Анатолію Крощенку – 74!

Анатолію Крощенку – 74!


Сьогодні, 26-го жовтня, свій 74-ий день народження святкує екс-нападник «Карпат», гравець прем’єрного складу «зелено-білих» Анатолій Крощенко.

З цієї нагоди партнери-карпатці, гравці та тренери нинішнього покоління «Карпат» разом з багаточисельною армією «зелено-білих», а також керівництво і весь колектив ФК «Карпати» щиро вітають уродинника і бажають йому міцного здоров’я, родинного затишку, матеріального достатку та плідного служіння футболу.

Анатолій Крощенко увійшов в історію львівського футболу, як автор першого гола «Карпат» в офіційних поєдинках. 21-го квітня 1963 року він забив єдиний м’яч у прем’єрному матчі «зелено-білих» в чемпіонаті СРСР і карпатці з мінімальним рахунком 1:0 взяли гору над білоруським клубом «Локомотив» з Гомеля.

Вдруге Анатолій Крощенко вніс своє ім’я в літопис ФК «Карпати», як автор першого гола в міжнародному матчі. 12-го червня 1963 року «Карпати» зіграли свій перший поєдинок на міжнародній арені. Суперником галичан був уругвайський клуб «Атлетико–Серро» (Монтевідео). Перемогу карпатівцям (1:0) приніс точний удар Анатолія Крощенка.

За «Карпати» Анатолій Крощенко грав упродовж перших шести сезонів і став одним з найкращих бомбардирів в історії клубу. По завершенні кар’єри гравця, перейшов на тренерську роботу. Кілька років працював тренером СДЮШОР «Карпати», а в 1974 році був начальником команди «Карпати».

Довідка

Анатолій КРОЩЕНКО

• Народився 26-го жовтня 1937 року у Києві. Вихованець київського футболу. Амплуа – нападник. Кар’єра в «Карпатах»: 1963-1968 рр. Загалом упродовж шести сезонів поспіль зіграв за «зелено-білих» у чемпіонатах СРСР 169 матчів, забив 58 голів. Майстер спорту СРСР з 1959 року. Працював тренером СДЮШОР «Карпати», начальником команди «Карпати» (1974 р.). Заслужений тренер України.

• Окрім «Карпат» грав за команди: «Динамо» (Київ, дубль) – 1955-1958 рр., «Локомотив» (Вінниця) – 1959 р., «Шахтар» (Донецьк) – 1960/1961 рр., «Дніпро» (Дніпропетровськ) – 1961 р., «Авангард» (Харків) – 1962 р.

• Тренерська кар’єра: «Океан» (Керч), «Металург» (Дніпродзержинськ), «Десна» (Чернігів), «Шахтар» (Стаханов), «Хімік» (Житомир), «Динамо-2» (Київ), збірні України – юнацька, юніорська, молодіжна. 1997–1999 р.р. працював у ПФЛ України. Нині мешкає у Києві.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
goalkeeper (Львів)
Крощенко - теж почесний громадянин Львова!!!
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 2
goalkeeper (Львів)
Крощенко - теж почесний громадянин Львова!!!
Ответить
0
0
Bogdan123 (Львів)
Вітаю!
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус