Серая мышь с апломбом льва...Совершенно БЕЗГРАМОТНЫЙ комментатор, через каждую минуту повторяющий фразу : "Спасибо Суркису, Спасибо Лашкулу, Спасибо всем начальникамза то, что меня держите и терпите..." Патріотизм та українська мова не мають жлдного відношення до цього пристосуванця і .ополиза...:)))
Ответить
0
0
Morphyk7 (Киев)
От тільки хто і коли позбавить нас, нарашті, цих розпальцованих владіленичів? Один в судійську бігає, другий - своє боксерське минуле походу згадує, треті коментаторів під час ефіру знімає. Хазяйчики, гля. З вірною підтанцьовкою. Falko (Велике Село) 11.01.2012 13:51 _______________________________ завидуй молча
Ответить
0
0
Болельщик 83 (Сумы)
Фанат Українського Футболу (Київ) 11.01.2012 15:42 Я бачу, що Вас, шановний, дуже зачепив мій коментар з приводу так званих коментаторів, що дали таку гнівну рецензію, хоча в більшості я з Вами згоден, ненавиджу, коли паплюжать українську мову, вважаю її рідною, і переживаю, коли з неї роблять посьміховисько (читай прем"єр-міністр). Вважаю, що Ви неправильно мене зрозуміли, або ж я неправильно в деякій мірі висловився, я мав на увазі, що мені не подобаються дані діячі, як "професіонали" своєї справи, а не те, що вони коментують українською мовою, яка, доречі, милозвучніша і приємніша на слух, ніж російська ( моя власна точка зору!!!). А коментатори в Україні є, наприклад той же Циганик, Моралес, Вацко, Джулай багато талановитої молоді, яких уже треба підпускати до серйозних матчів. Якщо когось образив чи зачепив чиюсь гідність, то це було зроблено виключно через недосконалість такого поняття, як форум взагалі, виражати свої думки з належною інтонацією, яка є прерогативою при живому спілкуванні!
Ответить
0
0
Нанто (Харьков)
Старая Гвардия (Харьков) 11.01.2012 14:47 100%
Ответить
0
0
Baobab (Kyiv)
У принципі я десь погоджуюся з тим, що представник клубу не має права коментувати матчі ------------ Зря, наоборот лучше пусть будут два коментатора - от каждого клуба. А вообще с этой паранойей надо заканчивать - поисками чистых, белоснежно-независимых, но страшно компетентных(!) инопланетян, которые бы решали все наши споры. Оценивать надо работу, а не биографию.
Ответить
0
0
Фанат Українського Футболу (Київ)
Болельщик 83 (Сумы) 11.01.2012 13:09 Знаете, иногда мне не хотелось даже смотреть матчи из-за того, что их комментировали такие "зубры" своего дела как Савелий, Дерепа, Семененко, Шарпанский, Гливинский, подташнивало конкретно... ---------------------------- Знаєте, таких як ви завжди буде "падташнівать" від української мови, від українського слова, від українців коментаторів. І не важливо який фах коментатора, поперек горла вам буде ЛИШЕ моя мова стояти. І я радий від того, що вам зле. Вам не вдасться знищити мою мову, як би ви не тужилися. Натомість я вдячний тому ж Савелію, Дерепі, Семененку, Щербачову, цим ентузіастам своєї справи, які до останнього подиху будуть молитися, славити та підносити наш незалежний спорт, наш футбол, нашу країну. Внесок цих ентузіастів у становленні нашого футболу межує із подвигом. І най в кожного з них є недоліки, але вони справжні патріоти своєї країни! Це мої брати врешті решт! А такі українофоби як ви, не те що пальцем заради держави, ви навіть думки світлої про неї не в змозі випромінювати. Ви типовий паразит-споживач, ось ви хто. Ви залишите після себе гній, а ті, від кого вас нудить - світлу пам`ять!
Ответить
0
0
Старая Гвардия (Харьков)
Але ж у моєму випадку, вибачте, так було впродовж двадцяти (!) років… -------------------------------------- Не,ну это уже ващще!И что с того??? То есть,человек на подсознательном уровне понимает,что это не нормально,что это уже "политический вопрос",но...видите ли многолетняя привычка мыть "легендарным" голосом всем мозг с экрана,протестует против эфирного фэйер-плэя! На Беню с Яро обиделся он...а то,что у половины страны 20-ть лет был депресняк от его эфирного "подмахивания", ему было наплевать,главное что бы "всенародно-любимый" клуб не оставался без подтанцовки в эфире,я уже молчу об его профессиональных качествах,где-то на уровне конферансье при сель-клубе! Слава Богу,что этот гуру комментаторского цеха нализал себе должность и мы наконец-то лишены удовольствия наслаждаться его "захватывающим и беспристрастным" блеяньем с экрана... P.S.Кстати, надеюсь,что два его "собрата-кустаря"(надеюсь,догадываетесь о ком я) с ТРК "Футбол", тоже себе что-нить налижут в структурах РЛА и не нужно будет выключать звук во время трансляций матчей УПЛ...а то эта сладкая парочка тоже,просто за гранью добра и зла...
Ответить
0
0
luga_nova (Луганск)
\"комбинация\" Прошла успешно ))ну подумаешь игровая карьера Чигра загубилась.
Ответить
0
0
beat (Харьков)
Спасибо Ярику что снял этого столичного пополиза! Алёша, ты даже не аматор!
Ответить
0
0
Falko (Велике Село)
А хто такий Семён Щербачов? . Владиленычу респект за то, что он избавил нас от этого горе коментатора!!! vwv (Харьков) 11.01.2012 10:51 Мусорка видно по польоту. От тільки хто і коли позбавить нас, нарашті, цих розпальцованих владіленичів? Один в судійську бігає, другий - своє боксерське минуле походу згадує, треті коментаторів під час ефіру знімає. Хазяйчики, гля. З вірною підтанцьовкою.
Ответить
0
0
Болельщик 83 (Сумы)
Знаете, иногда мне не хотелось даже смотреть матчи из-за того, что их комментировали такие "зубры" своего дела как Савелий, Дерепа, Семененко, Шарпанский, Гливинский, подташнивало конкретно... А друг мой один не смотрел в своё время ЛЧ лишь только потому, что трансляцию вели на первом национальном (УТ1)...
Ответить
0
0
vis-M (Харьков)
dalexx (Николаев) 11.01.2012 12:40, просто насмешил) Как и Семенеко, всегда готов подлизнуть?)
Ответить
0
0
dalexx (Николаев)
Большинству нынешних комментаторов до Семененко еще расти и расти. Настоящий Профессионал и прекрасной души человек! Спасибо!
Ответить
0
0
vis-M (Харьков)
Вызывает отвражение своим нытьем. Слабак. Не годится!
Ответить
0
0
Трезвый писатель (Киев)
Респект Сурку... Семененко, думаю, будет именно тем человеком, который станет мостиком между менеджментом клуба и болельщиками. По крайней мере, Алексей в футболе очень давно. Удачи.
Ответить
0
0
simpson (Kiev)
Metallic@ (Николаев) 11.01.2012 11:43 Еще был Юхым Шарпанськый, но этого, слава богу, к футболу не подпускали. Зато над легкой атлетикой и биатлоном он поиздевался вволю
Ответить
0
0
Metallic@ (Николаев)
Савелий,Дерепа,Семененко,Щербачов вроде бы их было четверо, а на самом деле только двое, Савелий Дерепа и Семён Щербачов, уж больно они похожи друг на друга))
Ответить
0
0
ivst (kharkov)
Это он из политкорректности... Цап-царап (Харьков) 11.01.2012 10:58 =============== более того - это свидетельствует о том, что он смотрит на футбольное поле, а то сейчас комментаторы беседуют между собой, а потом вдруг один замечает: "да у нас тут гол забили, интересно - кто?" - вот это подлинная жесть))
Ответить
0
0
simpson (Kiev)
Замечательный человек. Матч Арсенал-Динамо в ЛЧ не забуду никогда. Ребров сравнял счет (1:1) на последних секундах, а этому клоуну показалось, что судья гол не засчитал, и он объявил, что Динамо проиграло. facepalm на все времена
Ответить
0
0
Metallic@ (Николаев)
фу блин ещё один совок)
Ответить
0
0
Цап-царап (Харьков)
Що казати, якщо Семененко, коментуючи матч, Рінкона називав Шацьким. Локи (Україна) 11.01.2012 10:08 Это он из политкорректности...
Ответить
0
0
Цап-царап (Харьков)
Чёрт из табакерки... (с)
Ответить
0
0
vwv (Харьков)
Владиленычу респект за то, что он избавил нас от этого горе коментатора!!!
Ответить
0
0
Кристальдо80 (Сумы)
Адекватный мужик,респект и успехов на новой работе
Ответить
0
0
Локи (Україна)
Шило на мило. Такий самий знавець справи, як і Несенюк. Що казати, адже семененко з тієї самої плеяди, що й Савелій з Щербачовим. Що казати, якщо Семененко, коментуючи матч Рінкона називав Шацьким.
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус