Жінки. Україна - Італія - 2:2. За два кроки до мрії


Українки не змогли пройти плей-офф та не потрапили до КС-2015

Жінки. Україна - Італія - 2:2. За два кроки до мрії


Плей-офф до КС-2015 серед жінок. Матч-відповідь.

Україна - Італія - 2:2 (1:0)

Голи: Дятел, 25;46 - Габбядіні, 55; Паніко, 78

Україна: Самсон, Басанська, Котик, Кравець, Пекур, Бойченко (Романенк, 70) Дятел, Пекур, Овдійчук ( Яковишин, 80), Андрущак, Апанащенко, Василюк

Арбітр: Ефталія Мітсі (Греція)

Після першого матчу раунду плей-офф за вихід на Кубок Світу 2015 серед жіночих команд збірна України зберегла чудові шанси на позитивний підсумковий результат. Нагадаємо, що гра, яка відбувалася в італійському місті Рієті завершилася перемогою господарок з рахунком 2:1. В складі збірної України ударом головою відзначилася Дарія Апанащенко.

На перед матчевій прес-конференції головний тренер української дружини Анатолій Куцев сказав, що найкращий відпочинок для його дівчат – це прогулянки містом. І справді, навіть в день зустрічі можна було спостерігати, як наші збірниці спокійно прогулюються середмістям, жартують та загалом перебувають у чудовому настрої. Італійок натомість не спостерігалося, хоча їхні тренери саме проходили повз Львівську обласну федерацію футболу, коли автор цих рядків отримував акредитацію.

На жаль, в поточній зустрічі тренерський штаб української збірної не міг розраховувати на Лишафай для якої, швидше за все, цей футбольний рік вже завершений. Натоміссть відновилася від мікроушкодження Віра Бойченко. Збірна України вийшла на гру у наступному складі: голкіпер та капітан команди Катерина Самосон, захист з права на ліво: Валентина Котик, Дарія Кравець Ірина Василюк, Ольга Басанська. Середня лінія – праворуч вже згадувана Ольга Боченко, ліворуч – Ольга Овдійчук, за центральну вісь відповідали Людмила Пекур та Ія Андрущак. І двоє нападників (чи то пак нападниць) – трішки з глибини діяла Віра Дятел в на вістрі Дарія Апанащенко.

Тренер збірної Італії, чемпіон Світу 1982 року Антоніо Кабріні виставив на гру наступний склад: воротар Лаура Джуліані, захист: Раффаела Маньєрі, Роберта Д’адда, Нене Біссолі та Федеріка Ді Крішо. Середня ланка: Аллесіа Туттіно по центру, Даніела Страккі та Еліза Капорезе на флангах і тріо форвардів (ок): Валентіна Черноя, Меланья Габбьні та капітн команди Патріція Паніко.

Під вигуки нечисленних вболівальників "Україна! Україна!", які ледве заповнили центральні сектори, грецька бригада арбітрів на чолі з Ефталією Мітсі вивела команди на поле. Прикметно, що замість хлопчиків, які виходять з командами на поле цього разу були дівчатка…

Взагалі жіночий футбол – цікава штука. Швидкості, як у дитячо-юнацькому, але емоціям, які вирують на полі позаздрить будь-яке дербі. Чисто візуально наші дівчата набагато симпатичніші. В ігровому плані мається на увазі. Хоча і не тільки в ньому…

На 5-й хвилині матчу після доволі сильного удару Валентіни Черноя вдало у гру вступила наша Катерина Самсон, яка намертво зафіксувала м’яч, що летів в кут воріт. Контратака у відповідь і вже Лаура Джуліані перериває небезпечний простріл наших з лівого флангу. Загалом в перші десять хвилин м’ячем більше володіють італійки. Вони більше комбінують, особливо через правий фланг та вже тричі били по воротах, але капітан української команди на висоті, тому поки що все спокійно. Проте в наступні 10 хвилин наші дівчата кардинально змінюють ситуацію. На 12 хвилині матчу Віра Дятел вицарапує м’яч практично на лицевй лінії у смаглявої Нене Брісоолі, але подає надто сильно і неточно. Ще за мить слаломний прохід Ольги Авдійчук зупиняють відразу троє італійок, щоправда без фолу. І відразу мініатюрна Ольга Бойченко пресингує захист гостей та змушує суперниць просто виносити м’яч куди очі дивляться. За хвилину на Ользі фолять, але симпатична гречанка-арбітр пропускає цей епізод повз увагу.

Перший свій кутовий наші дівчата подали на 17-й хвилині гри, проте безрезультатно. Проходить ще хвилина і вже Віра Дятел б’є з-за меж штрафного майданчика трохи вище воріт. Ще за мить Людмила Пекур виходить на ворота з позиції правого інсайда, але заробляє лише кутовий, який нічим особливо небезпечним не завершується.

З двадцятої хвилини італійки нарешті приходять до себе і переносять гру ближче до центру. Але не надовго. Вже на 23-му обороті секундоміра наші дівчата подають два небезпечних кутових удари поспіль. На жаль – безрезультатно. Та на 25-й хвилині Віра Дятел вискакує на ворота суперника та не зближуючись з голкіпером надсилає м’яч точно у кут воріт! 1:0 українки виходять вперед!

За кілька хвилин Нене Біссолі фолить проти Дарії Апанащенко, отримує жовту картку та дає українкам шанс на небезпечний штрафний, які вони в тім марнують. На 31 хвилині Ольга Овдійчук смачно прикладається з правої, але, на жаль, невлучно. Італійки теж намагаються бити здалеку, але Катерина Самсон не спить не роботі. України в цей відрізок матчу виглядають набагато мобільнішими і здається, що легшими. А пара блондинок Пекур-Дятел буквально літає по полю.

Під кінець тайму гра проходить переважно в центральній зоні. Багато боротьби, не завжди суто жіночої. Італійки вперто ігнорують правило феєр-плей. Наші дівчата натомість відправляють у нокдаун Нене Біссолі, але до честі дівчини вона швидко оговтується. На останній хвилині першого тайму італійкам вдається контратака правим краєм, але Катерина Самсон далеко вийшовши з воріт буквально вицарапує м’яч у суперниць.

В перерві матчу Італія проводить заміну – замість малоактивної Кампорезе на полі з’являється Джіреллі. Але поки суперниці перегруповуються Україні вдається блискавична атака правим флангом і Віра Дятел, накртивши двох суперниць у карному майданчику подвоює рахунок!

Італійки суттєво нервують, втрачаючи м’яч у елементарних ситуаціях, але за рахунок старання дещо вирівнють гру. Наші чомусь сідають дуже глибоко і починають грати на відбій. Як виявляється – надто рано. Після розіграшу кутового на 55 хвилині зустрічі Маланія Габбядіні скорочує розрив у рахунку. Італійки грубо фолять проти Бойченко на фланзі, проте грецька бригада арбітрів ігнорує це порушення при цьому не фіксуючи очевидний офсайд у гостей. Лише своєчасний вихід Самсон та під страховка захисників рятують Україну від ще більших неприємностей. Зарано наші дівчата повірили у перемогу, зарано…

Пішла гра на зустрічних курсах. Багато браку демонструють обидві команди, зате гра проходить весело. Складється таке враження, що гречанки, що обслуговують матч більше симпатизують італійкам. Кожен контакт трактується, як фол в сторону воріт української команди. Але наші вболівальники шалено підтримують українську збірну. На 70-й хвилині матчу замість Ольги Бойченко на поле вийшла Тетяна Романенко. І вже за мить Тетяна протягує м’яч до штрафнго майданчика, проте голкіпер італійок розряджає ситуацію. Ще один небезпечний момент виникає вже на лівому фланзі. Заміна явно пішла на користь українській команді - наші дівчата заграли активніше та сміливіше.

На 75-й хвилині матчу чудово у воротах діє Катерина Самсон, витягуючи м’яч з кута після розіграшу штрафного суперницями. А на 78-й хвилині стається маленька трагедія для українок. Майже від своїх воріт до нашого штрафного майданчика проходить Раффаела Маньєрі, при цьому їй вдається виконати навіс на дальню штангу, який у карколомному стрибку замикає Патриція Паніко. Рахунок стає 2-2 і італійки відразу починають затягувати час. Анатолій Куцев вирішує зіграти ва-банк і випускає на поле ще одного форварда Оксану Яковишин, знімаючи при цьому Ольгу Овдійчук. У італійок авторку м’яча Паніко на поле виходить Паола Бруман.

України прокидаються та десь з 85-й хвилини повністю закривають суперниць на їх половині поля. Італійки фолять при першій ліпші нагоді, або просто виносять м’яч куди подалі від своїх воріт в тому числі руками, але грецькі арбітри цього ніби й не помічають. Натомість вилучення за незначний фол у центрі поля та за незгоду з діями арбітра отримує Людмила Пекар. За три компенсовані хвилини, що залишаються до кінця матчу найбільш пам’ятним залишається виконання гімну всім стадіоном…

Лунає фінальний свисток, який сигналізує про завершення виступів збірної команди України у боротьбі за вихід до КС-2015. Вболівальники стоячи аплодують нашим збірницям та вигукують: "Україна - молодці!". Дівчата справді цього заслужили, але очевидно, що хтось дуже не хотів їх бачити у фінальній частині змагань.

Оцініть цей матеріал:
Коментарі
Увійдіть, щоб залишати коментарі. Увійти
Не дармоед (Запорожье)
У нас это приемлемо,в конце матчей сливаться.
Відповісти
1
2
Повернутись до новин
Коментарі 1
Не дармоед (Запорожье)
У нас это приемлемо,в конце матчей сливаться.
Відповісти
1
2

Новини Футболу

Найкращі букмекери

Букмекер
Бонус