Іван Ордець: На Порту нікого додатково мотивувати потреби немає


Ордець про матч із Порту

Іван Ордець: На Порту нікого додатково мотивувати потреби немає


Напередодні сьогоднішнього матчу Ліги чемпіонів "Шахтар" – "Порту" підопічні Мірчі Луческу провели передігрове тренування на полі стадіону "Арена-Львів". По завершенні заняття центральний захисник донеччан Іван Ордець відповів на питання UA-Футбол.

– Який настрій у тебе та твоїх партнерів перед грою з таким грізним суперником, яким безумовно є "Порто"?

– Ви праві, "Порто" дійсно дуже хороша і сильна команда. До того ж це дуже важливий матч Ліги чемпіонів і ми до нього готуємося з чітким усвідомленням всієї значущості його результату в боротьбі за одне з двох перших місць у групі. Перед нами керівництвом клубу поставлено конкретне завдання на осінню частину Ліги чемпіонів – вийти у плей-оф. В принципі, у цьому турнірі кожна гра складна. Ну а коли ти готуєшся до поєдинку з таким сильним суперником, як "Порту", то тут нікого додатково мотивувати потреби немає. Важливо, що у нас практично всі футболісти здорові і готові взяти участь у грі. А хто саме вийде на поле, вирішить Містер.

– В першому турі "Порту" з рахунком 6:0 обіграв БАТЕ, а "Шахтар" зіграв 0:0 з "Атлетік".

– Перемога "Порту" з таким великим рахунком є зайвим свідченням сили португальської команди. Хтось, звичайно, може сказати, що це просто суперник у них був не найсильніший, тому й такий результат. Однак повірте, БАТЕ, хоча і далеко не гранд європейського футболу, але й не такий вже легкий суперник. Тож забиті йому шість "сухих" м’ячів в першу чергу є свідченням сили "Порту", а не слабкості білорусів. Що ж до наших 0:0 у Більбао, то я не вважаю, що це для нас поганий результат. Все ж ми зіграли внічию з нашим прямим конкурентом за вихід із групи на його полі.

Іван Ордець: На Порту нікого додатково мотивувати потреби немає - изображение 1

– А з "Порто" нічия вас влаштує?

– То вже як воно вийде. Але ми налаштовуємося на перемогу, бо гратимемо на своєму полі та й завжди значно легше і комфортніше почуваєшся, коли суперники по групі змушені тебе наздоганяти в турнірній таблиці, а не ти їх. Вважаю, що ми зараз набрали належну ігрову форму і функціонально також готові до того, щоб обігрувати навіть таку сильну команду, як "Порто".

– В яких компонентах футболу, на твою думку, "Порту" особливо сильний?

– Ми переглядали їхні матчі і скажу, що у португальців особливо сильною є передня лінія. Слід відзначити, що атакують вони різноманітно і що найголовніше, неприємності супернику можуть створити не тільки форварди та середня лінія команди, а й захисники. Причому останні приходять в чужий штрафний майданчик не лише при стандартах, а й можуть дозволити собі так глибоко підключитися до атаки, що не рідко опиняються на позиції форварда. Ну й не може не подобатися їхня робота з м’ячем – всі гравці без винятку дуже добре оснащені технічно.

– За рахунок чого їх можна переграти?

– Думаю, дуже важливо буде добре зіграти в обороні. Для цього треба бути весь час максимально зібраними і ні на мить не втрачати концентрацію. Маю надію, зважаючи на сьогоднішній рівень нашої готовності, що з цим ми впораємося. Однак, навіть якщо ми зіграємо на "0" в захисті, для перемоги цього все одно буде недостатньо – обов’язково треба ще й забити як мінімум один м’яч. Тут головне, реалізувати ті моменти, які ми створимо. А в тому, що вони у нас будуть, я не сумніваюся. Можливо, ми їх матимемо не дуже багато, все ж "Порту" – команда збалансована в усіх ланках і у неї не тільки сильний напад, а й хороша лінія оборони, але вони в нас точно будуть.

– Усі, майже 35 000 квитків на цей матч вже давно продані. Ти та твої партнери по команді знаєте, що на "Арені Львів" буде аншлаг?

– Так і нас це дуже тішить. Для нас повні трибуни – це додаткова мотивація і ми зробимо усе, щоб віддячити львів’янам, які прийдуть нас підтримати, красивим футболом та перемогою. Адже ми хочемо, щоб не лише на "Порто", а й на решті наших матчів на "Арені Львів" також був аншлаг. Мені вже доводилося не раз грати на цьому чудовому стадіоні – і за клуб, і за "Шахтар" – і кожен раз атмосфера була по-справжньому святкова

– "Шахтар" цього сезону вже зіграв кілька матчів на "Арені Львів". Зокрема, з "Динамо" в Суперкубку та з "Металістом" у чемпіонаті.

– Ви забули про ще один поєдинок Прем’єр-ліги, із запорізьким "Металургом". Головне, всі ці матчі ми виграли, причому не пропустили в них жодного м’яча. Добре було б обидві ці серії продовжити у грі з "Порту" та й загалом хочеться, аби вони тривала якомога довше.

– Поразка в останній грі Прем’єр-ліги від "Зорі" вас по-спортивному добряче розізлила?

– Будь-який програш псує настрій. Але з іншої сторони у футболі без поразок ніхто не обходиться. А програш "Зорі" ще й змусив нас поступитися першим рядком у турнірній таблиці. Але ніякої катастрофи не сталося – попереду ще три чверті чемпіонату, так що вся боротьба попереду. Ми віримо в себе, віримо один в одного та в нашого тренера і в нас немає сумнівів, що зуміємо захистити чемпіонський титул. Та зараз всі наші думки про Лігу чемпіонів, про поєдинок з "Порту", а вже після матчу на "Арені Львів" ми переключимося на внутрішній чемпіонат, там також на нас чекає цікавий матч – вже у неділю ми граємо з "Динамо" на "Олімпійському". Але зараз ми повністю сконцентровані на тому, як обіграти "Порту".

Оцініть цей матеріал:
Коментарі
Увійдіть, щоб залишати коментарі. Увійти

Новини Футболу

Найкращі букмекери

Букмекер
Бонус