Вторая лига
Вторая лига

Вторая лига - результаты и расписание матчей, турнирная таблица, новости.

Мілетій Бальчос: 6 квітня стартують далеко не всі команди другої ліги

Мілетій Бальчос: 6 квітня стартують далеко не всі команди другої ліги


Президент ПФЛ Мілетій Бальчос розповів, у якому стані клуби другого дивізіону підходять до старту весняної частини чемпіонату

- Мілетію Володимировичу, в Україні негода - сніги, відлига, ожеледиця. Професіональна футбольна ліга, напевне, найперше, переймається, як вдало провести старт весняної частини чемпіонату, адже з проблемами в першій лізі вона вже зіштовхнулася…

- Маємо надзвичайну ситуацію з матчами в першій лізі, яка відображає картину подій в країні - природні катаклізми, а на носі вже й старт у другій. Отож нині (розмова відбулася у четвер увечері. ) можу повідомити, що в групі № 1 (перша шістка західної зони. ) під питанням проведення двох поєдинків: "Нива" - "Тернопіль" і "Скала" - "Десна". В обох містах-господарях - хурделиця, а поля вкриті майже шістдесятисантиметровим шаром снігу.

Ми на постійному зв’язку з клубами, відтак уже найближчим часом на місця від нас поїдуть фахівці, щоби оцінити ситуацію. За прогнозами господарів - тернополян і стриян - покращення погоди не передбачається. А прибрати з поля стільки снігу занадто складно. Отож імовірно, підготувати ці стадіони до гри вчасно не вдасться.

Наприклад, із поля сніг приберуть. Але ж льодовий покрив, що є під снігом, залишиться! І якщо цей шар зривати, - означає псувати газон. Тобто виникає дилема: або повністю знищити поле, або ризикувати травмуванням футболістів. Тому не виключаємо варіанту, за яким матчі перенесуться. Досвід зустрічей у першій лізі засвідчує, що так буде правильно. Хоча остаточне рішення ухвалюватиметься після того, як на місцях побувають наші фахівці.

Щодо групи № 2 (перша шістка східної зони. ), то, промоніторивши ситуацію, дійшли висновку, що всі три зустрічі мають відбутися. Міста, де пройдуть стартові матчі (Кременчук, Донецьк, Головківка. ), розташовані географічно ближче півдня і там погодні умови сприятливіші. Загалом же ситуація критична, оскільки ніхто не міг передбачити таку негоду. Як держава в цілому, так і її окремі сфери, зокрема футбол, виявилися не готові до цього.


- А яка позиція щодо можливого перенесення матчів у гостей?
- У цьому випадку, коли зіп­сувалася погода та був навіть уведений в окремих регіонах надзвичайний стан, ситуація розцінюється як форс-мажор. У принципі, згода суперників й не потрібна. Але, навіть попри це, сподіваємося, що команди гостей поставляться до ситуації з розумінням.


- До речі, взимку звучала інформація про те, що може змінитися домашня арена "Реал Фарму"…- Справді, такий варіант не виключається. Нині южненці звернулися до Комітету з питань проведення змагань і безпеки на стадіонах ФФУ з листом, у якому попросили дозволу грати на іншій арені. Швидше за все, в Овідіополі. Усе залежатиме від того, чи входить вона до реєстру стадіонів, на яких можна проводити зустрічі другої ліги.

- Відкритим залишається питання календаря для груп аутсайдерів. Розклад і досі невідомий…

- Ми сформували групи № 3 і № 4. Порівняно з форматом, передбаченим Регламентом змагань, кількість учасників зменшилася. ФФУ поставилася до цього з розумінням. Тепер лише чекаємо ухвали виконкому Федерації. Лише після того зможемо провести жеребкування календаря. Ймовірно, що ці дві групи 6 квітня не стартують. Це може статися на тиждень пізніше.

- Ще одна важлива дата - 31 березня, коли (за рішенням Атестаційного комітету ФФУ) клуби повинні були повністю владнати всі питання щодо атестації.
- Якщо до цієї дати (вона, до речі, визначена УЄФА) не закрили ці питання, то поставили під сумнів свою можливість отримати атестат на участь у чемпіонаті.


- Поточний?- Ні, на новий - 2013/2014. До весняної частини змагань допущені всі команди.

- Навіть проблемні на кшталт "Динамо" та "Жемчужини"?
- Саме так.


- У хорошому сенсі, які інтриги чекають на вболівальників цієї весни?- У групі "А", на наш погляд, найцікавіша боротьба розгорнеться за другу сходинку (все-таки в "Десни" надто великий відрив), на яку фактично претендують аж чотири колективи. Щодо групи "Б", то там явного лідера немає, й всі команди (хіба за винятком "Полтави-2", як команди клубу першої ліги) цілком можуть претендувати на підвищення в класі. Давні амбіції щодо цього в "Кременя". "Укр­агроком" відкрито про це заявляє, та й "Шахтар-3" теж, думаю, серйозно замислюється над цим.

Думаю, команди перших шісток складуть на наступний сезон стрижень однієї групи другої ліги (саме в такому форматі, цілком можливо, стартує сезон-2013/2014).


- Навесні, як відзначають фахівці, різко зростає кількість так званих "дивних" матчів. Як цього уникнути?- У майбутньому ми плануємо запустити на нашому сайті закриту анонімну лінію, на яку кожен, хто матиме певну інформацію щодо таких зустрічей, зможе її викласти. Отримавши такі "сигнали", зможемо передавати їх далі належним інстанціям. Окрім того, чекаємо на прийняття Закону "Про протидію досягненю фіксованих (договірних) результатів та запобігання іншим корупційним правопорушенням у футболі", який дозволить ефективніше боротися з проявами нечесної боротьби у футболі, та в другій лізі зокрема.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Perk-as (Кривой Рог)
Как быть с Украгрокомом, который претендует в повышение в классе в первую лигу, но в первой лиге есть Александрия где тот же собственник. Может необходимо официальнно запретить это повышение в классе, как бывает с командами типа Динамо-2,3, Шахтёр-2,3 и т.п.
Ответить
1
0
Вернуться к новостям
Комментарии 3
Perk-as (Кривой Рог)
Как быть с Украгрокомом, который претендует в повышение в классе в первую лигу, но в первой лиге есть Александрия где тот же собственник. Может необходимо официальнно запретить это повышение в классе, как бывает с командами типа Динамо-2,3, Шахтёр-2,3 и т.п.
Ответить
1
0
Mikhail Nickolayev (Екатеринослав. губ.)
Материал интересный. СПАСИБО! Долгожданная информация, писал уже об этом в своих комментариях у этой новости - см. http://www.ua-football.com/ukrainian/2a/515ac40d.h... ----- НО: есть несколько вопросов. ========== Технические: 1) Как можно понять из интервью г-на Бальчоса (зря вы, коллеги в его адрес критические реплики регулярно отпускаете, кстати - не виноват руководитель ПФЛ в бедственном положении и снятии многих клубов; более того, стараются, даже через "не могу" и через действующий Регламент быть снисходительными к невыполнению финансовых требований лиги, оттягивая сроки оплат, не применяя сразу санкции и т.п. - может, и напрасно, кстати). Так вот, как можно понять из интервью, переформатирование групп 3 и 4 второй лиги ещё не утверждено Исполкомом ФФУ (по состоянию на пол-одиннадцатого дня 4 апреля). Пардон, а как же тогда проводить жеребьёвку в группах?? Она же будет уже сегодня!! Кстати, на сайте ПФЛ планируется видеотрансляция, вот ссылка: http://pfl.ua/football_news.php?readmore=6721 Так вот, проведение жеребьёвки авансом, ДО её утверждения - публичная демонстрация неуважения к ФФУ. Типа "утвердите - куда денетесь" переформатирование групп. Даже если кулуарно этот вопрос уже обсуждён и принципиально решён с федерацией - так не делают. Моно было и потерпеть немного. Напоминиаю, что в группах 3 и 4 командам предстоит сыграть всего-то по 6 и 8 матчей соответственно, причём необходимости завершить турнир к 1 июня нет. А вопрос-то сам по себе БЕСПРЕЦЕДЕНТНЫЙ!!! Невиданный в мире нигде! Речь идёт о изменении формата турнира прямо по его ходу. 2) Из ответа г-на Бальчоса следует, что ему НЕИЗВЕСТНО, закрыли ли все клубы свои финансовые долги, в т.ч. и перед лигой. 4 апреля человек даёт интервью, где не моргнув глазом, "информирует" всех - ЕСЛИ. Цитата: "ЯКЩО до цієї дати (вона, до речі, визначена УЄФА) не закрили ці питання, то поставили під сумнів свою можливість отримати атестат на участь у чемпіонаті". Что значит "якщо", чёрт бы побрал? Типа "не в курсе"? Принципиальный. 3) ГДЕ ИНФО О ПОРЯДКЕ ФОРМИРОВАНИЯ ТАБЛИЦ? Особенно - в группе 3. Там же клубы выступали в РАЗНЫХ подгруппах и провели разное количество матчей! Начнут с чистого листа и с нулей в таблице? - Несправедливо к тем, кто старался осенью. Как учтут результаты? - Бульдогов с носорогами придётся сравнивать. Видать, не решили эту задачку в ПФЛ, а сказать стесняются... ))
Ответить
0
0
Igorich (Львів)
Бардак в господарстві Бальчоса(
Ответить
0
2

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус