Євген Левченко: В Австралії футболісти заробляють менше, ніж в Україні

Євген Левченко: В Австралії футболісти заробляють менше, ніж в Україні


Відомий український футболіст Євген Левченко в інтерв’ю Львівській газеті розповів про футбол в Австралії, де він виступав за "Аделаїду Юнайтед".

- В Австралії Ви не залишилися з власної ініціативи чи це була воля керівництва клубу?

- Спочатку один тренер хотів мене залишити. Але результати команди були не надто успішними, тому цього наставника звільнили, а на його місце прийшов інший. Після цього питання про продовження мого контракту не порушували і переговори зі мною не вели. Та я і сам після року в Австралії хотів повернутися ближче до Батьківщини. З Австралії дуже складно добиратися в Україну. Це був чудовий рік для досвіду, самоствердження, тішуся, що це сталося в моєму житті. Проте я із задоволенням повернувся в Європу.

- Це правда, що в побутовому плані Австралія є дуже комфортною країною?

- Так, Австралія — одна з найкращих держав на планеті за якістю життя. Мельбурн і Сідней належать до числа десяти найкращих міст світу за комфортом. Там усе створено для людини. Школи на дуже хорошому рівні, з безпекою все гаразд, багато місць, де бавляться діти, можна пограти у футбол. Ну і, звісно, там упродовж більшої частини року триває літо. Крім того, австралійці дуже привітні, в мене там залишилося дуже багато друзів.

- А який рівень, за європейськими мірками, місцевого футболу?

- Зрозуміло, що рівень австралійського чемпіонату нижчий, аніж у Голландії чи Україні. Єдине, у фізичному плані тамтешні гравці нічим не поступаються європейським колегам. Австралійські футболісти дуже настирливі. Взагалі, там багато людей займаються спортом, ця нація є дуже спортивною. І в австралійців розвинутий дух переможця. Рівень чемпіонату трохи нижчий через недостатню технічну майстерність футболістів і їхню тактичну обізнаність. Ці прогалини вони компенсують силовими діями.

- Футбол в Австралії — спорт номер два, три чи чотири?

- Нині футбол там, напевно, під третім номером. На першому місці — австралійський футбол, який місцеві просто обожнюють. Постійно на ігри цього виду спорту приходить 80-90 тисяч уболівальників. На другому місці за популярністю регбі й лише після нього класичний футбол. Іще є крикет, який австралійці дуже люблять, але це сезонний вид спорту. Взагалі, футбол там набирає обертів. Недарма туди приїздять такі маститі футболісти, як Алессандро Дель П’єро. Це як-не-як є свідченням того, що чемпіонат росте, тому такі видатні особи приїздять у цю країну.

- Алессандро Дель П’єро, мабуть, поїхав в Австралію по гроші. Взагалі, зарплати футболістів австралійських клубів і їхніх європейських колег співмірні?

- Ні, абсолютно не сумірні. В Австралії футболісти заробляють менше, ніж в Україні, Росії чи в тій же Європі. В команді зазвичай є один гравець-виняток, який отримує значно більше за інших. Підозрюю, в «Сіднеї» таким виконавцем є Дель П’єро. Цікаво, що в австралійському футболі є «платіжна стеля», якої всі дотримуються. Тому на великі заробітки там розраховувати годі.

- Євгене, де маєте намір продовжити кар’єру?

- Наразі не знаю, пошуки команди тривають. Цим займаються мої агенти, поки що привабливих пропозицій не отримував.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
crowsport (Adelaide)
Xoрошее интервью, правдивое... Да и - блоггер Левченко хороший... Вот, только как игрок - так себе... Видел его в деле за Юнайтед (Аdelaide United) - не впечетлял сООвсем (sorry, Евген)...
Ответить
1
0
Вернуться к новостям
Комментарии 3
crowsport (Adelaide)
Xoрошее интервью, правдивое... Да и - блоггер Левченко хороший... Вот, только как игрок - так себе... Видел его в деле за Юнайтед (Аdelaide United) - не впечетлял сООвсем (sorry, Евген)...
Ответить
1
0
der Stahlarbeiter (}{APKIB)
"На першому місці — австралійський футбол, який місцеві просто обожнюють. Постійно на ігри цього виду спорту приходить 80-90 тисяч уболівальників." Осси-рулс просто бомбезный спорт, я часто посматриваю, особенно Джелонг Кэтс. Накал в играх просто нереальный и темп игр впечатляет.
Ответить
0
0
вручий (Светловодск)
Обожрался, извините...!!!
Ответить
1
1

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус