Ігор Яворський: "Карпати" повинні бути у шістці кращих команд України"

Ігор Яворський: "Карпати" повинні бути у шістці кращих команд України"


Легендарний форвард тернопільської «Ниви» Ігор Яворський поділився своїми думками зі «СПОРТИВКОЮ» стосовно гри львівських «Карпат» в останніх матчах, проаналізував шанси харківського «Металіста» на матчі зі «Спортінгом» у Лізі Європи, причини невдалого виступу дніпропетровського «Дніпра», а також прийдешню кубкову дуель «Карпат» із «Чорноморцем».

-Чи до снаги «Карпатам» пройти «Чорноморець» у Кубку України?

-Це реально, але для цього потрібно докласти чимало зусиль, бо «Чорноморець» цього року теж непогано виглядає. Щоправда, гадаю, що ця команда «Карпатам» по зубах. Для того, щоб пройти «Чорноморець» потрібно більш уважніше діяти в обороні, адже «Карпати» в останніх трьох матчах дуже багато пропускають голів. А щодо підбору футболістів та якості гри, то «Карпати» не лише не уступають «Чорноморцю», а й переважають його.

-Те, що у «Карпатах» знову заграв Федецький позитивно вплине на гру команди?

-Звісно, що позитивно. Цей гравець дуже високого рівня, гравець національної збірної України. Федецький є лідером «Карпат» і команда повинна за ним потягнутися. Він повинен особистим прикладом показати молодим гравцям команди бажання грати краще.

-Ходять чутки, що Володимира Шарана можуть звільнити. Чи доцільно звільняти тренера після кількох невдалих ігор?

-Маю сумніви, що його знімуть з посади. Адже не можна оцінювати його роботу всього лише за трьома офіційними матчами. Шарану потрібно дати час для того, щоб він спокійно і нормально працював та втілив у життя те, що він хоча. Адже за два місяці дуже важко зробити команду. Хоча такі приклади є. У мене немає сумнівів у тому, що президент «Карпат» Петро Димінський дасть Шарану можливість працювати. Особисто я вірю у те, що Володимир Шаран зможе вивести «Карпати» на новий якісний рівень гри. Адже команда підібралася хороша. Можливо, на тренувальних зборах йому трішки не вистачило часу… У команду влилися нові футболісти, трішки не вистачає порозуміння. Тішить те, що «Карпати» забивають майже у кожній грі, однак бентежить те, що багато пропускають. Варто більш уважніше діяти у захисті, тоді й результат прийде. Дисбаланс в обороні помітно неозброєним оком.

-Попереду у «Карпат» ігри з «Олександрією» та «Оболонню»…

-Матчі із цими командами для «Карпат» будуть ключовими. Перш за все велике значення матиме домашня гра «Карпат» з «Олександрією». Усі чекають від «Карпат» перемоги, а це додаткове психологічне навантаження і на гравців і на тренерів. Ми прекрасно знаємо, що за своїми можливостями «Карпати» повинні бути у шістці кращих команд прем’єр-ліги. Це «Карпатам» до снаги, це вони неодноразово демонстрували. Однак зараз так трапилося, що їм трішки не вистачило сил на цей чемпіонат. Можливо, окремі гравці «Карпат» трішки переоцінили свої можливості. Кажуть, що коли команда програє це вина тренера. Хоча я гадаю, що відповідальність лежить на тих гравцях, які виходять на футбольне поле. Адже тренер не буде замість них полі грати. Він дає вказівки, а футболісти їх повинні виконувати на полі. Щодо гри з «Оболонню», то вона буде ще більш принциповою для «Карпат», ніж з «Олександрією». У киян грає багато вихованців львівського футболу. Вони будуть зі шкіри вилазити, щоб продемонструвати свою майстерність. Та й зараз після того, як «Оболонь» перемогла «Волинь» у них з’явився шанс залишитися у вищому дивізіоні. Звісно, що вони будуть чіплятися за кожен клаптик поля. Хоча, щоб там хто не казав, а рівень майстерності «Карпат» вищий, ніж «Олександрії» та «Оболоні». Єдине, що футболісти «Карпат» повинні зрозуміти, що відступати далі уже нікуди і їх не зрозуміють у Львові, якщо вони невдало зіграють у цих двох матчах.

-А що скажете про харківський «Металіст»? Йому до снаги повторити трирічний подвиг «Шахтаря» та перемогти у Лізі Європи?

-У «Металіста» всі шанси для цього є. Гра, яку сьогодні демонструє ця команда надихає уболівальників тільки на позитивний результат. Ви ж бачите, що у харків’ян практично усі лінії рівні, футболісти висококваліфіковані. Команда демонструє високо комбінаційний футбол. Та найголовніше, що мені подобається у цій команді – це те, що вона не поспішає, а має впевненість у своїх силах. Це яскраво довів виїзний матч із «Олімпіакосом». Програючи по ходу, «Металіст» грав спокійно, без метушні, грав у свою гру і досягнув необхідного результату. Думаю, що лісабонський «Спортінг» для «Металіста» по зубах. Звісно, що у випадку, якщо «Металіст» пройде португальську команду на нього чекатиме дуже сильний суперник, хтось із пари «Атлетік»-«Шальке04». Однак у футболі все можливо, футбол непередбачуваний. На даний момент «Металіст» вже на такому рівні, що може зробити нам приємний сюрприз і виграти цього року Лігу Європи. Усі можливості для цього у харківського клубу є.

-Хто з тріо «Динамо», «Шахтар». «Металіст» стане «золотим» цього року у прем’єр-лізі?

-За якістю гри сьогодні найкраще себе із цього тріо проявляє «Металіст». Звичайно, що у «Шахтаря» та «Динамо» велика історія та великий клубний імідж до якого «Металіст трішки не дотягує. Спрогнозую, що у підсумку «Шахтар» буде чемпіоном, «Динамо» -- другим, а «Металіст» -- третім вже вкотре поспіль. «Металісту» буде важко боротися за золоті медалі із «Шахтарем» та «Динамо», бо окрім чемпіонату України виступає ще й у єврокубках, а от кияни та донеччани з євро кубків вже вилетіли і можуть спокійно зосередити свою увагу на чемпіонат України. Гадаю, що все повинно вирішитися у домашньому матчі «Шахтаря» з «Динамо». Гадаю, що «гірники» зроблять все для того, аби перемогти у цій грі. На мій погляд, комбінаційний футбол у «Шахтаря» на сьогодні трішки цікавіший, ніж у «Динамо».

-Як поясните те, що дніпропетровський «Дніпро» з великими фінансами, хорошими гравцями та тренером ніяк не може віднайти свою гру?

-Такий карт-бланш, який сьогодні має Хуанде Рамоса не мав ні Безсонов, ні жоден інший із тренерів «Дніпра». На мій погляд, у «Дніпро» дисципліна накульгує. Деякі гравці цієї команди ведуть себе не дисципліновано на футбольному полі. У деякій мірі мені шкода «Дніпро». Адже ті всі помилки, які допускаються у матчах за участю дніпропетровців, якщо б порахували, то «Дніпро» на сьогодні мало б на 10 очок більше. Дуже часто помиляються арбітри у матчах за участю «Дніпра».

-Ви маєте на увазі останній матч із «Динамо»?

-Ні, не тільки останній матч із «Динамо». У першому колі було дуже багато помилок та й у другому в іграх за участю «Дніпра» судді багато помиляються. Я не знаю, чи це збіг обставин, що саме у матчах з «Дніпро» арбітри допускають такі помилки, чи ще щось, але складається враження, що «Дніпро» судять якось по-особливому. Звісно, що з такими фінансами та можливостями «Дніпро» зобов’язане вести боротьбу за призові місця. Можливо, щось Рамос не так робить. Адже четверте місце займав Безсонов і без такого класного підбору футболістів, який зараз є у Рамоса. Мені, здається, що за Безсонова постановка гри «Дніпра» виглядала набагато кращою. Теперішньому «Дніпру» не вистачає стабільності. Вони можуть один матч зіграти через не можу, так, як це було у грі з «Шахтарем», а потім не можуть прийти до себе.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Драйвер (Симферополь)
Повынны, не повынны, а пока на вылет идут!
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 7
Драйвер (Симферополь)
Повынны, не повынны, а пока на вылет идут!
Ответить
0
0
Конфуцій (Львів)
basque (Донецк, Вост.Украина) 25.03.2012 18:17 Та у всіх по-трохи скупляють. Дехто, як Іллічівець, сам віддає, а його президент вважає за честь відвідувати матчі ШД в клубній куртці гірників. Така от в нас заруба за чемпіонство...
Ответить
0
0
basque (Донецк, Вост.Украина)
Конфуцій (Львів) 25.03.2012 17:41, интересно, скинулись и выкупили титул у Карпат?
Ответить
0
0
Juristis (Киев)
С такой игрой "Карпатам" разве что среди 6 лучших команд первой лиги быть.
Ответить
0
0
Конфуцій (Львів)
basque (Донецк, Вост.Украина) 25.03.2012 16:53 Бо чемпіонство куплено і розписано двома клубами на багато років вперед. Чим не привід тобі радіти?
Ответить
0
0
basque (Донецк, Вост.Украина)
а чё не чемпионом?
Ответить
0
0
Yarik5277 (Львів)
заголовок - корм для тролів.
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус