Помер колишній футболіст СКА (Львів)

Помер колишній футболіст СКА (Львів)


В ніч з 8 на 9 лютого, проживши 69 років, після важкої і тривалої хвороби помер вихованець ужгородського футболу Володимир Піньковський, який кращі роки своєї спортивної кар’єри провів на спортивних стадіонах Ужгорода і Львова.

Володимир з молодих літ, як талановитий футболіст, звернув на себе увагу у середовищі тренерів. Його стрімкий злет поєднувався з польотом м’яча, який у грі ніколи не зупинявся. Витривалість і фізичний стан цього непересічного Спортсмена, здавалось, не мали меж. На його рахунку чимало голів, але найчастіше, ним згадуваний залишався м’яч скерований у ворота львівських "Карпат" 8 серпня 1968р.:

"На "Дружбі" було спортивне свято. На трибунах понад 30 тисяч глядачів. Ми вийшли на поле і проявили неабияку настирливість у лінії …атаки і до 77-ї хвилини рахунок для СКА був ганебним. Ми "горіли" – 0:4. Добре, що я врятував армійцям солдатський гонор і відквитав одну "лопту". До речі, цей м’яч карпатівці аж …чотири дні виймали із сітки своїх воріт", - жартуючи, згадував пан Піньковський.

Володимир Іванович довгі роки і до кінця свого життя завдяки прекрасному і товариському характеру користувався загальною повагою і пошаною серед оточуючих Його людей різного віку. Особливо серед дітей, яким присвятив чимало років на тренерській посаді. Тож у свої поважні роки Ветеран продовжував вчити футбольної грамоти малих ужгородських "жовторотиків".

Піньковський був загально відомою постаттю. Відзначався ґрунтовними знаннями футболу, високою особистою культурою, безкорисливістю і добротою по відношенні до тих, хто його оточував. Це так мало, а разом із цим багато.

Незважаючи на тяжкі випробування долі Володимир Іванович ніколи не позбувався хорошого самопочуття. Часто жартував, а Його оптимізму не було ні меж, ні краю. Однак хвороба, з якою не могли порадити собі медики, щоденно нищила організм Великого Спортсмена.

Піньковський Володимир Іванович. ٭09.11.1945

Народився в селі Лекаровце (Lekárovce, Словаччина). Зріст/вага 172/62. Вихованець ДЮСШ (Ужгород), тренер Федак Василь Васильович. Центральний півзахисник. Виступав за: юнацьку збірну СРСР 1962 (1/1); "Верховина" (Ужгород) 1963/64, 1970 (чС 87/6, кС 2/0); СКА (Львів) 1965, 1967/69 (чС 111/12, кС 4/2, кУ 1/0 капітан); ВВПУ (Львів) 1966 (кфк); "Говерла" (Ужгород) 1971/75 (чС 182/17). Досягнення: 2-ге місце у кубку "Надії" (1965). Володар кубка мільйонів (1966). Тренер ДЮСШОР (Ужгород). 1976/2012.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Ereb Altor (Ужгород)
Пусть Земля Будет Ему Пухом...
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 2
Ereb Altor (Ужгород)
Пусть Земля Будет Ему Пухом...
Ответить
0
0
трамвай за трамваєм (найкращий)
Спочивайте з Богом ! Може і я колись грав проти Ваших пацанів
Ответить
1
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус