Наші за кордоном. Сірі будні

Наші за кордоном. Сірі будні


Сезон починає набирає оберти, стартові склади команд поступово стабілізуються, і українці все частіше знаходять себе там, де ми їх, нажаль, звикли бачити в минулому сезоні - на лаві запасних.

Нідерланди

В "Вітессі" сформувався "тандем" Бертранд Траоре - Денис Олійник. Траоре зазвичай починає матч з перших хвилин, а Олійник змінює його. В матчі проти лідера ліги "ПСВ" так сталося вже вчетверте поспіль. Денис з'явився на полі на 70-ій хвилині за рахунку 1-0 на користь ейндховенців. Запам'ятався лише одним непоганим пасом на партнера, який пробив невдало. "Вітесс" поступився з рахунком 0-2 і опинився в зоні вильоту.

Наші за кордоном. Сірі будні - изображение 1

Бельгія

"Льєрс" програв втретє поспіль з рахунком 0-2 і опинився на останньому місці в лізі. Два голи "Ваасланду-Беверену" були забиті з меж воротарського майданчика, в той час як Ігор Березовський "заснув" на лінії воріт. Хоча, перш за все в голах винні оборонці, але й український воротар міг зробити більше, ніж залишитися на місці і спостерігати за тим, як м'ячі влітають в сітку його воріт. Після матчу головний тренер "Льєрсу", відомий в минулому воротар "Аяксу", Стенлі Менцо, був відправлений у відставку.

Німеччина

"Байєр" чудово почав сезон, впевнено перегравши всіх суперників в різних турнірах. Так леверкузенці переграли "Копенгаген" і пробилися до Ліги Чемпіонів, де їх суперниками стали "Бенфіка", "Зеніт" та "Монако". Також на цьому тижні підопічні Роджера Шмідта очолили турнірну таблицю Бундесліги після перемоги над "Гертою". Але успішні матчі леверкузенців відбуваються без участі Владлена Юрченка, який не потрапляє навіть до заявки.

Італія

Олександр Яковенко повернувся до "Фіорентини" по закінченні півсезонної оренди в "Малазі". До початку тренувань тренер Вінченцо Монтелла повідомляв, що "надасть шанс" всім гравцям, але Яковенко не спромігся довести тренеру свою високу кваліфікацію. Тож нині Монтелла не розраховує на нього, і останніми днями поширилися чутки про зацікавленість клубів Серії А в його послугах, таких як "Палермо", "Чезена" та "Сассуоло". В першому матчі сезону проти "Роми" (флорентійці програли з рахунком 0-2) Яковенко не потрапив навіть до заявки, яка, нагадаю, в Серії А складається з 22-ох гравців.

Греція

Андрій Богданов не потрапив до заявки "Ерготелісу" в перших двох матчах сезону, в яких його команда зазнала поразок. А ось Євген Неплях почав матч "Платаніасу" з перших хвилин. Його команда програла грізному "ПАОКу" на власному стадіоні з рахунком 0-4.

Наші за кордоном. Сірі будні - изображение 2

Під час другого голу гостей був найближчим до м'яча з гравців "Платаніасу", але його позиція не дозволила йому перервати пас врозріз на фланг. Під час третього програв двобій Салпінгідісу, той влучив у стійку, Євген кинувся під добивання Мака, але м'яч від його руки перетнув лінію воріт.

А наприкінці матчу опинився надто глибоко в центрі поля, залишивши свою зону вільною, і довгий пас "відрізав" захист його команди і призвів до четвертого голу. Натомість в першому таймі врятував команду, коли м'яч після потужного удару торкнувся його ноги і влучив у стійку.

Польща

"Гурнік" з Забже зазнав першої поразки в сезоні і втратив перше місце. В суботу команда Олександра Шевелюхіна поступилася в гостях "Шленску" з рахунком 0-2. Олександр замінив травмованого партнера на 72-ій хвилині за рахунку 0-1. До закінчення матчу "Гурнік" здебільшого атакував, але пропустив вже в доданий час після довгого пасу врозріз за яким не встиг й Шевелюхін.

Українське дербі між "Яґеллонією" та "Короною" відбулося без участі українців. Тарас Романчук та Кирило Петров (який, за повідомленням тренера, за кілька днів до матчу отримав мікротравму) залишилися на лаві запасних, в Сергія Пилипчука також травма, і він не потрапив до заявки. "Яґеллонія" перемогла в гостях з рахунком 3-0 і знаходиться в середині турнірної таблиці. А ось "Корона" посідає останнє місце лише з одним очком в семи матчах. Згідно з повідомленнями в польській пресі, головний тренер втратить свою посаду, якщо команда з Кєльце на почне здобувати очки в найближчих турах.

"Гурнік" з Лєчни вдруге поспіль забиває багато на власному стадіоні. Два тижні тому підопічні Юрія Шаталова перемогли "Завішу" з рахунком 5-2, а цього уїк-енду перемогли "Погонь" з рахунком 4-2. Перший тайм проходив під диктовку гостей і закінчився з рахунком 1-0 на користь "Погоні". Але другий "Гурнік" почав з шалених атак, зрівнявши рахунок з пенальті вже на 48-ій хвилині і до 55-ої забивши ще двічі.

Наші за кордоном. Сірі будні - изображение 3

Шаталов оцінив перший тайм у виконанні його команди як незграбний та нервовий, і відзначив, що в перерві "дозволив собі деякі слова в роздягальні". Ці слова виявилися ефективними.

Чехія

Травмований Євген Будник не потрапляв цього сезону до заявки "Словану", який в черговому турі переміг "Банік" з рахунком 6-0 і перебуває у середині турнірної таблиці. Роман Артемук активно грає за молодіжну команду "Богеміансу", але в заявку основної не потрапив вдруге поспіль. Його команда зіграла внічию з "Градец Кралове" та знаходиться на 11-ому місці.

Угорщина

"Ньїредхаза" переграла "Папу" з рахунком 3-0. Володимир Овсієнко залишився на лаві запасних.

Болгарія

Денис Причиненко був гравцем стартового складу "ЦСКА" в перших матчах сезону, але втратив це місце і втретє поспіль почав матч на лаві запасних, де й залишився. "ЦСКА" переміг в гостях пловдівський "Локомотив" з рахунком 3-0 та зберіг за собою перше місце.

Хорватія

Ще тиждень тому головний тренер "Хайдука" висловив невдоволення фізичною формою Артема Мілевського, і повідомив, що для відновлення належної форми йому слід чимало попрацювати. Тому тренер вирішив виключити його з заявки як на матч Ліги Європи проти "Дніпра", так і на матч ліги на власному стадіоні проти загребського "Динамо". "Хайдук" забив двічі, але на останніх хвилинах пропустив два голи та програв з рахунком 2-3, і відстає від столичного клубу вже на 9 очок. А ось в акції, мета якої - залучити нових членів клубу - Артем приймає активну участь і користується чи не найбільшою популярністю:

Наші за кордоном. Сірі будні - изображение 4

Росія

Анатолій Тимощук на початку сезону отримував чимало ігрового часу, здебільшого в матчах Кваліфікації Ліги Чемпіонів. Та наприкінці серпня "Зеніт" провів свій другий серйозний трансфер (поки що) цього міжсезоння. І новачком став гравець саме тієї ланки, до якої належить і Тимощук. Екс-гравець "Манчестер Сіті" Хаві Гарсія навіть за стилем гри дещо схожий на українського опорника. Щоправда, через умови фінансового фейр-плей "Зеніт" не матиме змогу заявити його на Лігу Чемпіонів, якщо не продасть когось з гравців.

Mатч ліги проти "Локомотиву" (1-0) Тимощук провів на лаві запасних. А проти "Стандарду" провів другий тайм, з'явившись на полі після вилучення гравця опорної зони. Запам'ятався ударом здалеку з штрафного, який взяв воротар, а також фолом, який призвів до небезпечного штрафного та сейву воротаря. Загалом в перші хвилини почувався некомфортно, гравці "Стандарду" загрожували воротам. Але надалі грав впевнено. "Зеніт" легко переміг з рахунком 3-0 і вийшов до групової стаді Ліги Чемпіонів.

Судячи з висловлювань головного тренера "Рубіну" та повідомлень в пресі, Марко Девічу вже практично вказали на двері. Тривають розмови про його повернення до України. Та наразі ніхто не виявляє бажання сплачувати гроші за трансфер гравця збірної України, а в оренду Марко йти відмовляється. Можливо, тому в матчі проти "Уфи" він вперше за останні три тижні з'явився на полі і отримав аж 28 ігрових хвилин, що лише на 4 менше ніж з початку сезону. Запам'ятався проходом лівим флангом та навісом, воротар невдало вибив м'яч і той мало не закотився у ворота. Також завдав удару головою, воротар взяв. А вже в доданий арбітром час перехопив м'яч в центрі поля і надіслав його партнеру в контратаку, але той пробив невдало. Павло Степанець залишився на лаві запасних "Уфи", яка зрівняла рахунок вже після вищезгаданої контратаки. Обидві команди перебувають в середині турнірної таблиці.

Андрій Дикань провів на полі повний матч в Лізі Європи проти "Реал Сосьєдад" та відпочив в матчі ліги, в якому "Краснодар" поступився на власному стадіоні "Динамо" з рахунком 0-2. Хоча, доречно назвати "відпочинком" й матч Ліги Європи, адже баски завдали лише одного удару в отвір воріт (вже за рахунку 3-0), але й тоді партнер врятував його, спрямувавши м'яч у поперечину.

Наші за кордоном. Сірі будні - изображение 5

"Краснодар" доволі несподівано переміг з рахунком 3-0 і пробився до групового турніру Ліги Європи, де гратиме в "групі смерті" з "Ліллем", "Евертоном" та "Вольфсбургом".

"Терек" здобув чергову перемогу над аутсайдером (цього разу над "Уралом" в гостях з рахунком 1-0) і вийшов на четверте місце в лізі. Костянтина Ярошенка не було навіть у запасі, а Ярослав Годзюр відіграв повний матч. В першому таймі витягнув з-під поперечини потужний постріл з штрафного удару (на його щастя м'яч летів по центру). B другому взяв підступний удар в кут з 15-ти метрів. А наприкінці матчу чітко відбив удар з 18-ти метрів по центру.

Тарас Михалик провів два матчі цього тижня на лаві запасних. В Лізі Європи "Локомотив" зазнав ганебної поразки вдома від "Аполлону" (1-4) і припинив свої виступи. А в лізі поступився на власному стадіоні "Зеніту". Зміна тренера є вірогідною, і, можливо, вона змінить статус Тараса.

Азербайджан

Матчі Чемпіонату Грузії перенесені через збори збірної Грузії, яка готується до початку Кваліфікації на Євро-2016. Перенесений й матч вірменської ліги "Ширак" - "Гандзасар". А ось у Азербайджані Олександр Круцкевич та Роман Зубков відіграли повний матч у складі "Аразу" в гостях проти "Сумгаїту", який закінчився перемогою господарів з рахунком 1-0. Після матчу в клубі повідомили, що не виключають виходу з азербайджанської ліги. Така резонансна заява стала результатом кількох грубих помилок судді, серед них не призначений пенальті за відверту гру рукою та відмінений гол (в штовханині в штрафному брав участь і Круцкевич).

Молдова

Новачок Вищого дивізіону Чемпіонату Молдови "Саксан" після чергової перемоги вийшов на третє місце в лізі. Підопічні Володимира Лютого переграли на власному полі "Академію" з рахунком 1-0.

Володимир Заставний вийшов на заміну на 27-ій хвилині матчу проти своєї колишньої команди - "Зімбру". Грав на правому фланзі, впевнено відіграв в захисті, в атаці запам'ятався потужним ударом з гострого кута (воротар відбив) та вдалим проходом та прострілом на партнера в центр штрафного (той пробив вище воріт). Матч закінчився нульовою нічиєю, "Дачія" зберегла перше місце.

Олександр Безімов повернувся до стартового складу "Зарі" і відзначився голом в матчі в гостях проти "Костулень". На 62-ій хвилині він віддав пас вперед на партнера, увірвався в штрафний майданчик, отримав пас у відповідь і переграв воротаря. Залишив поле на 89-ій хвилині. Євген Булий не грав в складі "Костулені". Обидві команди перебувають в другій частині турнірної таблиці.

Олег Єрмак, Ігор Смирнов та Кирило Сидоренко відіграли повний матч за "Тирасполь" проти "Верісу". Найпомітнішим з них був Сидоренко. В захисті він двічі не втримував "підлеглого", і в одному з випадків той прострілив в центр штрафного, партнер Сидоренка порушив правила і пенальті було реалізовано. В атаці Кирило завдав удару головою, після якого м'яч пройшов поруч зі стійкою, а в доданий арбітром час був поруч з м'ячем, але дав йому відскочити далі на партнера, який знаходився в кращому стані, і той зрівняв рахунок. "Тирасполь" на другому місці.

Фото - офіційні сайти "Вітессу", "Реал Сосьєдад", "ПАОКу", "Хайдуку", ekstraklasa.net

Оцініть цей матеріал:
Коментарі
Увійдіть, щоб залишати коментарі. Увійти
meestika (Одесса)
А Казахстан, Антонов?
Відповісти
0
0
Повернутись до новин
Коментарі 2
meestika (Одесса)
А Казахстан, Антонов?
Відповісти
0
0
ser--1305 (Киев)
Шаталов похож на "Жидкого сплава" из Терминатора
Відповісти
0
0

Новини Футболу

Найкращі букмекери

Букмекер
Бонус