Ніколай Костов: Нам слід працювати над швидкістю

Ніколай Костов: Нам слід працювати над швидкістю


Дворазові виснажливі тренування, постійні вимоги до гравців щодо максимальної концентрації – це стиль жорсткого болгарського спеціаліста Ніколая Костова. На вечірньому тренуванні, поки команда розділилася на два табори і грала в "квадрат" (сам Тренер також полюбляє позмагатися зі своїми підопічними на невеличкому шматку поля), він розповів про специфіку підготовки "Карпат" на других турецьких зборах.

– Тренере, перші збори були доволі нестандартні – без матчів...
– Ну, я б не сказав, що вони були нестандартні. Справа в тому, що з перших днів нема резону проводити товариські матчі – гравці ще не готові фізично і є ризик завдати шкоди їхньому здоров’ю. Спочатку треба працювати над фізичною підготовкою, вже потім грати.


– На першому тренуванні ви сказали, що задоволені роботою на цьому етапі.– Так, я задоволений тим, як гравці тренувалися. Вони серйозно готувалися, хоч було дуже важко. Тренування проводилися у напруженому режимі. На другому зборі, з одного боку, буде легше, адже ми більше працюватимемо з м’ячами. А з іншого боку, зараз робитимемо акцент на тактику, а такі тренування не легші, адже тут не просто треба ганяти м’яча, треба думати, розвивати філософію нашої командної гри!

– Помітно, що ви також робите акцент на швидкість.
– Сам футбол швидкий і продовжує загострюватися. Тому нам слід працювати над цим компонентом. Адже від того, наскільки швидко грає команда, залежать і клопоти суперника в обороні.


– На перших зборах було більше гравців. Зараз ви звузили коло...– Справді, на перші збори ми взяли декого з молодіжного складу. Хотіли подивитися на те, як вони готуються, як витримують навантаження. Те, що кількість гравців зменшилася – цілком нормально. Тим паче, що ми очікуємо на нових гравців і готуємося до товариських матчів. У нашій команді на кожну позицію має бути два гравці, але не більше. Конкуренція повинна бути здоровою, крім того, слід зауважити, що набагато важче працювати з великою кількістю гравців, коли ведуться тактичні заняття. Це шкодить тренувальному процесу.

– Ви зачепили тему новачків. На які позиції чекаєте підсилення?
– Наразі очікуємо на центрального оборонця та гравця групи атаки. Крім того, з нами тренується один з потенційних новачків, який пройшов перші збори. Як я говорив перед відкриттям трансферного вікна, багато нових гравців нам не треба. Ми довіряємо тим, хто в нас є. Але маємо бажання підсилитися трьома-чотирма новими виконавцями.


– Рівень суперників вас задовольняє?– Я прихильник того, щоб на зборах грати виключно проти сильних команд. В такому разі є нагода побачити свої слабкості. Як на мене, то грати проти слабких команд нема сенсу...

Оцените этот материал:
Источник:
ФК "Карпати"
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Анатолій , м.Львів (Львів)
Хоча с Донбасса,я всегда симпатизировал и уважаю "МЕДВЕДЕЙ" - сбасибо всем ужгогодцам кто меня понимает!!!!!!!!! Demokrat20 (Краматорск)30.01.2013 14:58 ----------------------------------------------- Хоча с Донбасса ! И я тебя понимать, однако !
Ответить
2
0
Вернуться к новостям
Комментарии 3
Анатолій , м.Львів (Львів)
Хоча с Донбасса,я всегда симпатизировал и уважаю "МЕДВЕДЕЙ" - сбасибо всем ужгогодцам кто меня понимает!!!!!!!!! Demokrat20 (Краматорск)30.01.2013 14:58 ----------------------------------------------- Хоча с Донбасса ! И я тебя понимать, однако !
Ответить
2
0
Demokrat20 (Краматорск)
Хоча с Донбасса,я всегда симпатизировал и уважаю "МЕДВЕДЕЙ" - сбасибо всем ужгогодцам кто меня понимает!!!!!!!!!
Ответить
1
2
Donbass100 (Донецк)
Ужгород это не Львов,Карпаты не Говерла .Мне нравится команда Карпаты,когда они играют не с Шахтером я даже за них болею.Но мне не нравятся их болельщики уж больно они политизированы,0 спорта одна политика.Общение с ними мне напоминают нравоучения замполита во время службы в армии.Замполит это был самый большой "патриот" Родины,болельщики Карпат самые большие "патриоты" Украины,надоели.
Ответить
0
2

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус