Андрій Коротаєв: "Що швидше пройдемо етап змін, тим ефективніше працюватиме ДЮФШ"

Андрій Коротаєв: "Що швидше пройдемо етап змін, тим ефективніше працюватиме ДЮФШ"


Колишній футболіст луцької команди 1980-х рр. Андрій Коротаєв вживається у нове життєве амплуа. Після закінчення ігрової кар’єри та роботи у якості футбольного селекціонера він отримав новий виклик: став біля керма дитячо-юнацької футбольної школи луцької «Волині». Клубна прес-служба записала інтерв`ю із новим директором ДЮФШ.

- Андрію, який стан справ нині у дитячій футбольній школі «Волині»?

- Зараз ми перебуваємо на початковому етапі змін. Відверто кажучи, стан нашої клубної дитячої школи не змінився за останні 20 років. Дуже багато слід всього вдосконалити. Маємо дефіцит і футбольних полів для тренувань, і амуніції – форми, м’ячів, інвентарю… Наразі ухвалено принципове рішення нового керівництва клубу змінити становище і належно фінансувати футбольну школу. Вихованці школи звідкілясь довідалися про плани стосовно екіпіровки, очі в них, як кажуть, запалали, уже чекають форму, навіть тренуватися почали завзятіше (сміється – fc.volyn.net).

- Чи буде мати школа власне приміщення, базу?

- Спочатку планувалася реконструкція поля в Теремному. Хотіли облаштувати там і роздягальні, і якийсь невеличкий офіс для тренерів, такий собі невеличкий спорткомплекс звести. Але оскільки земля там перебуває у комунальній власності, вирішили все-таки будуватися у Дачному, де з`явиться і «доросла» база.

- Будемо відверті – результати виступів наших дитячо-юнацьких команд в ДЮФЛ незадовільні…

- Погоджуся з вами. Тільки завдячуючи команді U-17 під керівництвом Олега Федюкова школа тримається на плаву у вищій лізі. Найстарша наша команда набрала 21 очко, йде на четвертому місці у своїй віковій категорії і тепер, аби не вилетіти з неї, слід підтягувати результати решті команд.

Отож, у сезоні ДЮФЛ 2011/12 рр. команда U-17 (гравці 1995 р.н.) під керівництвом Олега Федюкова набрала 21 очко, U-16 (гравці 1996 р.н., Микола Кльоц) – 3 очка, U-15 (гравці 1997 р.н., Володимир Байсарович) – 7 очок, U-14 (гравці 1998 р.н., Михайло Гонікман) – 15 очок. Заради справедливості скажу, що вийшло так, що у Кльоца грають діти, які молодші від своїх колег у віковій групі.

- Які кадрові зміни пройшли чи тривають у ДЮФШ «Волинь»?

- Стосовно юних футболістів, то трьох хлопців повернули з Костополя. Це наші, луцькі, талановиті гравці, які колись виявилися непотрібними вдома. Селекціонер школи відшукав їх на майданчику, потренував, але потім вони опинилися в Костополі, там на них звернули увагу пошуковці талантів із «Динамо» та «Металіста»… Ми оперативно вирішили питання і повернули хлопців додому.

А стосовно внутрішньої реорганізації в школі, то процес наразі триває. Будуть і кадрові зміни стосовно тренерського складу. З деким доведеться розпрощатися, хтось прийде новий. Моїм заступником став досвідчений фахівець і мудра людина Сергій Хвесик. Ми повернули у школу тренера воротарів Михайла Бурча. Крім того, запровадили таку систему тренування, за якою із командою на кожному занятті працюють по два наставники: один – головний тренер, інший допомагає. Вважаємо, що у такий спосіб легше надати більше уваги кожного юному футболісту. Думаю, що швидше ми пройдемо період змін, тим ефективнішою буде наша робота.

- Чи вдалося взимку добре підготуватися до нового сезону?

- Планували зіграти на кількох турнірах. Щось вдалося, щось – ні. Нещодавно вихованці Юрія Войтовича (2002 р.н.) виграли турнір у Нетішині. Взимку його хлопчаки виграли змагання в Івано-Франківську, перемігши у фіналі київський «Арсенал». Дуже вдячні керівництву клубу за те, що вдалося провести повноцінні тренувальні збори команди Федюкова у Мукачевому. Вони дуже допомогли хлопцям і тренерам.

- У квітні повноцінно відновлюється сезон. Які плани у команд школи «Волині»?

- Так, уже 2 квітня у Луцьку стартує зональний турнір Всеукраїнських дитячо-юнацьких спортивних ігор. У ньому гратимуть, крім збірної Волині, команди з Львівської, Тернопільської, івано-Франківської та Закарпатської областей. Поєдинки відбудуться на стадіоні, що на вулиці Дубнівській, і у Дачному. До фінального турніру, який, до слова, також відбудеться у травні в Луцьку, виходять із нашої «зони» дві команди. До збірної Волині увійшло по 9 гравців із команд Олега Федюкова і відповідної за віком команди з Володимира-Волинського «BRW-ВІК». Так, ми суперники по ДЮФЛ, але будемо разом відстоювати честь області. Тренуватимуть збірну Олег Федюков, Віктор Сквира і Віктор Попко. Хлопці зібралися за тиждень до турніру, тренуються, грають товариські матчі.

- Які завдання вихованців школи у дитячо-юнацькій футбольній лізі?

- Основне завдання – виховувати нових молодих гравців, які здатні якісно підсилювати головну команду краю. Крім того, прагнемо залишитися у вищій лізі ДЮФЛ. Адже результат виступу кожної школи там визначається за загальною кількістю набраних очок командами усіх вікових категорій.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
adey (Korosten)
Заради справедливості скажу, що вийшло так, що у Кльоца грають діти, які молодші від своїх колег у віковій групі. __________________________________________ в чому це проявляється? в тому що вони не "замазані" на відміну від інших, чи що?
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 1
adey (Korosten)
Заради справедливості скажу, що вийшло так, що у Кльоца грають діти, які молодші від своїх колег у віковій групі. __________________________________________ в чому це проявляється? в тому що вони не "замазані" на відміну від інших, чи що?
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус