Бальчос: Сирота обікрав український футбол

Бальчос: Сирота обікрав український футбол


Президент Професіональної футбольної ліги України розповів про останні резонансні футбольні події, колишнього очільника Ліги та старт чемпіонату ПФЛ.

- Мілетію Володимировичу, останнім часом у нашому футболі сталося багато екстраординарних подій - це й перенесення термінів відновлення чемпіонату прем’єр-ліги, і ситуа­ція дов­кола матчу збірних України та США, і скандал у Будинку футболу на тлі його захоплення й демонстрацій уболівальників, і засідання Виконкому хоч і розширеного, але закритого для футбольного співтовариства…

- Справді, за довгі роки свого перебування на різних посадах у футболі, я не пам’ятаю, щоби події такого рівня й такої кількості відбувалися хоча б упродовж одного року, а тут по суті все трапилося за два тижні.

- Не могли би коротенько зупинитися на кожному із цих резонансних епізодів?

- Перше, слава Богу, що відновився чемпіонат України серед команд прем’єр-ліги, і це, звичайно ж, заслуга й клубів, і вболівальників, і футбольних функціонерів, і влади. Це - спільна перемога. Сьогодні це як ковток свіжого повітря нашим людям. Що стосується захоплення Будинку футболу й мітингу, то нічого конкретного сказати не можу, бо чутками користуватися не хочу, а достовірної інформації не маю. Але в будь-якому разі, як казав Козьма Прутков, зри в корінь, тобто, хто довів до такої ситуації. А тут відповідь однозначна - президент ФФУ Коньков.

Про матч національних збірних України та США й перипетії довкола нього багато писалося, але, на жаль, професійне розслідування так і не було проведено. Ситуація із цим матчем - це вже темна пляма в історії українського футболу. І добре, що в нас ще є люди, які можуть тверезо мислити й приймати адекватні рішення, на відміну від президента ФФУ. Ці люди й врятували нас од світової ганьби. Моє тверде переконання: після того, що накоїв Коньков у цій ситуації, якби він мав честь і совість, повинен подати у відставку. Але замість цього чуємо від нього лише якусь нісенітницю. Просто соромно за Конькова й образливо за український футбол.

Щодо виконкому. Я через хворобу на ньому не був присутній, але ситуацією володію, бо з багатьма розмовляв.

- І які ваші висновки?

- Їх два, й обидва головні. По-перше, необхідно терміново провести аудит діяльності Конькова, й не якимись його "лівими" фірмами, а компанією, яку визначить УЄФА. До речі, про аудит роботи президента ФФУ ще до виконкому було ухвалено рішення Центральної Ради ПФЛ, проголосоване одностайно всіма членами. У нашому футболі всіляке траплялося, але щоби за півтора року стільки начудити й наламати дров - це вперше. Навіть за документами, які потрапили в Інтернет і справжність яких досі офіційно ніхто не спростував, можна зробити висновок - сьогодні у ФФУ коїться фінансове свавілля. Просто фантастичні розтрати президента ФФУ та його найближчого оточення на одні лише відрядження. А наявність трьох (!) службових автомобілів у віданні одного президента, підтверджена відповідним розпорядженням, підписаним, вдумайтеся, самим же Коньковим - це ж цілковите свавілля!

І друге, на президента ФФУ варто завести кримінальну справу за вчинок, який мене просто ошелешив. Коньков на Виконкомі хотів продемонструвати на великому екрані аудіозапис своєї приватної розмови у своєму ж робочому кабінеті з головою київської міської федерації футболу Ігорем Кочетовим. Зауважу, запис вівся абсолютно нелегально, без відома співрозмовника й відповідних юридичних підстав. Таким чином, наразі в кабінеті Конькова ведеться нелегальне прослуховування приватних бесід, а це вже кримінальне діяння, за яке повинна послідувати кримінальна відповідальність і правоохоронним органам слід негайно цим зайнятися.

- Щось у нашому футбольному домі, у широкому розумінні, кояться незрозумілі речі з людьми, які перебувають на вершині футбольної влади. Свіжий прик­лад - Коньков у ФФУ. У ПФЛ був фінансовий скандал при колишньому президенті. Що ж відбувається?

- Я так розумію, ви маєте на увазі Сироту.

- Цілком правильно. Один час його не було ні чутно, ні вид­но. А сьогодні він все активніше просувається в ЗМІ та соціальних мережах і, треба віддати належне, намагається показати себе таким собі правдолюбом, чесним і справедливим.

- Знаю, читав багато бруду, який він поширює. Просто бридко! Це невдячна істота, котра не мала абсолютно ніякого досвіду роботи, прокралася в київській міській федерації; людина привела її за руку в ПФЛ на посаду куратора дублюючих складів і далі за три роки протягнула його за вуха всіма щаб­лями службової драбини до президента ПФЛ. Світовий футбол такого кар’єрного стрибка не знає! І сьогодні цей нікчема, тому що людина так вчинити не може, дозволяє собі обливати брудом того, хто його, можна сказати, просто з руки годував, забезпечував йому все: посаду, статус, умови, перспективу. Це просто чорна невдячність, найвища людська підлість! І просто блюзнірство, що оцінку іншим у питанні порядності та честі дає саме Сирота, на якого було заведено кримінальну справу за розкрадання коштів ПФЛ у особливо великих масштабах - майже три мільйони гривень під час перебування його президентом нашої ліги! І при цьому він ще їздив на службовому автомобілі, джипі за сто тисяч доларів США (!), сплаченому за кошти клубів.

Знаєте, в Конькова та Сироти як мінімум дві абсолютно однакові пристрасті. І перший, і другий люб­лять шикарні автомобілі, дорогі перельоти, фешенебельні готелі і часті подорожі у супроводі своїх супутниць. І все це оплачують не із своєї кишені, а із футбольної скарбниці.

- Але, як відомо, суд виправдав Сироту.

- За такої влади, в тому числі - судової, йому це вдалося. Благо, йому було чим оплачувати судові витрати. Власна кишеня повна, а каса ПФЛ стала порожньою. Сирота обікрав український футбол, і ми йому цього ніколи не пробачимо, й так просто не залишимо. Ми будемо домагатися в подальших судах, щоб украдені мільйони були повернуті нашим клубам, а далі, як у крилатій фразі капітана Жеглова: "злодій повинен сидіти у в’язниці"! І ми цього доб’ємося, щоб іншим казнокрадам було непереливки.

- Давайте повернемося до суто футбольних питань. Яка зараз ситуація в клубах ПФЛ, коли відновляться змагання в першій та другій лігах?

- Ситуація дуже складна, а причини всім відомі. Я відвідав багато клубів і знаю її не із чуток. Будемо вживати всіх можливих заходів, щоби змагання розпочалися за календарем - 29 березня. Але, на жаль, не все від нас залежить. Проте співробітники адміністрації ПФЛ на постійному зв’язку з клубами, моніторять ситуацію. Я минулого тижня мав зуст­річ із першим віце-президентом, головою Комітету професіонального футболу ФФУ Анатолієм Поповим. Ми домовилися за результатами моніторингу на цьому тижні провести спільне засідання профільного комітету федерації та Центральної Ради ПФЛ, на якому обговоримо всі питання життєдіяльності ліги на найближчий період, у тому числі - календар і дату поновлення змагань.

Оцените этот материал:
Источник:
ukrfootball.ua
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
ser-gio (kiev)
да, редакция - хорошего вы себе иксперта выбрали, сироту казанскую
Ответить
1
0
Вернуться к новостям
Комментарии 3
ser-gio (kiev)
да, редакция - хорошего вы себе иксперта выбрали, сироту казанскую
Ответить
1
0
Болельщик Таврии (Ялта)
Бальчос спустился до уровня "бабушек у подъезда". Видимо кресло терять очень не хочется.
Ответить
2
2
OctoberFest (Голая Пристань)
Але в будь-якому разі, як казав Козьма Прутков, зри в корінь, тобто, хто довів до такої ситуації. А тут відповідь однозначна - президент ФФУ Коньков. ------ Так, это получается в ПФЛ "до такої ситуації" вот это пугало довело? *** "якби він мав честь і совість, повинен подати у відставку" ---- Читаю и веселюсь: пан Бальчос, так вы ж про себя прям говорите! Только если по вашей логике Конькову не хватит чести, то вам не хватит мозгов от кормушки отойти, да? ВЫВОД: Тошно, Милан Владимирович. Как-то вашу ПФЛ однозначно не вы двигаете, а еще на других рот разеваете. И почему у нас такой бардак везде творится? )=
Ответить
2
1

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус