Андрій Богданов: Я ніколи не намагався себе кудись продати

Андрій Богданов: Я ніколи не намагався себе кудись продати


Новий наставник збірної Микола Фоменко оприлюднив склад на товариський матч проти Норвегії. У ньому знайшлося місце 23-річному вихованцеві динамівського футболу Андрієві Богданову, який лише робить перші кроки в основі киян.

Цей футболіст ще не має великих досягнень на футбольному полі, але вже заслужив статус унікального. Судіть самі. Існує неписане правило - у "Динамо" двічі не кличуть. Богданов є вихованцем динамівської школи. Пройшов усі щаблі, та коли настав час підписувати повноцінний контракт, просто відмовився це робити. Він утік із "Динамо" в "Арсенал", потім - в "Олександрію". А через три роки йому зателефонував Ігор Суркіс і... знову запропонував контракт у "Динамо". Цього разу Андрій погодився. А вже через півроку після цього отримав запрошення до національної збірної України.


- Андрію, як сприйняв виклик до першої команди країни?- Я завжди ставлю перед собою максимальні завдання. Намагаюся віддавати всі свої сили тому клубові, у якому граю. Так було в динамівській школі, в "Арсеналі", "Олександрії"... Я дуже прискіпливий до себе, намагаюся не дивитися, що я зробив доброго на полі, а шукаю моменти, де діяв не так, як слід. Я їх аналізую і пробую виправляти. Такий підхід дозволяє удосконалюватись і не сидіти на місці. Підтвердженням цьому є друге запрошення у "Динамо" і тепер - виклик до національної збірної. Попри те, мені ще слід дуже багато чого зробити. Я не ідеальний футболіст. Узагалі, ідеальних гравців немає.

- Чому ти, вихованець динамівської школи, відмовився підписувати контракт із "Динамо"?
- Тоді була шалена конкуренція. Ні, я її не боявся. Я міг пройти через третю команду, другу, дубль, але... Вирішив знайти якийсь новий шлях угору, захотів щось змінити і спробувати себе у другому клубі. Так потрапив у дубль київського "Арсеналу", який тоді тренував Юрій Бакалов. І я вдячний долі, що тоді вчинив саме так. Бакалов став моїм хрещеним батьком у футболі.


- Однак він так і не дав тобі зіграти за основу канонірів?- Тоді основою керував Заваров, але сам Юрій Михайлович бачив, що мені ще зарано грати в основі, і порадив перейти у першу лігу, щоб набратися досвіду. І він мав рацію. У першій лізі дуже грубий футбол, який дав мені набагато більше досвіду, ніж я міг набути в дублі. Це різні футболи. Там я зміцнів і повернувся в "Арсенал" уже сформованим гравцем.

- У 22 роки ти підписав контракт із "Динамо". Кажуть, що в такому віці футболісти, які отримують великі гроші, втрачають мотивацію. Не боїшся?
- Це не про мене. У мене з мотивацією ніколи не було проблем. Я ніколи не намагався себе кудись продати, моя мета - приносити максимальну користь команді, у якій я граю. Зрештою, я і в "Арсеналі" мав добрий контракт, але наявність грошей не збила мене з обраного курсу. Я хочу досягти висот у футболі, щоб потім не було соромно згадувати про свою кар'єру.
Така проблема існує, але це все індивідуальне. Я багато разів спостерігав ситуацію, коли молодий гравець отримував великі гроші, і в нього відразу з'являлися друзі, яких раніше чомусь не було. Вони починають його тягати по клубах. Ті, хто піддаються на такі спокуси, як правило, зникають із футбольної карти.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус