Агроном НСК Олімпійський: Поле стадіону почувається набагато краще, ніж виглядає


Головний агроном НСК Олімпійський Віктор Яроменко розповів про стан газону найбільшої київської арени.

Агроном НСК Олімпійський: Поле стадіону почувається набагато краще, ніж виглядає


Головний агроном НСК "Олімпійський" Віктор Яроменко розповів про стан газону найбільшої київської арени.

- Розкажіть будь ласка чи дійсно стан газону є критично поганим?

- Звісно стан газону не є таким ідеальним, котрим був, наприклад, на початку весняної частини сезону 2013/2014 років. Тоді у нас поле відпочивало більше, ніж 2 місяці, а кількість ігор була значно менша. Проте, я не говорив би про критично поганий стан. Поле зараз знаходиться в прийнятному для ігор стані. Я можу сказати, що почувається воно набагато краще, ніж виглядає.

- А що послугувало причиною того, що зараз стільки нарікань на стан газону?

- Ну перш за все якщо говорити про зиму, то вона була для нас складна. Коли випав перший сніг, то ми змушені були його розтопити, так як у нас ще мала відбутися гра. Потім почалися морози, а снігового покриття, яке є найкращим захистом, не було. Потім, коли знову випав сніг, то ми знову були змушені його розтопити, так як грав Дніпро. Зараз наше поле витримує велике навантаження. Так, починаючи із 19 лютого, ми вже провели 4 тренування та 4 гри. До того ж, погодні умови, м’яко кажучи, зовсім не сприяють реанімації поля. ФК "Генгам", наприклад, проводив тренування під зливою, а наступного дня під мокрим снігом ми мали матч, а ще через 2 дні у нас грало Динамо із Металістом... Звісно, що трава не має можливості повністю відновитись.

- А скільки потрібно часу для газону щоби повністю відновитися після матчу?

- В ідеалі, - два тижні.

- У четвер, 12 березня, НСК "Олімпійський" прийматиме матч 1/8 Ліги Європи між українським "Дніпро" та нідерландським "Аяксом". Що Ви робите для підготовки поля?

- Все, що потрібно. Зараз поле знаходиться в інтенсивному режимі реанімації. Воно знаходиться під постійним наглядом, ми на стадіоні живемо не 24, а, навіть, 25 годин на добу. Не дивлячись на те, що вже сонячна погода, ми також продовжуємо використовувати наше «штучне сонце». Дякувати погодним умовам, зараз ми маємо сподівання, що наш газон піде на швидке покращення. Проте вночі все ще мінусові температурні умови, що не є сприятливим фактором для реанімації. Але ми робимо все від нас залежне!

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус