Микола Несенюк: "Чому на "Олімпійському" була і буде постійна тиснява"

Микола Несенюк: "Чому на "Олімпійському" була і буде постійна тиснява"


На відкритому нещодавно "Олімпійському" стадіоні Києва знову реконструкція. Закрито північний вхід, де щораз перед футболом утворювався натовп. Звісно, це можна було передбачити заздалегідь, але стадіон перебудовували так довго, що забули, яким був прохід до арени до реконструкції.

Нагадаю, що прохід на кожен аншлаговий футбольний матч у столиці нагадував в останні двадцять років стихійне лихо. Переповнені натовпом станції метро, перекриті вулиці, тисячі міліціонерів по периметру арени і усередині, крізь які з диким ревінням пробивається багатотисячний натовп. Ще тоді дивувався, як це примудряються у Мадриді, Мілані чи Манчестері щотижня проводити футбольні матчі із мінімум 70-ма тисячами глядачів так, що на житті міста це не позначається?

На жаль, після реконструкції "Олімпійського" нічого не змінилося. Натовп так само штурмує входи на територію стадіону, як і десять, і двадцять, і тридцять років тому. Стало зрозуміло, що подібне, як би не хотілося про це думати, може статися і під час Євро-2012.

Одне із двох: або натовп і штовханина біля входу, або перекриття усіх навколишніх кварталів із контролем вхідних квитків за півкілометра до стадіону.

Що цікаво – рішення проблеми є дуже простим і не вимагає майже жодних додаткових зусиль. Варто лише перенести контроль квитків безпосередньо на стадіон. Щоб глядач міг вільно пройти навколо стадіону і зайти саме на свій сектор. Таким чином воріт на арену стало б майже сто, і ніхто б не йшов не на свій вхід. Саме так заходять глядачі на більшість великих стадіонів світу.

Чому в нас не так? Чому ми боїмося підпустити людей до стадіону, влаштовуючи контроль на воротах за сотню метрів від нього? Чому огорожа винесена так далеко від арени, забираючи у жителів міста кілька гектарів території? Подумати над тим, щоб змінити порядок входу на стадіон, відмовившись від практики радянських та пострадянських часів, можна було ще до реконструкції арени чи під час неї. І тепер ще не пізно це зробити. Та навряд чи саме так буде вирішена проблема. Тому що у нас чомусь бояться тисяч футбольних глядачів. І глядачі на таке ставлення відповідають відомим чином.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Полтавець (Полтава)
ntalex (Оболонь) Мене особисто на Барселоні ледь не задавили. Так шо, для колго брехня, для кого - ні...
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 6
Полтавець (Полтава)
ntalex (Оболонь) Мене особисто на Барселоні ледь не задавили. Так шо, для колго брехня, для кого - ні...
Ответить
0
0
Шахтер77 (Донецк)
при всей ненависти к динаме этот функционер футбол только дома должен смотреть по телеку и на километр к стадиону не подходить ...
Ответить
0
0
ЭДИчКа (Харьков)
santanasan прав, я тоже прихожу за мину за 25 и спокойно прохожу без какой либо давки, а если придти за 40 минут так вообще будешь людей днем с фонариком искать и криками АУУУУУУУ есть кто? Но зато было такое что и опаздывал, прихожу за 10 минут и еще минут так 20 стою в очереди, смысл красть у себя же драгоценные минуты матча?
Ответить
0
0
santanasan (Kharkiv)
вот уж не знаю, на метал, еще до реконструкции, даже на матчи первой лиги, когда проверка билетов осуществлялась на стадионе на входе в сектор, точно так же как и сейчас, была толчея. мне кажется, все же, что дело не во входах, хотя судя по фоткам вокруг олимпийского, они действительно сделаны через одно место. мое мнение, что это наш менталитет такой, что если матч начинается в 19-00, то возле стадиона мы будем не в 17-00, а в 18-59, либо же таки прийдем в 17-00, но будем стоять под стадионом до упора, а потом начинаем давку, и жалуемся на неорганизованность. я прихожу за 2 часа до начала матча, всегда первым захожу на свой сектор, и еще как минимум час на моем секторе никого не появляется, хотя вокруг стадиона народу прилично топчется, ну а за 10-15 минут до начала матча сверху стадиона возле входов можно увидеть то, что я уже описал выше.
Ответить
0
0
ntalex (Оболонь)
прохід на кожен аншлаговий футбольний матч у столиці нагадував в останні двадцять років стихійне лихо. *** Брехня. На Барселону під 120 тисяч прийшло і ніякого лиха не було. Ну, хіба що в туалет не було можливості проштовхнутися і сцяли просто на дорогу. Видовище унікальне)
Ответить
0
0
Duha (Донецк)
Ну Микола знает как всё организовать,болельщики Динамо не дадут соврать!:-)
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус