Олександр Кулішевич: "На Зідана гравець "Волині" справив хороше враження"

Олександр Кулішевич: "На Зідана гравець "Волині" справив хороше враження"


Український футбольний агент Олександр Кулішевич в інтерв'ю сайту “Футбол 24” розповів про формулу оцінки трансферної вартості футболіста та про зацікавлення мадридського “Реалу” в Ярославі Кінаші.

- Спеціалізований німецький портал transfermarkt.de вважає, що трансферна вартість вашого клієнта Артема Федецького становить 2,3 млн євро. Погоджуєтеся із думкою німців?

- Загалом, transfermarkt.de, за моїми спостереженнями, реальні суми вказує. Але по Федецькому з німцями не згоден. Думаю, почесний президент "Карпат" Петро Димінський теж не погодиться з ними.

- В яку сторону не згодні?

- Занижена ціна. Артем ж кандидат в національну збірну України. Хоча футбольний бізнес, як і увесь інший, полягає в тому, що хтось пропонує одну ціну, інші ж намагаються викласти менше, а сходяться на середньому. Хоча, як на мене, ціна Федецького вища.

- Наскільки суттєво ціна вища?

- Не етично буде з моєї сторони відповідати на це питання.

- Взагалі, яка ситуація із Артемом Федецьким? Він в "Карпатах" на правах оренди до кінця сезону, після чого повинен повернутися в "Шахтар"?

- Його оренда закінчується влітку, а контракт із "Шахтарем" завершується ще через рік.

- Артем Федецький заграв в "Карпатах", зі Львова потрапив у національну збірну, проявив себе в єврокубках. Вочевидь, тепер "Шахтар" не захоче його знову відпускати в оренду?

- Є технічні моменти в орендній угоді, все залежатиме від них. Цих нюансів я не вправі розголошувати.

- Повернімося, transfermarkt.de. Німці, за вашими словами, у багатьох випадках вказують реальні трансферні ціни. Можете пояснити якою формулою вони послуговуються?

- Звісно, не фахівцеві не реально правильно оцінити трансферну вартість футболіста. Отож, портал співпрацює із авторитетними фахівцями. А при оцінці вартості гравця враховуються різні фактори. Найперше, на вартість впливають виклики в збірну країни. Обов’язково потрібно врахувати вік футболіста, рівень чемпіонату, в якому він виступає, та суто професійні якості (техніка, швидкість мислення, тощо). Успішна гра в єврокубках суттєво збільшує вартість футболіста. Якби "Карпати" успішніше зіграли в груповому етапі ліги Європи, вартість Федецького збільшилася б в рази.

- Погоджуєтеся з тим, що найдорожчим в Україні є Даріо Срна, який за оцінкою transfermarkt.de, коштує 16 мільйонів євро?

- Так, погоджуюся.

- А з тим, що Артем Мілевський коштує 10 мільйонів євро?

- Так, це реальна ціна одного із основних нападників київського "Динамо" та національної збірної України.

- Ви колись працювали із Лєанідом Ковєлем. Підтримуєте з ним стосунки?

- Раніше спілкувалися по телефону, а останні два місяці ми не контактували. Його команда "Сатурн" розпалася. Чув, що Ковєль повернувся в мінське "Динамо", але чи правда це я не знаю.

- Це правда, що ваш підопічний із луцької "Волині" Ярослав Кінаш потрапив в поле зору мадридського "Реалу"?

- Скажу вам більше, 5 січня цього року диск із записами ігор за його участю переглядав Зінедін Зідан. На француза мій клієнт справив хороше враження. Але на момент підтвердження перегляду Ярослав зазнав травми. Через реабілітаційний період в "Реал" ми так і не поїхали. Але ми обов’язково повернемося до цього питання.

- Тобто, він влітку в Мадрид полетить?

- Як тільки він набере форму, ми це зробимо.

- А як взагалі він потрапив у сферу інтересів “Реалу”?

- Близько року тому Ігор Бєланов на запрошення віце-президента “Реалу” Еміліо Бутрагеньо відвідав мадридський клуб. Там його попросили порадити двох талановитих хлопців з України. Коли я дізнався про це, порекомендував Бєланову Кінаша. Ігор переглянув записи Ярослава і погодився, що той заслуговує на оглядини в “Реалі”.

- Невже, Кінаш вже готовий до переходу в “Реал”?

- Зараз Ярослав, звісно, навряд чи закріпився б в “Реалі”. Але підписавши угоду із мадридцями, він міг би піти в оренду в команду-середнячок іспанського чемпіонату. А згодом усе могло б змінитися.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Piligrim (Boston)
Главный талант - это Кварцяный, его бы в Реал, чемпионат бы выиграли быстро.
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 9
Piligrim (Boston)
Главный талант - это Кварцяный, его бы в Реал, чемпионат бы выиграли быстро.
Ответить
0
0
Карпати (Львів)
Кінаш сам родом зі Львова. Просто пацана розкручують, для того, щоб перодати хоча б в український клуб. Чув Кварц його хвалив, коли той грав у першій лізі за Волинь. Але не думаю, що Реал реально хоче його підписати. Він ще толком не грав (а може й взагалі не грав) у Прем\"єр лізі. Агенти є агенти.
Ответить
0
0
erste (Львов)
судячи з приколів з ковєлем-точно не дружить
Ответить
0
0
valeron.lutsk (ЛУЦЬК)
Оце блiн загнув Кiнаш в Реал- це смiшно. Агент точно з башкою недружить.
Ответить
0
0
Д123 (Снежное)
Он ещё не видел - Тренера Волыни.
Ответить
0
0
feliz (Malaga)
Pust poprobuet sebia v Madride?mozhet 4to i polu4itsia...
Ответить
0
0
M&M (Lviv)
Це як минулого року: десь в лісах під Києвом був знайдений другий Шевченко (чи Біланов, чи то Заваров його знайшов)...цього разу на луцьких болотах знайшли, - напевно буде другий Зідан)
Ответить
0
0
DIMON (Киев)
Реалу интересен футболист, а у нас только Волыни. Странно...
Ответить
0
0
Бабангида (Киефф)
Кинаш?! Кто это?! 0_о
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус