Легкая атлетика
Легкая атлетика

Легкая атлетика - результаты и расписание матчей, турнирная таблица, новости.

ЧЕ-2018 по легкой атлетике: 7 медалей Украины, норвежский вундеркинд и великая хорватка


Україна увійшла до десятки в медальному заліку

ЧЕ-2018 по легкой атлетике: 7 медалей Украины, норвежский вундеркинд и великая хорватка


У Берліні (Німеччина) фінішував чемпіонат Європи з легкої атлетики.

Заключна дисципліна - чоловіча естафета 4х100 метрів - була немов віддзеркаленням цілої першості на окремо взятій дистанції. Здобувши перемогу, збірна Великої Британії виграла свою сьому золоту нагороду і випередила в медальному заліку Польщу. Українці, достойно відборовшись, стали п'ятими.

Загалом у скарбничці нашої команди сім медалей: чемпіонами стали Мар'ян Закальницький (ходьба на 50 км) і Наталія Прищепа (біг на 800 м); срібло виграли Аліна Цвілій (ходьба на 50 км), Анна Рижикова (біг на 400 м з бар'єрами) і Марина Бех (стрибки в довжину); бронза на рахунку Сергія Никифорова (стрибки в довжину) і Ольги Ляхової (біг на 800 м).

Серед розчарувань варто виділити провал віце-чемпіонки світу Юлії Левченко, яка з результатом 1,91 м стала у стрибках у довжину лише дев'ятою, а також невдачу чемпіонки світу-2011 Ольги Саладухи, яка не зуміла подолати кваліфікацію у потрійному стрибку.

Найбільше медалей виграла британська спринтерка Діна Ешер-Сміт (на фото), котра перемогла на дистанціях 100, 200 метрів, а також в естафеті 4х100 м. Таким чином, 22-річна Діна з урахуванням перемоги на 200-метрівці в Амстердамі-2016 стала вже чотириразовою чемпіонкою континенту. Крім того, в активі Ешер-Сміт олімпійська бронза і світові срібло та бронза в естафеті.

Вразив також 17-річний норвежець Якоб Інґебріґтсен. До цього чемпіонату юний скандинавський стаєр був двічі призером чемпіонату світу серед юніорів, дворазовим чемпіоном Європи серед юніорів. На дистанції 1500 метрів Якоб стартував поряд із братами, які на цій дистанції були чемпіонами континенту в різні роки - Генрік у Гельсінкі-2012, Філіп в Амстердамі-2016. Наймолодший з Інґебріґтсенів зумів приєднатися до чемпіонської когорти з першої спроби, а через добу виграв ще й дистанцію 5000 м і став дворазовим чемпіоном континенту.

Найяскравішою ж вийшла боротьба у секторі для стрибунів з жердиною, де на вражаючому рівні змагалися відразу п'ять спортсменів. Рекордсмен світу в закритих приміщеннях Рено Лавіллені, взявши висоту 5,95 м, став лише бронзовим призером. Переміг, стрибнувши на шість метрів рівно і покращивши особистий рекорд на сім сантиметрів, 21-річний Тимур Моргунов, який виступав під нейтральним прапором. А переміг, подолавши вражаючі 6,05, 18-річний швед Арманд Дюплантіс (на фото).

Хорватка Сандра Перковіч (на фото), яка перемогла в секторі для метальниць диску, виграла п'яте Євро поспіль, а польска метальниця молота Аніта Влодарчик тріумфувала на четвертій континентальній першості.

Підсумковий медальний залік

Наступний чемпіонат Європи відбудеться в 2020 році в Парижі (Франція).

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
adidas77 (Cумы)
Автор, у вас все перемогли,что ли?Исправьте текст,Тимур Моргунов точно не переміг
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 1
adidas77 (Cумы)
Автор, у вас все перемогли,что ли?Исправьте текст,Тимур Моргунов точно не переміг
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус