Олег Федорчук: Стиль гри Ярмоленка навряд чи відповідає сьогоднішньому "Реалу"

Олег Федорчук: Стиль гри Ярмоленка навряд чи відповідає сьогоднішньому "Реалу"


Екс-наставник сімсферопольской "Таврії" Олег Федорчук прокоментував чутки навкого Андрія Ярмоленко.

- У таких клубах, як "Реал", "Барселона", "Шахтар", "Динамо" є селекційна служба, в обов'язки якої входить відстеження гравців. Якщо до певного футболісту виникає інтерес, його дивляться незалежно один від одного декілька груп. І якщо думка декількох збігається, приймається рішення про купівлю. Це дуже кропіткий процес, на кону стоять великі гроші. Того ж Шевченка "Мілан" переглядав два роки перед тим, як купити у "Динамо", вивчав його поведінку не тільки на полі, а й у побуті.

Не думаю, що до складу таких груп входять асистенти головного тренера, у них, як правило, зовсім інші обов'язки. Те, що Каранка і Фаріа виявилися на матчі, пояснюється просто: гра проходила в Іспанії і ймовірність, що їх цікавив саме Ярмоленко - 1-2%. Аналогічно тренери "Динамо" або "Шахтаря" прийшли б на матч збірної Іспанії, якби гра проходила у нас.

- Якщо допустити ймовірність переходу Ярмоленка в "Реал", які у нього шанси не бути похованим в глибокому запасі?

- Якщо об'єктивно, то, на мій погляд, його стиль гри навряд чи відповідає сьогоднішньому "Реалу". Команда грає інтенсивно, швидко, всі футболісти, навіть запасні грають в топ-збірних світу. А Ярмоленку навіть в "Динамо" і збірній не завжди вдається показувати високу швидкість і мобільність. У нього ще не ті кондиції, щоб думати про грандів. Його рівень - четверті, п'яті команди чемпіонату Англії, Німеччини, тієї ж Іспанії. Але не перші. Команди Ярмоленка - це та сама "Рома", "Тоттенхем", "Валенсія", "Байєр", в таких клубах він би не розгубився. Поки що Андрій розглядається як гравець з високим потенціалом, від якого чекають, що він ось-ось да вистрілить. Так само і Коноплянка.

Показовим прикладом повинен стати Чигринський, який після "Барселони" ніяк не може вийти на той рівень, який був у нього до Іспанії. Це той випадок, коли, як кажуть філософи, підйом може бути падінням.

- Одним з тих, хто дивився за Ярмоленком, був Руй Фаріа, який вже десять років "мігрує" за Моуріньо з клубу в клуб, як нитка за голкою. Чи можна припустити перехід Ярмоленка в "Челсі", де за чутками влітку може опинитися португалець?

- Не виключено. Ми ж бачимо, що з "Реалом" у Моуріньо любов не виходить. А для Ярмоленка вари ант з "Челсі" куди більш прийнятний, він би більше підійшов цій команді. Футбол у виконанні лондонців набагато простіший, прагматичніший, без будь-яких хитромудрих схем. Десь нагадує українські топ-команди. А іспанці звикли до футбольного гротеску.

- Шевченко переходив в "Челсі" в статусі володаря "Золотого м'яча", тим не менше, справи у нього там не пішли...

- Не будемо забувати про такий чинник як вік. Шевченко перейшов у "Челсі", коли йому було майже тридцять. Зроби він це на три роки раніше, лондонський період виявився б куди успішніше. Наші футболісти від європейських дуже відрізняються й ментально, і генетично. У нас період розквіту сил - 26-27 років, в цьому віці виблискували всі наші легенди. В 30 вже починається спад, в той час як на заході це початок зльоту. Грають роль і тривалість життя, і її рівень, режим харчування і т.д.

Повертаючись до Ярмоленка, хочу ще відзначити і те, що "Динамо" зараз шукає підсилення, команді треба привести себе в порядок. І якщо вони почнуть розпродавати таких гравців як Ярмоленко, криза може серйозно затягнутися.

Оцените этот материал:
Источник:
ГПУ
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
фантик1 (Богодухов)
почти всё верно... за исключением того что Коноплянка явно сильнее Ярмоленка ( и удар, и передача, и скорость )...п
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 4
фантик1 (Богодухов)
почти всё верно... за исключением того что Коноплянка явно сильнее Ярмоленка ( и удар, и передача, и скорость )...п
Ответить
0
0
Chortica (Запороье)
Ярмоленко в Реале? Не реально!
Ответить
0
0
Реал+Зидан (Днепропетровск)
есть еще момент с реальным возрастом )) может нашим, которым 26-28 на самом деле под 30 или за )
Ответить
0
1
миша коломиец
сырой материал для Реала.
Ответить
1
3

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус