Потенційні трансфери. Економ варіант. Частина перша

Потенційні трансфери. Економ варіант. Частина перша


1 січня у Європі відкрилося зимове трансферне вікно і більшість клубів шукають варіанти щодо підсилення своїх складів. Для деяких є прийнятний варіант купівлі того чи іншого футболіста, а для інших можливим є лише або оренда, або підписання вільних агентів. Ми ж пропонуємо такий собі економ варіант потенційних трансферів в українські клуби. У нашому списку будуть представлені як легіонери, так і українці, але тільки ті, які виступають за кордоном або у вітчизняній першій лізі.

Легіонери

Папі Джілободжі, захисник, 25 років, "Нант", Сенегал

Потенційні трансфери. Економ варіант. Частина перша - изображение 1

Ще рік тому ЗМІ відправляли цього кремезного захисника зі зростом 192 см до України, але тоді ніхто не сприйняв ці чутки серйозно. Хто це такий захисник друголігового "Нанту"? Пройшов рік і тепер трансфер гравця збірної Сенегалу можна буде вважати досягненням. Гарна гра в обороні, де він сповна користується своєю перевагою – довжелезними ногами і зростом, доповнюється ще й непоганим відчуттям голу. Вже у цьому сезоні Джілободжі у 18-ти матчах Ліги 1 забив 3 голи. Він не тільки добре грає головою, але і ногами забиває.

Висновок: підсилив би будь-який клуб першої п'ятірки УПЛ, особливо "Дніпро".

Ціна за версією transfermarkt.de: 2 мільйони євро.

Еден Бен Басат, форвард, 27 років, "Тулуза", Ізраїль

Потенційні трансфери. Економ варіант. Частина перша - изображение 2

Ізраїльський нападник, який третій сезон проводить у французькій Лізі 1, незадоволений тією кількістю ігрового часу, який отримає від тренера. В "Тулузу" він переходив з "Бресту", де був кращим бомбардиром тогорічного аутсайдера чемпіонату Франції. Але в клубі з півдня Франції не надто довіряють цьому форварду. В другій половині минулого сезону він прийняв участь у 8 матчах і забив 3 голи. Пропустивши місяць через ушкодження, він з вересня отримує в середньому всього 25 хвилин на матч, тому немає нічого дивного, що у нього в поточному чемпіонаті лише 1 гол в 13-ти матчах. А ось у збірній, де йому довіряють, Бен Басат забивав в останніх 6 офіційних матчах. Саме Бен Басат позбавив португальців надії потрапити на ЧС-2014 не через стикові матчі, а напряму.

Висновок: не завадив би командам, які реально намагаються пробитися у єврокубки. Варіант - оренда.

Ціна за версією transfermarkt.de: 2,5 мільйони євро.

Емануель Фрімпонг, півзахисник, 21 рік, "Арсенал", Гана

Потенційні трансфери. Економ варіант. Частина перша - изображение 3

Фрімпонг був гравцем різних юнацьких збірних Англії, але у дорослому віці вирішив виступати за свою Батьківщину – Гану. Арсен Венгер не довіряє цьому опорному хаву, який дебютував за "канонірів" ще у 20-річному віці та має досвід виступів у Лізі Чемпіонів, постійно відправляючи його по орендам. Так, минулий сезон Фрімпонг провів по півроку у складі "Чарльтона" та "Фулхема". А до того була оренда у "Вулверхемптон", де ганець не зміг себе проявити, тому що на старті чемпіонату отримав важку травму та достроково завершив сезон. Цього року Венгер нікуди Фрімпонга не відправляв, але пробитися у основу через голови зірок "Арсеналу" він не може. Як показує досвід французький наставник відправляє гравців і за межі Англії у оренду. Так було минулого сезону з Джуру ("Ганновер"), а цього з Кокленом ("Фрайбург"). Та й самому Фрімпонгу необхідна ігрова практика, якщо він не хоче загубитись серед нерозкритих талантів Венгера.

Висновок: не завадив би командам з наміром пробитися у єврокубки. Оренда

Ціна за версією transfermarkt.de: 2 мільйони євро.

Артьомс Руднєвс, форвард, 25 років, "Гамбург", Латвія

Потенційні трансфери. Економ варіант. Частина перша - изображение 4

Минулого року Руднєвс був основним форвардом "Гамбурга" і увійшов в топ-10 бомбардирів чемпіонату з 12 м’ячами, але конфлікт з Торстеном Фінком позбавив його місця у складі в поточному чемпіонаті. Не потрібен він і новому наставнику Берту ван Маарвейку. Цього сезону він прийняв участь лише в семи матчах (загалом 180 хвилин) у Бундеслізі. Ще одного разу відіграв у Кубку Німеччини, де відзначився дублем. Якщо не брати до уваги поточний сезон, то за 4 попередніх він забив 84 голи, що є достойним показником. Має досвід виступів у єврокубках за польський "Лех". Що важливо, в Україні у нього не буде мовного бар’єру, адже він чудово володіє російською.

Висновок: допоможе командам, які виступають у єврокубках. Оренда.

Ціна за версією transfermarkt.de: 5 мільйонів євро.

Конкуренти за версією іноземних ЗМІ: "Ганновер", "Аугсбург", "Селтік", "Сток Сіті", "Фіорентина".

Джон Чібуйке, форвард, 25 років, "Русенборг", Нігерія

Потенційні трансфери. Економ варіант. Частина перша - изображение 5

Цього форварда могли запам’ятати по матчам з "Металістом" у тогорічному розіграші Ліги Європи. Нігерієць тоді тероризував захист харків’ян. Вся його доросла кар’єра пройшла у чемпіонатах Швеції та Норвегії, де він звик до силового футболу, який демонструють більшість українських команд. Має досвід виступів у єврокубках і невисоку трансферну вартість. В сезоні, що вже завершився у Норвегії, на його рахунку 15 влучних пострілів.

Висновок: допоможе командам, які намагаються пробитися у єврокубки. Повноцінний трансфер.

Ціна за версією transfermarkt.de: 800 тисяч євро.

Семір Штіліч, півзахисник, 26 років, "Газіантепспор", Боснія і Герцоговина

Потенційні трансфери. Економ варіант. Частина перша - изображение 6

Представляти цього екс-карпатівця потреби немає. Всі його добре пам’ятають по виступам за львівський клуб. Зазначимо лише, що недавно його визнано кращим легіонером в чемпіонаті Польщі останнього десятиріччя. В Туреччині він непогано проявив себе, але через проблеми фінансового характеру не має бажання залишатися у "Газіантепспорі". Можливий варіант з достроковим розривом контракту.

Висновок: допоможе командам, які намагаються пробитися у єврокубки. Повноцінний трансфер.

Ціна за версією transfermarkt.de: 1,3 мільйона євро.

Абду Траоре, форвард, 25 років, "Газіантепспор", Буркіна-Фасо

Потенційні трансфери. Економ варіант. Частина перша - изображение 7

Уродженець Кот-д’Івуару, який прийняв рішення виступати за іншу африканську країну не є надто результативним форвардом, але пройшов хрещення в чемпіонатах з силовим футболом. Непогано проявивши себе у польській "Лехії", потрапив до Туреччини. Цього сезону в 12 матчах екс-одноклубник Мілевського забив 5 м’ячів. Про фінансові проблеми "Газіантепспору" вже зазначалося. Можливий варіант з достроковим розривом контракту.

Висновок: Повноцінний трансфер для команд середини турнірної таблиці.

Ціна за версією transfermarkt.de: 1,8 мільйона євро.

Конкуренти за версією іноземних ЗМІ: "Лех", "Погонь".

Прежюс Накульма, правий форвард/півзахисник, 26 років, "Гурнік" Забже, Буркіна-Фасо

Потенційні трансфери. Економ варіант. Частина перша - изображение 8

Ще один представник Буркіна-Фасо у нашому списку. Він всю свою дорослу кар’єру провів у Польщі. Починав з самих низів і наразі виступає за команду, яка претендує на найвищі місця у Екстракласі. Фактурний гравець, який володіє і технікою та має прекрасні фізичні дані, майже в кожне трансферне вікно є бажаним для багатьох клубів Європи, але до цього часу "Гурніку" вдавалося його стримати. Однак тренер Навалка очолив збірну Польщі, тому для Накульми є новий шанс змінити клуб. В поточному чемпіонаті у 20-ти матчах забив 9 голів та віддав 6 гольових передач.

Висновок: Повноцінний трансфер для кожної команд з верхньої частини таблиці УПЛ.

Ціна за версією transfermarkt.de: 1 мільйон євро.

Конкуренти за версією іноземних ЗМІ: "Фрайбург", "Кьольн", "Вердер", "Брюгге", "Кьєво", "Фіорентина", "Рубін".

Матеуш Захара, форвард, 23 років, "Гурнік" Забже, Польща

Потенційні трансфери. Економ варіант. Частина перша - изображение 9

Відносно молодий гравець лише цього року став основним у "Гурніку", чому сприяв відхід з команди ряду досвідчених форвардів. Але шансом, який йому випав, скористався сповна. В поточному чемпіонаті на його рахунку в 23-х матчах 11 голів та 6 гольових передач. Володіє гарним ударом з правої ноги, а також добре грає головою.

Висновок: Повноцінний трансфер для команд з середини таблиці УПЛ.

Ціна за версією transfermarkt.de: 200 тисяч євро.

Конкуренти за версією іноземних ЗМІ: "Олімпіакос", "Херенвен", "Вітесс", "Заглєбьє", "Ботєв".

Владімер Двалішвілі, форвард, 27 років, "Легія", Грузія

Потенційні трансфери. Економ варіант. Частина перша - изображение 10

В "Легії" виступає протягом останнього року і стабільно демонструє свої бомбардирські якості. Двалішвілі багато забивав і за "Сконто", і за "Маккабі" з Хайфи, а тепер за "Легію". Результативність та відсутність мовного бар’єру робить його бажаним для команд з проблемами реалізації у УПЛ. Якщо ж на нього звернуть увагу команди, які продовжують виступ у єврокубках, то використати цього форварда не зможуть, тому що він заграний у Лізі Європи.

Висновок: Повноцінний трансфер для команд, які намагаються пробитися у єврокубки.

Ціна за версією transfermarkt.de: 1,4 мільйона євро.

Перша ліга

Також нашим клубам варто було б пригледітись до представників нашої Першої ліги. Як показує досвід "Волині", ще вчорашні представники другого за рангом дивізіону ні в чому не поступаються багатьом давнішнім представникам еліти українського футболу.

Василь Палагнюк, форвард, 22 роки, "Буковина"

Потенційні трансфери. Економ варіант. Частина перша - изображение 11

Молодий форвард потрапив до "Буковини" лише наприкінці вересня, в якості вільного агента, адже його попередній клуб "Кримтеплиця" наказав довго жити. За час до завершення основної частини встиг прийняти участь в 10 матчах, в яких забив 4 голи. Палагнюк особисто приніс 6 очок команді і тричі потрапляв до нашої символічної збірної. Потенціал у цього нападника є, потрібно лише, щоб тренери з УПЛ в нього повірили.

Олег Керчу, лівий захисник, 29 років, "Буковина"

Потенційні трансфери. Економ варіант. Частина перша - изображение 12

Досвідчений захисник є лідером "Буковини". Один з небагатьох, хто залишився у команді після того, як було оголошено про фінансові проблеми. На сьогодні Керчу є кращим гравцем чернівецького клубу і як належить капітану веде за собою своїх більш молодих партнерів. З початку поточного чемпіонату 5 разів потрапляв до символічних збірних туру за версією нашого сайту.

Руслан Степанюк, форвард, 21 рік, "Сталь" Алчевськ

Потенційні трансфери. Економ варіант. Частина перша - изображение 13

Цей молодий форвард має гарні шанси вирости у гравця високого рівня. Його гру помітив Сергій Ковалець і Руслан отримав виклик до лав молодіжки. Але крім Ковальця, на Степанюка звернув увагу ще один тренер, при чому набагато більш досвідчений. Форварда хоче запросити до своєї команди один з кращих тренерів у УПЛ Мирон Маркевич. Тому гравець "Сталі" має всі шанси невдовзі понюхати пороху Прем'єр-ліги.

Антон Поступаленко, півзахисник, 25 років, "Сталь" Алчевськ

Потенційні трансфери. Економ варіант. Частина перша - изображение 14

Вихованець харківського "Металлісту" добре розпочав поточний чемпіонат. Півзахисник "Сталі" і сам забивав, і гольові роздавав, заслуживши почесне звання алчевського "фантазісти". Єдине, що йому можна поставити в мінус - надто багато порушень. За першу частину чемпіонату він отримав 9 жовтих і одну червону картку, що, втім, лише підтверджує його бійцівські якості.

Сергій Старенький, півзахисник, 29 років, "Олександрія"

Потенційні трансфери. Економ варіант. Частина перша - изображение 15

Він уже відчув смак Прем'єр-ліги і має всі шанси знову спробувати свої сили в еліті українського футболу. Лідер команди. Зірочка місцевого розливу. Саме завдяки його вдалим діям "Олександрія" дуже часто здобуває перемоги. За першу частину чемпіонату на його рахунку 6 голів та 4 результативних передачі. Такий гравець не загубиться, мабуть, у жодній команді УПЛ, яка займає місце нижче п'ятого.

Михайло Сергійчук, форвард, 22 роки, "Миколаїв"

Потенційні трансфери. Економ варіант. Частина перша - изображение 16

Ще в минулому сезоні Михайло добросовісно забивав за друголіговий черкаський "Славутич". Влітку він залишив Черкаси і подався на південь до Миколаєва, де відразу став лідером нападу однойменного клубу. На зимову перерву Сергійчук пішов у якості одноосібного лідера бомбардирської гонки у Першій лізі з десятьма м'ячами на рахунку. Сергійчук не тільки у нападі може зіграти, але і у півзахисті на правому фланзі. Можна не сумніватись, що такий гравець не завадив би багатьом командам із середньої частини таблиці УПЛ.

Оцініть цей матеріал:
Коментарі
Увійдіть, щоб залишати коментарі. Увійти
Сергей 65 (Ильичевск)
Никто не хоронит ЧО.Все мнения основываются на предыдущих мыльных пузырях,которые весной тихо сдувались либо громко лопали.Примеров куча.Чего стоит Оболонь,Металург Д, Таврия,Арсенал,Ворскла.Тот же Днепр,заваливший не один раз весну.Кроме того,прямые конкуренты Черноморца: Арсенал,Кривбасс канули в лету и некому отобрать очки. Повезло ЧО и с Металлистом,который осенью не мог оправиться от проделок"благодетеля" украинского футбола Гриши Суркиса. Но по весне, уже все будут играть по другому с ЧО. Та же Зоря и Ворскла не отдадут просто так путевку в Лигу Европы.
Відповісти
0
1
Повернутись до новин
Коментарі 14
Сергей 65 (Ильичевск)
Никто не хоронит ЧО.Все мнения основываются на предыдущих мыльных пузырях,которые весной тихо сдувались либо громко лопали.Примеров куча.Чего стоит Оболонь,Металург Д, Таврия,Арсенал,Ворскла.Тот же Днепр,заваливший не один раз весну.Кроме того,прямые конкуренты Черноморца: Арсенал,Кривбасс канули в лету и некому отобрать очки. Повезло ЧО и с Металлистом,который осенью не мог оправиться от проделок"благодетеля" украинского футбола Гриши Суркиса. Но по весне, уже все будут играть по другому с ЧО. Та же Зоря и Ворскла не отдадут просто так путевку в Лигу Европы.
Відповісти
0
1
Олег крупа (Одесса)
Сколько ж можно хоронить Черноморец,откуда инфа про плохое финансовое состояние команды,разве плохо,шо команда живёт по средствам,или лучше как Кривбасс и Арсенал,платить заоблачную зарплату и обанкротиться,или лучше,как Динамо,покупать за 10-15 лямов,а они потом выёживаются,а Диденко-нормальный джокер,забивающий очень важные голы,получше всяких "звездных" Мбокани,Лэнсов,Идейе,Селезнёвых,Беланда,Адриано и т.д.
Відповісти
3
2
Dimitriyi (ХАРЬКОВ)
Артёмс Рудневс - реальный БОМБАРДИР,видел несколько матчей с его участием.Форвард штрафной,но не деревянный + много борьбы выигрывает.Такой бы подошёл ДД или МХ.
Відповісти
2
0
diamond6668 (Харьков)
Двалішвілі может наверно позволить только МД(кроме топ-4),даже ЧО не сможет себе этого позволить,и то был бы не эконом вариант,а большой риск покупка дорого игрока с непонятным исходом заиграет ли,поможет ли в ЛЕ пробиться,не помжет а зачем его тогда покупали.
Відповісти
4
0
diamond6668 (Харьков)
МИнус и вот почему,это не економ вариант,а по украински грабунок,по Джилободжи согласен его наверняка Днепр и присматривает,но остальные... Наши клубы не из топ четверки на ладан дышут и тот же Черноморец не будет покупать игрока оценочная стоимость которого больше ляма,даже в оренду,потому как зарплата станет не подьемной,да и слухи ходят что они в сложно финансовой ситуации,иначе наверно не продлевали бы Диденко,нынешний уровень которого первая лига,Економ вариант для ЧО это Бабатунде,какой нибудь Адийя,или ещё кто то из этой серии. Фримпонг не поедет сюда в команды типа ЧО,а в командах типа Днепра и Металла сильно сомневаюсь что он там нужен,врядли он заменит Металлу Сосу,а денег потратят немало,у них и так куча игроков на контракте Соуза,Бланко,Марлос,Шавьер ,Торрес,Эдмар,думаю найти можно и лучше и дешевле Фримпонга. Рудневс тоже зачем он нужен топам?А больше его никто не сможет позволить так что это явно не эконом.Даже если в топ клуб его взять зачем игрок с оценкой 5 лямов в на скамейке?Разве это эконом?
Відповісти
2
5
андрей1981 (Черкаси)
Ну так про купівлю і говориться про гравців трансферна ціна яких близько 1 млн євро. Інші оренда, або варіант з вільними агентами. А про оренду хай менеджмент проявляє чудеса парламентерства. Щодо ЧО. то він ж ніби позначив боротьбу за нагороди чемпіонату... На Діденку далеко не заїдуть. Адійя теж приходив з Мілану, у якості учасника ЧС. Того варіант з Фрімпонгом має право на життя.
Відповісти
3
0
diamond6668 (Харьков)
Вариант с Фримпонгом отпадает,я говорю реально,Адия не играл никогда в Милане в первой,Фримпонг же играл в Арсе,и думаю мечтает вернуться в Арс,а аренда в Черноморец это конец карьеры,так по крайней мере в Европе многие думают.Адия не был в каких то сеьрезных клубах,какого то потенциала не подавал был в системе Милана вот и всё,помню там Карпаты Еллу из Барсы подписывали и что???У этих игроков зарпалта сумашедшая,а отдачи никакой,вспомни Раффаела из Динамо, в Бундеслиге он король в УПЛ бледная тень,очень много рисков что всё сорвется,да и не сможет ЧО его себе позволить,куда проще подписать Богданова,который будет служить как бравый воин лет пять десять как Гусев в Динамо. Диденко и Аржанов подписаны,а это значит денег нет приходите завтра,и где это он обозначил борьбу за награды???Он может хоть обозначить Чемпионство,если это не подкреплено делами это всё пустые слова,Курченко обозначил цель чемпионство Металлисту и распродал всех форвардов,а сейчас ещё и лидера Сосу,он может говорить хоть о кубке Лиги Чемпионов,но пока он не подготовит плацдарм для этого ничего не будет,трансферы это только часть дела,ещё нужно что бы внутри была конкуренция,и чтобы например Шелаева подпирали и превосходили игроки из клубной академии,много процессов нужно совершить чтобы МХ стал чемпионом.ЧО может радоваться что конкуренты растеряли очки но вторая часть сезона будет ещё сложней,все уже поняли игру Черноморца и что нужно против них сильней играть,а не в полноги.
 
2
1
mongust (Суми)
Редакция, вы же на соседней ветке писали, что Динамо предлагало за сенегальца который идет первым в списке 5 млн Эвро, а Нант согласен токо за 8 млн. И это вы называете эконом вариант???
Відповісти
2
0
андрей1981 (Черкаси)
Такий захисник як він, то точно економ. Принаймні краще і дешевше Драговіча. Про 8 млн писали французські ЗМІ, але ціну можна і збити
Відповісти
3
0
mongust (Суми)
По Драговичу согласен, пока показывает весьма посредственную игру. Но я не думаю что Днепр его тогрует, Рамос досижывает последние полгода и ему врядли кто-то даст деньги на усиление, да и Стец говорил что покупок не будет.
 
1
0
Чернівці назавжди! (Черновцы)
Олежа Керчу заслужив місце в Прем'єр Лізі,наприклад, в Карпатах десь такий гравець точно б не завадив.
Відповісти
3
0
kotigorok (Чернігів)
Старенькому вже 29, а виглядає на 24.
Відповісти
3
2

Новини Футболу

Найкращі букмекери

Букмекер
Бонус