Сергій Чуйченко: "Зміни за останні 15 років у футболі разючі"

Сергій Чуйченко: "Зміни за останні 15 років у футболі разючі"


Інформаційно-аналітичний центр ПФК «Олександрія» започатковує на клубному сайті нову рубрику «Ветерани діляться досвідом». За мету поставлено: інформування читачів сайту, уболівальників ПФК «Олександрія» через вуста відомих гравців-ветеранів олександрійського футболу, які пройшли свого часу школу вищої ліги в нашій команді. На сторінках сайту відомі футболісти «Поліграфтехніки» будуть ділитися своїм досвідом з гравцями, уболівальниками нинішньої «Олександрії». Викажуть свої думки, побажання та поради відносно покращення гри команди. Гадаємо, що нова рубрика стане добрим помічником особливо для молодих гравців, які захищають честь і гідність «Олександрії», здобуваючи футбольну майстерність.

Безперечно, що першою ластівкою, що розпочинає нову рубрику стане легенда олександрійського футболу Сергій Чуйченко, який і зараз переймається нинішніми успіхами та невдачами команди.

Нинішній С.Чуйченко є членом ветеранської футбольної команди Харкова та працює з перспективними футболістами - агентом. Йому і слово:

- 2001-й рік став знаменним у житті олександрійського футболу. Наша команда вперше в своїй історії вийшла у вищу лігу. Ця подія запам’яталася на все життя багатьом, хто пройшов футбольну школу Олександрії. Команда перший раз вийшла з першої ліги незмінним складом. З того часу пройшло понад 10 років, але вкарбувалось у пам`яті не тільки перший матч з «Динамо», який став повчальним, а й перший домашній матч з київським «ЦСКА», коли мені випало щастя першому забити перший м’яч у вищій лізі, що став переможним на стадіоні «Ніка». Та найбільше сподобався матч з «Карпатами», коли, чесно кажучи, судді погано судили. Я забив гол, але в доданому часі ми пропустили гол. Гра закінчилась з рахунком - 1:1.

- Сергію, що можна сказати за нинішню команду «Олександрія»?

- Команда довела, що вона достойно входить у число найсильніших команд України. Заслуга В.Шарана полягає в тому, що він зумів підготувати гравців фізично та за рахунок їх самовіддачі домігся виходу в Прем`єр-лігу. Але сьогодні без нової тактики гри, без вливання «свіжої крові» - підсилення команди більш кваліфікованими гравцями, не можна говорити про майбутній успіх. У цьому напрямку досвід Л.Й.Буряка в тактичному плані більш вагомий, він повинен підібрати оптимально оновлений склад, щоб навесні показати достойну гру. Якісне підсилення команди – це запорука благополуччя. Усі, без винятку, команди Прем`єр-ліги, цієї зими оновлюються - підсилюються, не дивлячись на фінансові труднощі.

Дай бог, щоб сил і здоров`я вистачило президенту клуб М.М. Лавренку за його вірність клубу. Ми, перебуваючи на святі 20-річного ювілею команди, побачили чого варта «Олександрія». Все зроблено для того, щоб команда перебувала в Прем`єр-лізі.

- Чим відрізняється футбол Вашого часу від нинішнього?

- Зміни за останні 15 років у футболі разючі. Якщо на той час в Олександрії грали відомі вихованці місцевого футболу: Ю.Пугач, В.Богатир, В.Максимов, Ю.Гура, О.Казьмін, В.Ільєнко, Б.Босецький. У теперішньому часі ж дуже рідко в командах Прем`єр-ліги можна побачити місцевих футболістів, де велику частку гравців становлять легіонери... Футбол якісно виріс: на полі гравці показують більші швидкості, агресія зросла в рази. З`явилась велика конкуренція серед українських гравців. Футбол став більш прагматичним, бізнесовим.

- Сергію, які твої роздуми з приводу закінчення Чемпіонату: хто буде в трійці, а хто залишить Прем`єр-лігу?

- По першій трійці вже хочеться, щоб «Металіст» досяг своєї мети – виступати в Лізі Чемпіонів. Він вже переріс третє місце. Між трьома командами, що зараз займають чільне місце в верхній частині турнірної таблиці Чемпіонату, навесні і буде вестися боротьба. А стосовно трійки команд, що замикають турнірну таблицю, можу з впевненістю сказати, що свої завдання ПФК «Олександрія» під керівництвом Л.Й.Буряка виконає на даний сезон. Важливо почати з перемог - набирати максимальну кількість очок. Гадаю, що найважче буде «Оболоні», а стосовно другої команди, то тут мені важко щось спрогнозувати.

- Щоб ти побажав тренерському складу, гравцям та уболівальникам напередодні весняної частини Чемпіонату сезону 2011/2012 років?

- В «Олександрії» досвідчений, вимогливий, цілеспрямований фахівець, який зуміє поставити гру в потрібне русло. А вже після закінчення Чемпіонату, будуть ставитися більш вагомі завдання на наступний сезон. Футболістам хочу побажати більше вимогливості до себе, самовіддачі, постійного набуття майстерності та вмінь, та головне міцного здоров`я - без травм. Також не забувати про патріотизм - завжди пам’ятати під яким стягом ти граєш. Уболівальникам «Олександрії» - терпіння, що обов’язково втілиться в перемоги. Олександрія з 100-тисячним населенням може зібрати аудиторію з 7000 глядачів - палких прихильників команди на кожен домашній матч! Така підтримка з боку олександрійців буде найбільшим вкладом у майбутні успішні матчі улюбленої команди.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус